Samenwerkende mediums in Het Zesde Zintuig

Het Zesde Zintuig gaat zijn derde seizoen in op RTL 4. En net als bij de voorgaande edities is het format weer gewijzigd. Belangrijkste verandering: de mediums strijden niet langer tegen elkaar maar werken samen. Het Zesde Zintuig – Plaats Delict is niet langer een competitie. En de mediums zijn oude bekenden uit de vorige twee series: Peter van der Hurk, Ingomar, Tessa en Petra. Zij worden elke week losgelaten op een onopgelost misdrijf om vragen van nabestaanden te beantwoorden. Recherche kijkt met bovengemiddelde belangstelling mee.

Toch blijft het een omstreden programma. De afgelopen series mochten de nabestaanden telkens punten uitdelen aan de kandidaat die zij het beste vonden. Maar er waren veel vraagtekens bij de vaak onopgeloste misdrijven, een onbetwiste waarheid is er zodoende niet. Vaak kreeg de kandidaat die de meest persoonlijke informatie overbracht – of dezelfde vermoedens uitsprak – de hoogste punten. Terwijl dat misschien niet terecht was.

Graag had ik dan ook gezien dat de kandidaten werden teruggebracht naar een plaats delict waar wel alle feiten bekend waren. Zodat je echt kunt meten hoe juist de informatie is die de kandidaten doorkrijgen. Misschien een idee voor een volgende serie?

De paragnosten werken nu dus samen. Bijvoorbeeld in de zaak Marianne Vaatstra, vaak aan bod gekomen in het programma van Peter R. de Vries. Maar ook de Brillenwinkelmoord, de liquidatie van Gert Nijkamp en de mysterieuze verdwijning van Hannes van Schaften komen aan bod.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens op als onafhankelijk intermediair tussen de politiekorpsen en het productieteam. Recherche meent in Het Zesde Zintuig zo nu en dan dingen te horen die leiden tot nieuwe inzichten of nieuw onderzoek. Door nog meer betrokken te worden bij het programma, hopen ze meer informatie te kunnen verkrijgen.

Het Zesde Zintuig blijft een fraai programma. Ik zorg dat ik de komende weken geen aflevering mis. Na afloop van deze serie komt RTL 4 overigens met een programma waarin winnaar Peter van der Hurk readings doet.

Zie ook:
- Winnaar Het Zesde Zintuig krijgt eigen programma op RTL 4
-
Het Zesde Zintuig weer in nieuw jasje
-
Finale Het Zesde Zintuig: wordt het Ingomar of Peter?
-
Winnaar Zesde Zintuig voorzag aanval op Peter R. de Vries

1 Reacties // Reageer

One thought on “Samenwerkende mediums in Het Zesde Zintuig

  1. Mart

    Zou mij niks verbazen als dat programma van peter van de hurk in de zomerprogrammering komt want het zesde zintuig wordt bij mijn weten opgevolgd door een nieuwe reeks theatershows van derk ogilvie.Dus zal wel juli augustus worden voor het programma van peter, en dat lijkt me een goed moment om dat eens uit te testen of het wat is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>