Ruud de Wild: RTL-show Waar is Elvis is jatwerk

Ruud de Wild zegt ‘verbolgen’ te zijn over het nieuwe RTL-programma Waar is Elvis?, dat vanaf eind juli te zien is. In het programma gaat de zender op zoek naar een Elvis-kunner en Elvis-kenner. Puur jatwerk, noemt Ruud het in zijn show, aangezien hij al tien jaar terug een dergelijk onderdeel in zijn radioprogramma had. “We zoeken stad en land af naar de King. Want Ruuddewild.nl vraagt: weet u waar Elvis?”, luidt de jingle die hij vanmorgen nog maar eens liet horen aan RTL-woordvoerster Eva Peters. Haar verweer: “Je kunt het ook zien als compliment, jij een radioversie en wij een televisieversie. Misschien kunnen we elkaar versterken.”

Waar is Elvis? is bedacht door Eva Media, het productiehuis van Paul de Leeuw. Daar kan ook de rekening naar toe, grapt Eva Peters. “Dus Paul de Leeuw heeft mijn idee gejat?”, vraagt Ruud. “Als jij het zo wilt zien, ja”, luidt het antwoord. Een keiharde ontkenning komt er dus niet vanuit RTL. Daarvoor moet hij maar verhaal halen bij Paul de Leeuw.

Gaat de komende dagen ongetwijfeld gebeuren…

Zie ook:
- RTL komt na Dancing with the Stars met tv-zoektocht Waar Is Elvis?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ruud de Wild: RTL-show Waar is Elvis is jatwerk

  1. Peter

    Wat een zeikerd is hij. SBS jat/aapt-na toch ook altijd al programma’s van andere zenders. Gaat weer nergers over.

      /   Reply  / 
  2. Geert Schipper

    Journalisten van Nederland, word eens wakker! Paul de Leeuw heeft dit eerder gedaan. Jaren geleden produceerde hij een programma voor TV dat heette ‘De Kip is Klaar’. Een interview met iemand dat net zo lang duurde tot de kip in de oven klaar was. Na een tijdje bleek dat hij dat ook gejat had van een dame van de VPRO-radio. Uiteindelijk moest hij die journaliste voor het idee betalen. Zo zie je maar weer.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Ruud de Wild vergevingsgezind in rel Elvis-show | Zappen

  4. Hans de Groot

    Er is maar 1 echte Elvis in Nederland en dat is Rene Shuman…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>