Niet Geen Cent te Makken maar Een Dubbeltje op zijn Kant bij RTL

Het programma Geen Cent te Makken is al een tijdje niet meer bij RTL te zien. Presentator Peter van der Vorst is druk met Boulevard, Bouwval Gezocht en Van der Vorst Ziet Sterren. Maar RTL gaat graag door met programma’s over budgetteren dus wordt er een nieuw format in de strijd gegooid: Een Dubbeltje op zijn Kant. Dit keer is het John Williams die het huishoudboekje op de schop neemt.

“Een Dubbeltje Op Zijn Kant is een programma waarin mensen die niet uitkomen met hun inkomen, advies krijgen over hoe zij de situatie kunnen verbeteren. In overleg met de deelnemers worden maatregelen genomen. Na een paar weken wordt er gekeken of de hoofdpersonen lukt de adviezen op te volgen”, aldus de oproep.

RTL-topman Bert Habets gaf vorig jaar al aan in te willen zetten op coaching-tv, zoals Uitstel van Executie, Help, Mijn Man is Klusser en SOS Sonja, dat later dit seizoen komt. Sympathieke televisie waar de kijker ook echt iets aan heeft. Bijkans is er ook een sponsor aan het programma te koppelen om het financiële plaatje sluitend te maken.

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Niet Geen Cent te Makken maar Een Dubbeltje op zijn Kant bij RTL

  1. marco

    Geen cent te makken komt ook terug in mei

      /   Reply  / 
  2. !#Michael#!

    Herman, Herman, Herman :P Wat een blunder!

    De titel is niet ‘Mijn Man Kan Niet Klussen’ maar ‘Help Mijn Man Is Klusser’ … dat zou je moeten weten ;) … er kijken toch ‘maar 1.3mln’ mensen naar xD

      /   Reply  / 
  3. David

    Herman, wat vindt jij eigenlijk van John Williams als presentator in het algemeen?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      vlees noch visch. erg vlak, daardoor vaak saai. hoezo?

        /   Reply  / 
  4. Grimlock

    John Williams is ok.

      /   Reply  / 
  5. nel van eck

    ik vind het een waardeloos programma waarom geen mensen die rond moeten komen van een minimum loon of uitkering deze mensen hebben het harder nodig dan deze mensen, zij hebben een groot inkomen en worden dan ook nog geholpen en krijgen ook nog van alles er zijn kinderen van mensen met een uikering die ook niet kunnen sporten en dat ook graag willen

      /   Reply  / 
  6. PetraNelleke

    Ik heb afgelopen keer gekeken, maar ik vond het een slecht programma. Het werd mij niet duidelijk hoe die mensen aan zulke hoge maandelijkse lasten konden komen en ook de manier waarop bezuinigd zou kunnen worden lijkt wel magie; van energieleverancier veranderen en daarmee meer dan 60% minder betalen???? Ik geloof er niets van, die mensen krijgen volgend jaar een giga afrekening. Bezuinigen door de auto weg te doen; de scooter kost toch ook geld? Dat je alles moet doen om aan meer inkomen te komen, daar ben ik het mee eens, dat werd in beeld gebracht, maar werkt het ook zo?
    Ik blijf nog even kijken, maar op deze manier steek ik er niet veel van op.

      /   Reply  / 
  7. Gizmo

    Ik vind het ronduit belachelijk dat mensen met een maandelijks inkomen van 4800 euro niet rond kunnen komen omdat ze hun luxe problemen de deur niet uit willen doen en nog belachelijker is het dat jullie dat soort mensen ook nog eens gaan helpen via een programma terwijl er legio gezinnen ook met kinderen rond moeten komen van nog niet de helft van wat die mensen hebben en vaak nog behoorlijk minder dan de helft. Deze mensen van de afgelopen aflevering moeten zich doodschamen dat ze het zover hebben laten komen met een toch zeer royaal inkomen,heb totaal geen respect voor dit soort mensen omdat de nood bij een heleboel andere gezinnen WEL erg hoog is en heb ook weinig respect voor dit soort programma s,help maar eens mensen die het ECHT nodig hebben en miet mensen die door hun eigen kortzichtigheid in de problemen komen

      /   Reply  / 
  8. J. Lugies

    Maak ook eens een programma van mensen, die met € 2000,00 rond moeten komen. De inkomens van deze mensen zijn giga bedragen. Laat ook eens zien, wat de uitgaven van deze mensen zijn. Hoe dat is opgebouwd.

      /   Reply  / 
  9. petra

    Ik snap helemaal niks van dit programma, een maandinkomen van bijna €4800 en dan nog niet rond kunnen komen???? Ik denk dat deze mensen nooit zullen leren met geld om te gaan.Van zo’n maandinkomen moet je toch flink kunnen aflossen, zo niet sparen. Ik kan niet begrijpen waar al dat geld dan aan op gaat. Ik heb zelf zeker niet te klagen maar zeker geen € 4800 per maand te besteden. En toch wonen we in een leuk huis, kan ik leuke kleren kopen, een paar keer per jaar op vakantie met de eigen caravan en sporten en uitstapjes maken met mijn gezin. Laat ze inderdaad maar eens mensen die een veel lager inkomen hebben en in de problemen zitten helpen. Ik heb nu de 2 afgelopen uitzendingen gezien en zat echt met open mond te kijken. Echt ongelofelijk.

      /   Reply  / 
  10. doreth

    heb de laaste twee keer gekeken. vind het een goed programa, maar mensen met zo n inkomen moet je die helpen!!!! denk dat ze niet meer te helpen zijn. waarom komen er alleen mensen met een hoog inkomen in het programa. er zijn mensen die drie keer zo weinig inkomen hebben en hard moeten werken help die eens.

      /   Reply  / 
  11. Manon

    Ik kijk vaak naar dit programma en vind het heel erg voor een hoop van deze gezinnen maar snap niet als je zo’n groot inkomen hebt je niet kan rondkomen. Ik zit zelf in een hele andere situatie, moet rondkomen van een uitkering en sta er alleen voor. bij is het geen kwestie van goh ik moet rondkomen van maar 100 euro aan boodschappen elke week nee ik leef van de voedselbank en krijg nu 30 euro van de kerk aan bonnen die ik bij een supermarkt kan besteden.Ik heb ook een mail gestuurd omdat ik dreig mijn huis kwijt te raken maar tot op heden helaas geen reactie van rtl. Dus kan me best kwaad maken om mensen die een giga inkomen hebben en dan zielig gaan lopen doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>