Sonja Bakker sonjabakkert nog even door in SOS Sonja

Zelf heb ik het idee dat het sonjabakkeren al op zijn retour is, maar de dieetgoeroe an sich blijft natuurlijk een fenomeen. Nadat Sonja Bakker eerder haar medewerking verleende aan programma’s van SBS 6 maakt ze vanavond haar debuut bij RTL 4 met SOS Sonja. Hierin helpt ze mensen die zichzelf een doel hebben gesteld om af te vallen: het passen van een trouwjurk, een operatie, het weerzien met een oude liefde of een comeback.

In het programma moeten de kandidaten al hun doorzettings-, uithoudings- en incasseringsvermogen in de strijd werpen om die lange weg naar het einddoel te volbrengen. Dit gehele proces wordt in beeld gebracht, van de start tot een paar maanden later het (hopelijk) bereiken van het einddoel. Gevaren liggen overal op de loer. In de supermarkt, het winkelcentrum, het tankstation of verderop langs de snelweg, de hele dag lachen snoep en snacks ons toe. Sonja zit er bovenop maar kan onmogelijk de kandidaat constant in bescherming nemen. Maar ook in de moeilijke momenten zonder Sonja draaien de camera’s door, soms genadeloos zelfs.

Overgewicht is vaak niet alleen een zaak van een flinke eetlust. Een gebrek aan zelfvertrouwen, emotionele ervaringen of een verkeerde levensstijl zijn dan dieper liggende oorzaken voor hetgeen zich aan de buitenkant opstapelt. Sonja duikt ook hierin om de kandidaten een eerlijke kans op het beoogde gewicht te bieden. Naast een gezonder lichaam behoren een hervonden zelfvertrouwen en gezonde levenslust ook bij de climax van elke uitzending.

RTL slaat dus weer aan het coachen in SOS Sonja. En daarbij krijgen ze hulp van de bekendste dieetgoeroe van Nederland. Dit programma zou de woensdagavond van RTL 4 wel eens een flinke impuls kunnen geven.

Check trouwens ook dit vernietigende stuk over la Bakker in het AD.

SOS Sonja, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Niet SBS maar RTL aan de haal met nieuwe show Sonja Bakker
- Eigen tv-programma Sonja Bakker op komst

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sonja Bakker sonjabakkert nog even door in SOS Sonja

  1. Fruitcake

    Hopelijk is dit haar laatste jaar in de spotlights.

      /   Reply  / 
  2. Susan

    Ik ben haar ook echt zat nu.

      /   Reply  / 
  3. Lucy de Boevere

    nou Sonja je mag wel reageren op alle fan mail die je krijgt hoor ook de minder goede, ik wacht nog steeds op jou reactie op mijn mail van donderdag 7 mei of reageer je niet op een serieuze mail die niet alles voor zoete koek aanneemt wat jij zegt?Laat zien wat je waard bent en reageer!!!!! Groetjes Lucy de Boevere

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>