RTL verrast door kijkcijfers X Factor

Ruim 2,5 miljoen mensen keken zaterdag naar het finalemoment van X Factor. Een mooie score, al wist X Factor deze hele reeks puike kijkcijfers te behalen. Veel liveshows werden door een slordige 1,8 miljoen mensen bekeken en zo’n constant aantal is een tijd niet gezien. Zenderbaas Erland Galjaard toont zich tevreden in het AD. “We hadden na alle voorgaande edities van Idols en Popstars niet gerekend op zúlke hoge marktaandelen.”

RTL is met de talentenjachten een andere weg ingeslagen. Het afzeiken moet maar eens afgelopen zijn, de focus ligt op talent. Galjaard: “Met duidelijke verhaallijnen probeerden we de kijkers meer bij de kandidaten te betrekken. We gaan bekijken of er nog een seizoen van X Factor komt. Wat mij betreft wel, maar of dat dit jaar of volgend jaar zal zijn, valt nog te bezien.”

De aanvang van de volgende talentenjacht zal alles te maken hebben met sponsoring. De recessie is in Hilversum inmiddels keihard toegeslagen, adverteerders staan niet meer in de rij om zich aan te sluiten bij een programma dat bijna bij voorbaat aan zal slaan. De sponsor is noodzakelijk om een duur programma als X Factor te kunnen bekostigen.

In het AD valt verder te lezen dat Lisa met ‘een ruime meerderheid’ heeft gewonnen. Precieze percentages worden niet bekendgemaakt. “Lisa stak er wel met kop en schouders bovenuit”, zegt de zender over de stemming.

Zie ook:
- 2,5 miljoen mensen zien Lisa X Factor winnen
- Het was te verwachten: Lisa wint X Factor
- Jamal eerste afvaller in finale X Factor
- Finale X Factor: Het was een fraaie revanche
- X Factor: Lisa doet Hallelujah, Jamal zingt Never Too Much, Rachel krijgt What Hurts the Most

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “RTL verrast door kijkcijfers X Factor

 1. vinn

  Ik geloof niet dat Lisa dik van Rachel heeft gewonnen zal wel 51 om 49 % zijn en hooguit 60 om 40%

    /   Reply  / 
 2. Willem

  Dat heeft ze wel denk ik. Ze was wekenlang de favoriet, en in alle polls stond ze met ongeveer 65% t.o.v. Jamal en Rachel. Als dat nog niet genoeg is om voor jou er met kop en schouders bovenuit te steken dan weet ik het ook niet meer hoor…

    /   Reply  / 
 3. wayne

  gelukkig nog een seizoen :)
  het talent wordt met het seizoen beter :P

    /   Reply  / 
 4. Bas

  is aheeft wel degelijk met een groot verschil gewonnen. Rachel kwam zelfs in de sing off terrecht. Nou dan weet je het wel. Lisa was al die tijd de grote favoriet. In alle polls had ze vaak wel 20% meer stemmen. Denk dat vinn een fan van Rachel is. Iedere nitwit kon zien dat Lisa een straatlengte voorsprong had. Rachel wist het zelf ook al dat ze niet tegen Lisa op kon qua stemmen. Het was ook helemaal niet spannend die finale. We wisten allemaal wel wat er ging gebeuren. Kij naar de vorige editie. Iedereen dacht dat Ritchie best nog wel eens dicht bij Sharon kon komen. Hij was namelijk er populair. Wat was de uitslag…..boven de 70% voor Sharon.

    /   Reply  / 
  1. Ron

   Ritchie? Sharon? Wie zijn dat?

     /   Reply  / 
   1. Noah.

    Ik neem aan mensen uit het vorige seizoen van X-Factor, omdat er ook staat “Kij naar de vorige editie. Iedereen dacht dat Ritchie best nog wel eens dicht bij Sharon kon komen.”

      /   Reply  / 
 5. johan

  Lisa is de terechte winnaar, rachel is een zeer goede zangeres, alleen zij heeft het allemaal al een keer meegemaakt de roem, in tegenstelling van lisa, lisa zong ieder nummer vrijwel haarzuiver, en rachel had hier en daar een paar missers er tussen, maar zoals de meeste al wisten was lisa gewoon de grootse kanshebber te winnen, en terecht ook!, alleen ik snap nog steeds niet wat jamal in de finale deed?! hij hoorde daar helemaal niet thuis, naar mijn mening was hester, roan of irma degene die deze plek van jamal moesten innemen hun waren op zijn minst 10x beter als die nep zanger jamal, die kerel is goed voor in de douche te zingen en daar is het ook mee gezegd heb nog nooit zon slechte zanger gezien in de finale heeft gestaan, maar ook alleen maar omdat de kleine meisjes jeuk van beneden krijgen en massaal stemmen op zo iemand.

    /   Reply  / 
 6. Nick

  Ze moeten pas in 2010 met een nieuwe X Factor komen, of eind dit jaar…écht eind dit jaar

    /   Reply  / 
 7. gtst2007

  Nick het is geen SBS6 met het hele jaar liveshows

    /   Reply  / 
 8. Brian

  Vergeet niet dat de hele week alg estemd kon worden, waarschijnlijk heeft Lisa de hele week veel stemmen gekregen. Rachel heeft pas in de liveshow heel hard teruggeslagen wat voor haar waarschijnlijk te laat was omdat de mensen toen pas inzagen dat ze ook erg sterk was.

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Toen Jamal werd weggestemd, zijn de tellers weer op 0 gezet. Dus die redenatie gaat niet op.

     /   Reply  / 
   1. Frank

    De tellers zijn niet op ’0′ gezet. De lijnen zijn tijdelijk dichtgegaan – daarna is Jamal afgevallen – vervolgens de lijnen open met de stand zoals die was en het stemmen werd hervat.

      /   Reply  / 
 9. L3R0Y

  Wat maakt het allemaal uit! Ik vind persoonlijk Rachel een veel betere zangeres dan Lisa, een ander vind dat niet…Prima!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>