‘Doek valt voor Deal or no Deal’

De vooravond van RTL 5 wordt nog verder uitgekleed. Deal or no Deal verdwijnt begin 2009 van het scherm, meldt Evert Santegoeds in SBS Shownieuws. Het programma is te duur en de kijkcijfers lopen terug, vooral door de vele herhalingen die RTL uitzendt. Tel daarbij op dat Beau van Erven Dorens wel klaar is met het programma na drie seizoenen. RTL laat in een reactie aan het SBS-programma weten binnenkort te evaluaren met Beau.

RTL 5 kampt met tegenvallende kijkcijfers en dalende reclame-inkomsten. Tel daarbij op dat de nieuwe topman Bert Habets stevig bezuinigt. Die factoren leiden tot het waterloo van Deal or no Deal op RTL 5.

Toch hoeft het niet helemaal over te zijn; er wordt gekeken of Deal or no Deal een doorstart kan krijgen op RTL 4, waar hogere budgetten beschikbaar zijn. Probleem daar alleen is dat de vooravond propvol zit met goedlopende programma’s.

Zie ook:
- Ouwe meuk en herhalingen in vooravond RTL 5
- Beau tekent nieuw contract met RTL

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “‘Doek valt voor Deal or no Deal’

  1. Sandra

    Zonde als het stopt. Overigens wil Beau pas in Mei/Juni 2009 stoppen. Nu dus nog niet.
    Vrijdag gaan ze opnieuwe evaluren vertelde Evert Santegoeds.

      /   Reply  / 
  2. Wazaa

    zet het om half 11. Afwisselen met de slimste!

      /   Reply  / 
  3. Sandra

    Ja, of om 20.30u op RTL4. Of gewoon op prime time elke avond op RTL4.

      /   Reply  / 
  4. Tommy

    Nee, laat het gewoon nog een korte tijd lopen en stop er dan mee.

      /   Reply  / 
  5. JB

    Net als op de italiaanse tv, format rekken tot een uur en veel spannender maken. Niet zoals miljoenenjacht, maar gewoon met dezelfde prijzen. Veel meer insteken op gezelligheid, en het dan primetime op zaterdag uitzenden. SBS kan de show uiteraard ook gewoon overnemen.

      /   Reply  / 
  6. Sandra

    Nee, SBS kan de show niet overnemen. RTL heeft namelijk een overeenkomst met de Postcode Loterij. Tja, en dan kan SBS hem niet overnemen. Bovendien heeft Beau nog een contract tot Juli met RTL.

      /   Reply  / 
  7. Tim20

    Iedere werkdag om 22.30 op RTL 4 lijkt me prima!

    Is er trouwens al iets bekend over Robert Jensen? Doorstart op RTL 5? Veronica? SBS? Of helemaal geen Jensen meer?

      /   Reply  / 
  8. Frank

    Rad van Fortuin in een nieuw jasje in samenwerking met de Postcode Loterij, op RTL 5 ;) .

      /   Reply  / 
  9. michel

    @ Sandra Die overeenkomst met Rtl maakt niks uit. Postcode loterij maakt voor Sbs Kinderen dansen op het ijs, Kinderen zingen met sterren de grootste bingo ooit en Gaston’s en piet’s mooiste kerstprijs. Tevens gaan ze vanaf Mei 1 tgen 100 maken voor de Ncrv op Nederland1

      /   Reply  / 
  10. !#Michael#!

    half elf rtl4???

      /   Reply  / 
  11. Mart

    Zo zie je maar weer wat dat bezuinigen oplevert. 19.30 scoort al onder de 200.000 en dat my name is earl gaat ook zo rond de 150.000 scoren denk ik. hele vooravond rtl4 naar de knoppen, en dat werkt ook door op de rest van de avond. Jensen was al weg op 22.30. Rtl5 stelt opeens een stuk minder voor. Zeker als je kijkt naar de programmering in januari, helemaal geen eigen product.

      /   Reply  / 
  12. Pingback: Binnenkort valt de hoofdprijs in Deal or no Deal | Zappen

  13. nelly

    wel jammer ik had me opgegeven niets gehoord ik dacht misschien lukt het mij hier mee maar niks hoor ik speel al 16 jaar mee in de postcode heb ooit 2 euro en een beker ijs gewonnen kan je wel zeggen is voor een goed doel maar is ook leuk om een keer iets te winnen dit is wat ik dus niet snap na 16 jaar nog niet een leuke prijs gewonnenik denk dat dat ook nooit zal gebeuren in een dorpje zullen ze nooit vallen alleen maar stedenof komt het dat wij maar 1 lot hebben?

      /   Reply  / 
  14. Pingback: Transfer: RTL verliest Beau van Erven Dorens aan SBS 6 | Zappen

  15. Pingback: Deal or no Deal gestopt op RTL 5, overgang naar RTL 4 nog optie | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>