RTL 4 vervangt speelfilms door Achmea Kennisquiz en Miljoenenjacht

De afgelopen weken heeft RTL 4 op de zondagavond speelfilms uitgezonden. Blockbusters, vaak met een miljoen kijkers. Dat is veel voor een film. Maar amusement scoort doorgaans toch beter. Vanavond gooit de zender het weer over die boeg. Nicolette van Dam mag eerst met de Achmea Kennisquiz en aansluitend volgt het koffertjesspel Miljoenenjacht met Linda de Mol, bij de vorige reeks goed voor gemiddeld 1,7 miljoen kijkers.

In de komende dertien afleveringen van de ‘Achmea Kennisquiz J/M’ worden leerlingen uit de brugklas HAVO/VWO aan de tand gevoeld over algemene kennis en specifieke schoolkennis. Prominente Nederlanders zoals Minister van Financiën Wouter Bos, kinderboekenschrijver Paul van Loon, presentator Sipke Jan Bousema, amazone Anky van Grunsven en de populaire zangers Nick & Simon leveren deze reeks ook een bijdrage aan de quiz en stellen de kandidaten een vraag.

In Miljoenenjacht is alles bij het oude gebleven. Toch knap hoe die spelshow met minimale wijzigingen al jaren een succesnummer is. Voor een groot deel is dat te danken aan de sublieme quizmaster Linda de Mol. Zal ze het nu ook op de zondagavond van Paul de Leeuw gaan winnen?

Achmea Kennisquiz, 20.00 uur, RTL 4
MIljoenenjacht, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Ik Hou van Holland wint van Mooi! Weer de Leeuw

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “RTL 4 vervangt speelfilms door Achmea Kennisquiz en Miljoenenjacht

  1. Mark

    De grote vraag is krijgen we een blonde Linda of de brunette… ;) Ik ga zeker weer kijken naar deze vakvrouw!

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Al jaren 1 van mijn favorieten programma’s. Het blijft een geweldige spelshow die hopelijk nog jaren te zien zal zijn, gaat mij in iedergeval nooit vervelen, zeker niet als ze vast blijven houden aan reeksen van zo’n 5 a 6 en dat 2 maal per jaar.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Ja erg leuk. Ga het ook zeker weer zien. Dit gaat zeker weer scoren. En dan gaat het super met RTL. De Donderdagavond scoort, de Vrijdagavond, de Zaterdagavond (gisteren zelfs een herhaling en dan nog bijna 1.5 miljoen kijkers!), en dan nu ook de Zondagavond.

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Zal een strijd worden om de kijker denk ik. Als bananasplit z’n kijkers behoud kan miljoenenjacht zomaar eens genoegen moeten nemen met 1 miljoen kijkers maar ik denk persoonlijk dat bananasplit veel kijkers zal verliezen en dat ze ongeveer op het zelfde aantal van zo’n 1,5 a 1,6 miljoen uit zullen komen.

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Bananasplit is vanavond voor het laatst. Dus misschien vandaag nog, maar volgende week niet meer.

      /   Reply  / 
  6. sleurhutje

    Linda is weer lekker geflopt en terrecht

      /   Reply  / 
    1. Krop Sla

      als 1,1 miljoen kijkers geflopt is,dan is 75% van alle t.v. programma’s geflopt…

        /   Reply  / 
  7. Jeanne

    Opzich is Miljoenenjacht wel een aardig progranmma,alhoewel ik Deal or no deal leuker vind. De hele show van Miljoenenjacht duurt veel te lang en Linda in de rol van ‘the girl next door” boeit mij al helemaal niet. Dat gemaakte amicale gedoe door kandidaten te omarmen (zie foto). Irritant!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>