Ontknoping RTL’s Sta voor Aap-actie recht tegenover SBS’ Kettingreactie

De zomerperiode is op televisie doorgaans niet heel spectaculair. Herhalingen, films en luchtige talkshows enzo. Maar voor het zo ver is, wordt de concurrentiestrijd nog één keer fel gevoerd. Op zaterdag 13 juni zijn het SBS en RTL die rechtstreeks tegenover elkaar staan met speciale thema-avonden vol dure programma’s. Bij RTL 4 komt de actie Sta voor Aap tot zijn hoogtepunt, met een eenmalige comeback van de spelshow 5 Tegen 5 met Carlo Boszhard. Terwijl SBS 6 zich waagt aan het spectaculaire Kettingreactie.

RTL is sinds dit weekend bezig met de actie Sta voor Aap, waarbij bewustwording voor de situaties van (mens)apen wordt gekweekt. Wanneer nu niet wordt ingegrepen, dreigt het dier uit te sterven. Tijdens de grote finale-avond van de actie probeert RTL 4 zo veel mogelijk donateurs voor het Wereld Natuur Fonds te werven.

Dat gebeurt onder andere met de tv-klassieker 5 Tegen 5, dit keer gespeeld door vier bekende Nederlanders en hun familieleden.

SBS pakt echter uit met Kettingreactie, een megalomaan project dat in vier landen tegelijk wordt uitgezonden. Op een reusachtig parcours van 33 kilometer moeten allerlei grote dingen in beweging worden gezet, zoals locomotieven en Boeing-vliegtuigen. Kettingreactie is de zomerse variant van Domino Day uit het najaar, ook hier gepresenteerd door Nance Coolen en Hans Kraaij Jr.

Dat belooft dus weer een spannende tv-avond te worden qua kijkcijfers. Wie zal het meeste bekijks trekken?

Zie ook:
- SBS koppelt Nance en Hans Kraaij Jr aan elkaar voor Kettingreactie

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Ontknoping RTL’s Sta voor Aap-actie recht tegenover SBS’ Kettingreactie

  1. Mart

    Carlo is toch wel de presentator die dit jaar het meest op de buis te zien is geweest. Ik had persoonlijk dit seizoen niet meer voor carlo gekozen als ik rtl was.Tcoh wel een overkill aan carlo. Maar zou mij verbazen als het contract niet verlengd wordt.( ik wed dat ik het kan, succes verzekerd (2 reeksen), life en cooking, tv kantine, 5 tegen 5 special)

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Mathijs wint het gemakkelijk van Carlo! Zeker met de herhalingen in de nacht :)

        /   Reply  / 
  2. Nick

    Vind het ook jammer dat Carlo dit doet, ik vind hem fantastisch in de TV Kantine en ook Life and Cooking doet ie leuk, maar voor de rest in Succes Verzekerd vind ik hem heel irritant en dat geld ook voor IWDIHK!

      /   Reply  / 
  3. Flakin

    Sorry voor de aapjes, maar ik kijk SBS6

      /   Reply  / 
  4. www.onmpower.web-log.nl

    Ik kijk ook sbs maar de aapjes krijgen een dikke duim want ik vind het heel erg

      /   Reply  / 
  5. Mart

    Ben ook wel nieuwsgierig naar deze show op sbs6. Maar volgens mij klinkt het beter dan dat het in werkelijk zal zijn. Dacht eerst al aan een eigen show maar het is dus iets internationaals.

      /   Reply  / 
  6. elg

    je kunt naar beide kijken… SBS show is van 20.00-22.00 en 5 tegen 5 van 21.30-23.00

      /   Reply  / 
    1. Flakin

      Zal toch wel uitlopen gok ik op SBS6

        /   Reply  / 
  7. Leroy

    Een show waarin het draait om het goede doel is inmiddels wel bekend (Kinderen dansen op het ijs, Kers Sterren circus, enz.). Echter Kettingreactie is voor mij helemaal nieuw. Ik kijk dus naar SBS, ook al vind ik het erg voor de aapjes, maar ik heb geen zin om weer 100 x te moeten horen ‘wordt lid van ..’ .

      /   Reply  / 
  8. James

    Moet wel even opmerken dat die aapactie van RTL4 volledig wordt betaald. Ze doen het niet omdat ze het zo zielig voor de aapjes vinden. Ze worden er zelf ook beter van daar in Hilversum..

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Groot amusement: wordt het Kettingreactie op SBS of 5 Tegen 5 op RTL? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>