John Williams terug met nieuwe tranentrekker: Een Dubbeltje op zijn Kant

De recessie slaat toe in Nederland – en ook in Hilversum. Aan alle kanten wordt er bezuinigd en tegelijkertijd schieten de recessieformats als paddenstoelen uit de grond. De jongste aanwinst is Een Dubbeltje Op Zijn Kant met John Williams, dat veel weg heeft van Geen Cent te Makken, dat Peter van der Vorst enige tijd presenteerde. In het nieuwe programma gaat het nog altijd om geldzaken, maar staan vooral de personen achter de financiële rompslomp centraal. Dat zijn vaak heftige verhalen, dus de tranen vloeien rijkelijk.

Geen idee hoe John Williams het toch voor elkaar heeft gekregen. Jarenlang was hij een b-presentator bij RTL. Maar op een of andere manier heeft hij zich omhoog weten te werken met probleemprogramma’s die als een tierelier aanslaan. Zelfs herhalingen van Help, Mijn Man Is Een Klusser waren de afgelopen weken goed voor een miljoenenpubliek.

John is in elk geval inlevend en oprecht geïnteresseerd in de mensen die hij spreekt. En hij blijkt ook een geslaagde mediator. Met Een Dubbeltje Op Zijn Kant gaat het dus wel goedkomen, ik gok zeker 1,2 miljoen kijkers.

Een Dubbeltje Op Zijn Kant, 21.00 uur, RTL 4 (daarna 20.30 uur)

Zie ook:
- Niet Geen Cent te Makken maar Een Dubbeltje op zijn Kant bij RTL

54 Reacties // Reageer

54 thoughts on “John Williams terug met nieuwe tranentrekker: Een Dubbeltje op zijn Kant

  1. maurice

    volgens mij komt dit progamma pas volgende week.
    want in de promo´s staat vanaf 14 mei.

      /   Reply  / 
  2. martiseenloser

    vanavond komt HH van Help mijn man is Klusser
    Dit begint pas volgende week

      /   Reply  / 
  3. Flippo

    Dit begint pas op 14 mei hoor…

      /   Reply  / 
  4. Laila

    De titel heb je in elk geval goed gekozen Herman! John W. stuurt naar mijn smaak een beetje teveel aan op heftige emoties losmaken en huilbuien. Staat mij erg tegen.

      /   Reply  / 
  5. Pauly

    Als Voorzitter van een Stichting, die al 3 jaar honderden mensen uit de financiële narigheid helpt, is het mij bekend, dat armoede en betalingsproblemen leiden tot uitzichtloze situaties. Dat lijdt idd tot heftige emoties.
    Wij geven geen geld, geen voedsel, maar helpen de mensen juridisch en sociaal terug op de weg naar een leefbaar bestaan. Het programma ‘n Dubbeltje op z’n kant wensen wij veel succes en de deelnemers veel geluk. Voor alle niet deelnemers in zorgelijke situaties: [email protected].
    Grüsse, P

      /   Reply  / 
    1. Kees

      Mooie geloofwaardige website heb je, Pauly. Erg veel inhoud ook. En poe poe…. 4 leden maar liefst. Nee, jij gaat er wel komen.

        /   Reply  / 
  6. Jacqueline Frijmuth

    Hallo,ik ben een alleenstaande moeder van 5 kids en zit al jaren in een uitzichtloze situatie.Naar mijn idee heb ik al overal voor hulp aangeklopt,maar steeds het zelfde antwoord,we willen je wel helpen maar we kunnen niet helpen.Zo luidde ook het antwoord van Alex van de Heuvel (uitstel van executie)Het probleem is dat ik in het koophuis van mijn ex woon en dat de hypotheek op beide namen staat,en daar mijn ex niets betaald ook geen alimentatie)ik alleen voor alle financiele lasten aansprakelijk ben.Het huis verkopen lukt niet.Al jaren leef ik van de voedselbank,daar ik na betalen van de primaire vaste lasten 0 euro overhield.Doordat mijn contract nu in een 0 uren contract omgezet is kom ik zelfs tekort om mijn vaste lasten te betalen en hou ik het niet lang meer vol.Graag zou ik dan ook in gesprek willen met de makers van het programma om te kijken of er toch misschien ergens hulp te vinden is.

      /   Reply  / 
  7. Beppie Blumink

    Programma gisteren voor het eerst gezien
    Gewoon walgelijk, een gezin dat een inkomen van 2900, euro heeft en maandelijks 800,00 euro tekort
    komt, moet zich diep schamen, menig gezin moet het met veel minder doen en die kunnen het ook
    Zielig zitten huilen op t.v., als dit soort gezinnen geholpen wordt dan vind ik de selectie diep en diep triest. Het had niets met de recessie te maken, de gaten in de handen dicht laten maken en de handen uit de mouwen steken.
    Mevrouwtje vond het wel lekker om maar 10 uur per
    week te werken, als ze meer gaat werken heeft ze ook niet zoveel tijd om geld uit te geven en is met de fiets te gaan, schandalig aan het eind te zien dat ze niet kon fietsen, nee een auto op afbetaling kopen omdat ze te lui zijn om te fietsen
    RTL4 een betere selectie zou niet verkeert zijn

      /   Reply  / 
  8. Corrie uit Belgie

    Sluit me volledig bij de vorige emailer aan.
    Deze mensen kan je niet helpen. Als je je omdraaid zitten ze weer tot hun oren er in.
    Niet erg geloofwaardig als je mensen laat zien met een lux ingericht huis en een inkomen waar menigeen jaloers op is. Je hoeft geen budget deskundige te zijn om een lease auto eruit te gooien, oma op te laten passen, abonnenmenten af te zeggen etc. John ik hoop dat je volgende week met een geloofwaardiger geval komt, want je programma’s breng je heel leuk.

      /   Reply  / 
  9. jj de vries

    ik vind het abnormaal om een paar sukkels met een inkomen van 3500 euro p/m te helpen,
    en dat de buren ook nog geld bij elkander doen voor een wasmachiene is al helemaal belachelijk.
    ga een gezin helpen die het echt nodig hebben (bv door het verlies van een gezinslid)maar niet een paar sukkels die het geld verkloten,het is een schande dat ze geholpen worden
    j de vries

      /   Reply  / 
    1. Deborah

      Helemaal mee eens en het erge is dat ze nog bij mij in de straat wonen ook!! Goedkopere supermarkt op fietsafstand. Nee, nemen ze 1 van de duurste supermarkten van Purmerend. Schandalig.

        /   Reply  / 
    2. Frank

      Een inzamelaktie organiseren voor een gezin met een inkomen van meer dan 3000 euro/maand is echt belachelijk. Dit is echt een ziek programma.

        /   Reply  / 
  10. Corrie uit Belgie

    Ik vond dit stel in ieder geval een betere selectie dan die van vorige week. Deze mensen stonden er meer voor open om geholpen te worden.
    Ik ken iemand die 40 jaar een vast inkomen heeft gehad, nu een goed pensioen, daarnaast nog fulltime erbij werkt en die op de 5e van de maand geen dubbeltje meer heeft om eten te kopen.
    Dus het ligt niet altijd aan het inkomen, het zit meer in verkeerde keuzes maken.
    Het lijkt me ook wel leuk om de keerzijde eens in een programma te zien. Mensen met het minimum, die gelukkig zijn en alles kunnen doen wat ze willen. Want je bent net zo gelukkig zijn met je huis ingericht van de kringloop of marktplaats.
    In plaats van merktkleding, de kleding van Zeeman, Wibra of de markt.
    Je kunt ook heel lekker eten voor heel weinig geld, bijvoorbeeld een gezond stamppotje etc.

      /   Reply  / 
    1. jolanda

      helemaal mee eens ben een alleenstaande moeder met een inkomen van 900 euro (drie werkdagen) (geen huursubsidie en andere vrijstellingen,betaal overal de volle pond voor) en kan zelfs sparen hoef nergens mijn hand op te houden en ben gelukkig.En net wat je zegt leuke kleding bij de winkels die je opnoemt zeg,en soms kan je ook merkkleding voor heel goedkoop krijgen als je maar goed kijkt en de leve de reclamefoldertjes van de verschillende winkel vaak zit er wel iets bij.

        /   Reply  / 
  11. Jan uit Zwolle

    Wat een zielige vertoning. Mensen helpen met een inkomen ruim boven 3000 euro om een relatief klein schuldje weg te poetsen. Met ruim 3000 euro per maand zit je boven modaal. Je verliest toch elke realiteit en je moet je vreselijk schamen om een dergelijk programma op TV te vertonen. Dit laat je toch niet zien aan mensen met een minimum inkomen of mensen op bijstandniveau. Je moet wel erg simpel zijn om je op TV te laten afblaffen door een simpele gast als John Williams, om vervolgens te zitten janken en dat je dan dankbaar en nederig hulp moet aanvaarden. Ik kreeg in elk geval het schaamrood op mijn wangen.
    John ik hoop dat je de volgende keer echt een geloofwaardig verhaal kunt brengen, en dat je dan de mensen op een gedegen en fatsoenlijke manier kunt helpen. Ik vrees echter het ergste, je bent nu beland op het laagste niveau, dat is wellicht je eigen niveau. Laat mensen op een waardige manier zichzelf ten gronde richten. (John, voor jouw duidelijkheid: mensen zoals in deze uitzending hebben geen hulp van jou nodig, die zijn alleen maar geholpen met metselaar die het gat in hun hand dichtstort). Bewijs de volgende keer maar eens dat je wel iets voor mensen kunt betekenen. D.w.z. op een waardige manier mensen helpen die echt in een schrijnende situatie zitten. Ik vrees echter dat de woorden: “waardig” en “schrijnend” niet in jouw vocabulair voorkomen.

      /   Reply  / 
  12. J.H. de Vries

    Een inkomen van 3520 Euro per maand!!!!
    Mag ik ruilen?
    Sorry, dat jullie dit soort mensen in je programma laten zien.
    Er zijn mensen, families, die met véél minder moeten rond komen.
    Deze mensen hebben geen gat in hun handen, maar een krater!!
    De rest zit met een kater.

      /   Reply  / 
    1. Deborah

      Hahaha, geen krater maar gewoon helemaal geen hand!!!!

        /   Reply  / 
    2. J G de Vries

      We kunnen nu wel roepen wat een zielige vertoning maar als mensen wel leren op school en niets meekrijgen hioe ze met geld om moeten gaan dan gaat er degelijks iets mis!

      Toen mijn dochters klein waren ze keken ook wat andere hadden totdat ik het zat was en ze na het avondeten ( ze waren een jaar of 12 oud) aan tafel riep en er werd open kaart gespeeld wat de huur van een huis was en waarom ze niet te lang in de douche mochten dat er verwarming betaald moest worden enz al die uitgaven wat er binnenkwam en wat er uitging, ze waren zo geschrokken dat ze zelfs geen zakgeld meer wilden maar dat hebben ze toch in hun bescheidendenheid gehad,
      Ik vind dat dit bij de opvoeding van de ouders hoort nadien zijn ze met kledinggeld op pad gestuurd niet boven je budget gaan Moeder lapt niet bij ik hield voet bij stuk!
      De dochters zijn de duer uit doen het uitstekend
      Hebben geen schulden werken ook en komen niets te kort en sparen als ze een grote aankoop willen doen!Wat kan jouw het schelen zei ik altijd al hebben de buren meubels met gouden pootjes ik hoef ze niet te betalen zei ik altijd!
      Zo dat lucht op!!

        /   Reply  / 
  13. tijs beuningen

    J.J de Vries, je haalt de woorden uit mijn mond. Helemaal mee eens

      /   Reply  / 
  14. antes

    hallo de uitzending van 21 mei belagelijk met een inkomen van 3600 eruo normaal leef je in weelde moet je zo uit zending nog maken ik heb het minnium 1200 euro weggegooid geld

      /   Reply  / 
  15. Deborah

    Wat een erg programma. Mensen die een riant inkomen hebben. Wel 1000 euro netto meer dan wat wij verdienen (met full time baan). Wonen in dezelfde straat en halen boodschappen bij een van de duurdere supermarkten in Purmerend. Ga lekker naar Aldi of Lidl als je echt zo krap zit. Schandalig voor woorden. Jammer want ik vind John Williams top.

      /   Reply  / 
    1. Corrie uit Belgie

      Ik kan me voorstellen dat het ergenis opleverd als je zelf met minder inkomen rond moet komen en wel goed met geld om kan gaan. Maar we zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde. Soms is enige begeleiding nodig aan mensen die dat niet kunnen. Het programma wordt in ieder geval goed bekeken en het wekt discussie op. Zelf zijn we van het uitgestorven ras dat eerst nog spaart en dan pas koopt. Maar ik heb toch geen oordeel over mensen die het anders doen. Met de lage rentestand ben je misschien beter af met schulden dan met wat geld.

        /   Reply  / 
  16. Wilma

    weleens afgevraagd hoe mensen met €731 per maand moeten rondkomen?

      /   Reply  / 
  17. Lilian

    Belachelijk dat voor dit programma mensen gekozen worden met zo´n inkomen! En ook nog verhuizers om de kiet eens flink op te ruimen. Ik heb zelf ook genoeg traumatische ervaringen maar om de boel zo te laten versloffen is dat geen reden! Schandalig en een belediging voor de mensen in ons land die al jaren op bijstandsniveau leven. Wat minder kopen betekent ook automatisch minder zooi in je huis.

      /   Reply  / 
  18. jolanda

    Ik heb nu een paar keer een aflevering gezien van het programma een dubeltje op zijn kant,en ben steeds verbaasd dat mensen met een inkomen dat 2 a 3 x meer is dan mijn inkomen niet kunnen rondkomen en meer uitgeven dan dat ze verdienen.
    Met mijn inkomen spaar ikzelfs nog elke maand.
    Heb een huurhuis (nee geen huursubsidie en ook alle gemeentebelastingen en andere huiskosten moet ik de volle pond voor betalen) Ik snap het niet,als je in moeilijkheden denk te komen dan koop je geen luxe dingen (bv 1 tv is voldoende in huis etc ) en dan zou bij mij,als ik een auto had deze als eerste de deur uitgaan omdat dat een grote kostenpost is en dan maar eens een keer niet elk jaar op vakantie of meerdere keren per jaar.
    Ik werk drie dagen en kan daar van rondkomen voor mij is het belangrijkst eten op de plank,een dak boven ons hoofd (we zijn met drie) en kleding aan onze lijf maar dat hoeft geen merkkleding te zijn

    Maar ik hoop dat de mensen echt geholpen zijn en dat het over een tijdje goed met ze gaat.

    jolanda

      /   Reply  / 
  19. Wencke

    Ook ik heb met mij moeder zitten kijken naar het programma! heb het tot nu toe 3x gekeken en ik ben ook elke week stomverbaasd over hoe deze mensen van alle kanten geholpen worden! Vind het gewoon te schandalig voor woorden, mensen die met een inkomen van minimaal 3000 euro nog niet rond kunnen komen, die kan je niet helpen want zulke mensen hebben nooit geld genoeg! en dan aan het einde van programma krijgen ze nog van alles en nog wat toegestopt, terwijl een ander daar gewoon keihard voor moet sparen!Mijn motto is: WIE ZIJN KONT VERBRAND MOET OP DE BLAREN ZITTEN! ik ben trots op de mensen die op bijstandsniveau leven en die gewoon rond kunnen komen of tenminste gelukkig zijn! ik walg van dat soort mensen die zielig zitten te doen als in het programma een dubbeltje op zijn kant!

      /   Reply  / 
  20. tita

    gelukkig dat veel mensen er net zo over denken als ik . Inderdaad , een walgelijk programma. Met een walgelijke interessantdoenerige presentator , die zich een soort psycho therapeut voelt. Eng mannetje !
    Deze mensen van vanavond !!!!! Ik zou graag eens kijken op wat voor manier ze inkopen.
    Zag in ieder geval al een “luxe “flesje bronwater staan .Water kan ook gewoon uit de kraan !
    Elke maand 1000 euro teveel uitgeven , dat is toch echt niet normaal . Hoe dom kun je zijn . En dan mogen de kids twee jaar gratis op clubjes .Ik ken diverse mensen die ik dit zeker veel meer zou gunnen .
    Zielig programma en ik heb me voorgenomen niet meer te kijken . Ik word er nl. misselijk van .

      /   Reply  / 
  21. annemieke

    schandalig dat zulke mensen geholpen worden met zo’n inkomen, deze mensen zijn niet te helpen. Help liever mensen die het echt nodig hebben.
    Gratis abbonnementen en een gratis scooter, walgelijk.
    Ik ben een alleenstaande vrouw met een bijstandsuitkering maar ik heb nog geen dubbeltje shuld en daar ben ik trots op.
    Kijken naar dit programma doe ik niet meer ik kan beter de energie sparen want ik erger me groen en geel.Annemieke

      /   Reply  / 
  22. harrie

    even een reactie op de uitzending van 4 juni j.l.
    wat ik niet begrijp : deze mensen hebben een schuld van 45000 euro , ze bezitten 2 paarden die ongeveer een gezamenlijke waarde hebben van ongeveer 2000 tot 2500 euro.
    de gedachte moet toch zijn geweest :we hebben al zoveel schulden laten we de paarden maar gewoon weggeven!!!!!
    hoe kom je dan toch aan schulden!

      /   Reply  / 
  23. Tinke Kruimer

    Mijn complimenten aan al die mensen die door zuinig te leven, bewuste keuzes te maken en weten wat ze uitgeven rond kunnen komen van een klein inkomen. Bewust zijn van wat er inkomt en uitgaat aan geld kan simpel opgeschreven worden in een rekenschriftje maar dan ook ALLES. Daar zou iedereen eens mee moeten beginnen en leren TEVREDEN te zijn met wat je hebt. Daarom vind ik het wel goed dat er dit soort programma’s op de t.v. getoond worden en hopelijk helpen aan financiële bewustwording en leren dat waardering afhangt van wie je bent en niet van wat je bent. John presenteert het prima en ik hoop dat de families zeker nog een jaar lang onder controle worden gehouden en niet zomaar losgelaten worden. Geloof me financiële onafhankelijkheid(dmv zuinig leven)is het grootste cadeau wat je jezelf en je gezin kunt geven. (Maar als RTL zich serieus neemt dan stopt ze met alle lifestyle programma’s want daar zit ook een bron van verleiding in. )

      /   Reply  / 
  24. dianne

    Ik vind het ook belachelijk dat mensen met zo’n hoog inkomen geholpen worden. Mijn vraag is trouwens waar het bedrag van de overige inkomsten vandaan komt ? (want dat is ook erg hoog elke keer)

      /   Reply  / 
  25. hiezke

    wat een kl**te programma !!! gisteren gekeken naar een stelletje randdebielen die van 4850 euro niet kunnen rondkomen !!! schandalig dat aan zoiets kostbare zendtijd word verspild .
    jammer john dat je je voor zulke programma’s leent

      /   Reply  / 
    1. Corrie uit Belgie

      Waarom kijk je dan naar dit programma, dan heb je zelf ook niks beters te doen.
      Maar we kijken omdat niks leuker is dan andermans leed. Daar speelt RTL4 prachtig op in. En voor alle bedrijven en instellingen die iets “gratis” geven, als je de kosten van een tv reclame neemt is dat “weggeven” natuurlijk een lachertje. Alleen vond ik de kleine fietsenondernemer uit Zoetermeer, die toch een dure scooter weggaf er een beetje bescheten mee afkomen, zijn naam was nergens goed in beeld te zien. Volgens mij was het fietsenhandelaar Van Dijk, maar dat kan ik mis hebben.

        /   Reply  / 
    2. beppie blumink

      Ik was bijna één van de eersten die een bericht plaatste, had in eerste instantie niet in de gaten
      dat dit op de site werd geplaatst, maar dacht dat
      alleen door de redactie werd gelezen, maar ik heb eer absoluut geen spijt van.
      Ik had ook besloten om het programma nooit en never meer te bekijken, alleen mijn man had het nog nooit gezien, dus een stuk van het programma laten zien, van de mensen met 4800,00 euro inkomen en structureel tekort kwamen.
      Het wordt steeds erger, ik vind dat wij met z’n allen dit programma moeten boycotten of ze moeten mensen helpen die het echt verdienen, alleen deze mensen redden zichzelf vaak, door geen motoren en paarden e.d. te hebben en goedkoop boodschappen te doen, deze mensen verdienen van mij een diep respect!!!

        /   Reply  / 
  26. hiezke

    nog even iets toevoegen , hoe kan je in godsnaam in 3 jaar tijd 45000 euro’kes aflossen !
    alleen al de aflossing is dan 1250 per maand zonder rente ! beste programma makers denk eens na voor je zoiets op tv laat zien ! maak van die 3 jaar maar eens minimaal 10 jaar aflossen voor ze schuldvrij zijn !

      /   Reply  / 
    1. beppie blumink

      Totaal mee eens!!! Help mensen die het verdienen
      in plaats van die mensen die er tot nu toe zijn geholpen, die geen gat in de hand hebben, maar totaal geen hand meer hebben

        /   Reply  / 
  27. els

    Eigenlijk erger ik me aan het programma. Hoewel, niet aan het programma of aan John (die hartstikke leuk is) maar aan de zgn. slachtoffers van hun eigen stomme gedrag. Mensen met een hoog! inkomen die zóveel uitgeven dat ze in de schulden komen vind ik niet echt zielig en ook niet thuis horen in een tv programma. Ik ken mensen die moeten rondkomen van max.900€ in de maand (voor alles hè! ook woonkosten enz.)en die geen schulden hebben. Zo kan het ook!

      /   Reply  / 
  28. Rene

    Een verschrikkelik klote programma. Mensen die met duizenden Euro’s per maand nog niet rond kunnen komen , een regelrechte schande, er word ook met geen woord geroerd wat ze per maand uitgeven en waaraan( het belangrijkste) Kunnen ze nou zelf helemaal niks. En dan John die het nog zielig vind ook,treurig programma.

      /   Reply  / 
  29. Edwin

    Wat wij ons gisteravond af zaten te vragen:
    de schuld is 55000
    Volgens het programma is het over drie jaar afgelost.
    Dat betekend (rente niet meegenomen!) een aflossing van meer dan 1500 euro per maand. Doe er nog een 8 procent rente bij, en ze moeten bijna 2000 euro per maand aflossen.
    Dat geloof ik van mijn leven niet. Dus of RTL heeft incompetent personeel in dienst, of er is heeeeeeeeeeel veel niet gemeld.
    Waardeloos.
    RTL zit mensen te verblijden met een dooie mus.
    Annemarie van Gaal moet zich schamen.

      /   Reply  / 
  30. ans

    snap helemaal niets van dit programma, waarom wordt er niet gespecificeerd waar deze koppels hun geld aan uitgeven? Ik zou mij schamen als ik mijn auto moest inleveren met zo’n inkomen, of lease kontracten laten ontbieden. Verschrikkelijk programma!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  31. sanne geerlings

    Ik heb nu 2 maal gekeken .omdat ik dacht dat dit niet echt serieus genomen moest worden .Ik wil dolgraag ruilen met dat inkomen .
    Hoe kan je er zendtijd aan besteden .dat vind ik ook zonde .deze mensen verdienen dat niet .
    Ik zal ook niet meer kijken want ik maak me boos ,
    John John heb je niets beter te doen ???

      /   Reply  / 
  32. Marjolein

    Vanavond naar het programma gekeken. Ik vond het verschrikkelijk om te zien hoe dochter Soraya op haar nummer werd gezet. Als moeder meer dan een pakje cigaretten per dag rookt, voor ruim € 400,–per maand aan abonnementen heeft en voor € 2.500,-per jaar aan kleding koopt is het onterecht dat een meisje van nog geen 20 jaar wordt aange-sproken op het feit dat zij spaart voor een vakantie. Ook het feit dat zij, door twee verkeerde studiekeuzes, mede verantwoordelijk werd gehouden voor de financiële situatie van de moeder is onbegrijpelijk. Ik vind het een zeer zwak programma!

      /   Reply  / 
  33. Corrie uit Belgie

    Wel leuk dat er wat met de reakties gedaan is. Er wordt nu tenminste uitgelegd wat de inkomsten inhouden en wat de uitgaven zijn. Ik vind het ook (als moeder van 4 kinderen) helemaal verschrikkelijk dat een meisje van 20 in het weekend de plees schoon moet gaan maken in een discotheek! En daarvan nog 300 euro kostgeld wil gaan betalen. Wat een lief kind. De moeder heeft een verkeerd koopgedrag en een giga schuld. Daar laat je je kind toch niet(mede)voor opdraaien! Als je 20 bent moet je niet een heel weekend bij nacht en ontij werken. Dat vraagt om problemen met zo’n mooi meisje, vooral in de buurt van zo’n disco. Het weekend heeft zo’n kind ook nodig om bij te tanken, te studeren etc. Een bijbaantje voor een extra centje is natuurlijk wel prima. Een kind mag (ook als je 20 bent) een onbekommerde jeugd hebben. Deze is door het koopgedrag van moeder verpest en zo stom zag deze mevrouw er toch niet uit. Misschien kan ze zelf s’avonds en in het weekend wc’s schoon gaan maken i.p.v. te paffen en kletsen met haar vriendinnen.

      /   Reply  / 
  34. kees

    Wat een ziek programma dit.
    Moeder weet niet wat variabele lasten zijn en pint 1000 Euro! per maand.
    Dochter spaart van haar zuur verdiende centjes een vakantie bij elkaar en wordt daar nog op aangekeken ook. Trouwens wat moet je met ze 2en in zo’n lux huis?
    walgelijk!

      /   Reply  / 
  35. janique

    Met verbijstering en verwondering heb ik gekeken
    naar de aanpak van de vrouw die John assisteert
    in het programma met de rekensommetjes maar weinig
    capabel is als het gaat over (kinder)psychologie
    en een soort nare verbeten hardheid uitstraalt,
    die ze deze keer op de lieve krachtige dochter
    meende te moeten projekteren.
    Ik heb veel respekt voor dochter Soraya die zich
    zo krachtig staande heeft weten te houden in deze
    situatie. Zij wordt er op aangesproken dat ze niet
    1, 2, 3 de juiste studie weet te kiezen. Moeilijk
    genoeg, sowieso al in deze tijd, en helemaal als
    je belast wordt in je jonge jaren met de financiele onkunde van de moeder, die maar liefst
    5 jaren heeft geduurd.

      /   Reply  / 
  36. sanne geerlings

    5200,euro per maand,
    ik heb er geen woorden voor,
    schaam je ,dat je hier ga helpen

      /   Reply  / 
    1. Rob

      Ik vraag me wel eens af hoe dit netto inkomen precies is samengesteld. Is dat salaris inclusief vakantiegeld, bonus/13e mnd, kinderbijslag, voorlopige belastingteruggaaf, etc.? Ik zie mensen waarvan ik zo’n hoog inkomen niet verwacht (op basis van hun voorkomen).

        /   Reply  / 
  37. Saskia

    Ongelooflijk, 5200 euro aan inkomsten per maand en dan krijg je nog een enorm bed cadeau ook… Dat is toch geen manier van mensen helpen? Als ze een maand zuinig aan doen kunnen ze dat bed zelf kopen en had iemand anders een bed kunnen krijgen, ik ben ervan overtuigd dat anderen het harder nodig hebben.

      /   Reply  / 
  38. tita

    het was weer tenen krommend de afgelopen keer . Wat een stel met een riant salaris . Ik kan die John echt niet meer pruimen met z`n psychologische gezever . En alsof die vrouw zielig is met zo`n man , allereerst verdiende ze zelf behoorlijk en kon dus allang een bed gekocht hebben . Wat een blamage voor die beddenzaak, die dachten een zielig armlastig gezinnetje te helpen . En dat ge-emmer over dat ze die kinderen niet alles konden geven !!!! met een salaris van 5200 per maand . Ik wordt gek!!!!!!!!!!!!Nederland op z

      /   Reply  / 
  39. tita

    nederland op z`n smalst , dus . Het is echt de laatste keer dat ik naar dit enge programma gekeken heb . Brrrrrrrrrrr

      /   Reply  / 
  40. Nina

    Echt een walgelijk programma, zeker wanneer je een gezin ziet met een inkomen van 4400 euro netto per maand. Doen wij iets verkeerd??? Wij werken alle twee en hebben de helft. Ga andere mensen helpen die in financiele nood zitten, met een echt laag inkomen. Dit is gewoon afschuwelijk om te zien en dan nog dat gejank van die lui, gewoon in en in dom zijn ze, ze hebben geen recht op hulp. En dan de uitspraak deze mensen moeten gewoon geholpen worden, belachelijk gewoon.
    Nee kijk eens goed rond naar mensen die echt geholpen moeten worden.

      /   Reply  / 
  41. Dennis

    Ik ben een beetje verliefd geworden op Soraya geloof ik… wat een ontzettend knap meisje is dat.

      /   Reply  / 
  42. maja

    ik heb het programa vanavond gezien ze hadden eerst 600 tekort nu zij gaat werken heeft ze 700 p.m en dan houden ze ineens 500 over en biezonderbijstand wij vragen al meer dean een jaar om hulp en zijn nog niet deholpen en we kunnen naar de voedselbank een poteje wittebonen halen en 13twix eet smakelijk en tot vrijdag zeggen ze dan mij niet meer gezien en wij gaan zelf overal achteraan maar luisteren niet en worden van het kastje naar de muur gestuurd is er iemand die mij kan helpen

      /   Reply  / 
  43. marian

    hoi ik heb geen gelt om te leven ik leen van fam ik zie door deboomen het bos niet meer help me aub dan doe ik me verhaal groetjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>