RTL komt na Dancing with the Stars met tv-zoektocht Waar Is Elvis?

Vanaf 31 juli komt er een compleet nieuw programma op de vrijdagavond van RTL 4: Waar Is Elvis? Nee, de zender is er niet van overtuigd dat Elvis nog leeft, maar wel dat er genoeg liefhebbers van de legende zijn. In het programma wordt dan ook gezocht naar de grootste Elvis-kenner en Elvis-kunner van Nederland. In Dancing with the Stars van aanstaande vrijdag is al een voorproefje te zien.

RTL had het zo mooi voor elkaar. Na jarenlang kwakkelen op de vrijdagavond sloeg de zender begin dit jaar keihard terug met de sandwichformule X Factor en De TV Kantine. Maar dat heeft RTL 4 toch niet weten vast te houden. Dancing with the Stars begon met een miljoen kijkers maar kruipt inmiddels naar de 700 duizend kijkers. En ik wil niet pessimistisch overkomen, maar ik gok dat Waar Is Elvis daar niet heel veel boven uit gaat komen – als dat überhaupt al lukt.

Presentatie van Waar Is Elvis onbekend. Mogelijk vrijdag meer daarover. Het programma wordt gemaakt door Eva Media, het productiehuis van Paul de Leeuw.

Zie ook:
- Dancing with the Stars goed uit de startblokken
- Dancing with the Stars na verjongingskuur weer terug

42 Reacties // Reageer

42 thoughts on “RTL komt na Dancing with the Stars met tv-zoektocht Waar Is Elvis?

  1. Basje

    Elvis was de grootste aller tijden. Er is niet één die in zijn schaduw kan staan. Dat ze Elvis kenners zoeken, is tot daar aan toe. Hoewel ik vrees dat dat geen interessante tv oplevert. Maar ze zullen wel weer dikke kerels in witte pakken laten zien die The King belachelijk gaan lopen maken. Mijn advies aan RTL: Zend een leuk concert van ‘m uit, maak een integere documentaire over de impact van Elvis op de samenleving, maar kom alstublieft niet met de zoveelste “talentenjacht”.

      /   Reply  / 
  2. el-g

    Goh.. leuk.. wist ik nog niet ;) Maar ben benieuwd of dit echt een amusements show word a la de Op zoek shows bij Avro of bijvoorbeeld net zoals die Op weg naar Fame serie paar jaar geleden bij RTL4 te zien was.

      /   Reply  / 
  3. el-g

    de link doet het inmiddels op de RTL site. Als ik het mag geloven word het een groot amusementsprogramma. Op zoek naar de beste Elvis vertolker EN de beste Elvis kenner. Denk dat RTL niet veel aan dit programma hoeft te betalen; allemaal ter promotie van de Elvis musical All Shooked up. (en vrijdagavonden eind juli volgens mij weinig concurrentie; ned.1 TROS Muziekfeest en herhaling Jan Smit, zomer voorbij en SBS6 gaat over op films)

      /   Reply  / 
    1. Mart

      oh als dat zo is misschien zijn het maar een paar shows en begin september weer een nieuwe grote show.

        /   Reply  / 
  4. Tim20: WBMJ

    en de commerciëlen komen niet verder dan talentenjachten…
    Ben het eens met Basje! Over Elvis valt zoveel te vertellen, maar er een 4-delige docu van bijvoorbeeld :D
    als ze opzoek gaan naar een nieuwe Elvis met een jury etc, dan is een flop bijna gegarandeerd..

      /   Reply  / 
  5. Mart

    Na zeer teleurstellend berichten, met het vertrek van Beau als dieptepunt nu eindelijk eens goed nieuws. Weet niet of het programma gaat slagen maar live amusement op de vrijdagavond voortzetten is top. Als ze nu weer films gaan uitzenden geven ze het weer weg aan sbs6 wat niet zo slim zou zijn.

      /   Reply  / 
  6. Mart

    Maar waarom al beginnen op 31 juli. Nee vanaf eind augustus gaan de mensen weer voor de buis zitten. Ik zal het begin missen en als ik terug kom van vakantie weet ik niet of ik dan nog wel inhaak als ik de eerste paar afleveringen gemist heb.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      ik denk dat dit programma geen direct programma is voor de kijkers maar meer een product. Het format zal snel in beeld vertaald moeten worden en dan word er een mooie trailer gemaakt om het format maar te kunnen slijten. In principe heeft dit programma niet veel kijkers nodig maar wel een hoog marktaandeel en dat gaat wel lukken. Bn’ers in het park en wie is mijn ex zijn ook formats die worden uitgeprobeerd om ze maar te kunnen verkopen.

        /   Reply  / 
  7. Nick

    Alle jongeren vinden Elvis niet interessant. Ik voorspel een enorme flop

      /   Reply  / 
  8. Mart

    Mijn voorkeur gaat uit naar martijn krabbe en Gordon. Voor dit programma lijken ze mij het meest geschikte presentatiekoppel.
    Maar misschien gaan ze wel wat uitproberen in de zomermaanden en krijgt John williams na zijn fantastische seizoen een revance van dancing on ice. Maar het lijkt mij niet verstandig. Hij is echt een presentator voor op lokatie.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Ruud de Wild: RTL-show Waar is Elvis is jatwerk | Zappen

  10. Mike

    Top Geweldig iedee vooral de elvis kenners toppie!
    Alleen de Elvis kunners tja weet dat er best een paar goeie elvis immitatoren in NL zij die er best iets leuks van kunnen maken, als je maar elvis respecteren en niet belachelijk gaan maken.

    zal het zelf pas uitzenden op 16 aug of iets daarvoor op 31 julie trek je weinig kijkers!

      /   Reply  / 
  11. Bas

    Waar is Elvis?
    Word gewoon een programma met weinig respect voor The King! Het is van te voren al helemaal bedacht hoe het moet verlopen. Ze doen net of ze een goede Elvis vertolker zoeken, maar dat is niet! Ze willen amusement, met een zooi kwiepen die in een Elvis jumpsuit kruipen met pruik en opgeplakte bakkebaarden! Ik weet dat omdat een van de beste Elvis tribute zangers (Mark Elbers) niet door de voorrondes is gekomen, maar wel een zooi andere kwiepen die voor geen meter kunnen zingen. daarbij heeft RTL zelf mensen benaderd die wel kunnen zingen! Ook met de kennis kwis hebben ze zelf mensen die kennis over Elvis hebben gebeld. Ze willen doen geloven dat dit een serieus programma is naar de beste Elvis zanger/kenner, maar alles behalve dit is waar. Het word gewoon een programma waar de mensen kunnen lachen, en dan af en toe een optreden van een goede zanger die ze uitgezocht hebben. Ik zag al wat kwiepen voorbij komen in het promo filmpje zoals Frank Anthony en Ruud Kuijpers, echt om te janken!!!!

      /   Reply  / 
    1. henk

      heeey bas
      ik heb dat ook gehoord maar ik geloof niet dat mark elbers over zijn collega zangers zegt dat ze kwiepen zijn .
      hij tegen mij ook gezegd dat hij niet door is .maar heeft hij verder niets gezegd over wie wat waar .hij wel verteld dat hij bekende heeft gezien uit de elvis scene waar hij over refereerd als zijnde dat het stuk voor stuk aardige mensen zijnmark kan elvis idd goed benaderen en ik snap ook niet dat hij niet door is.
      maar het is ook een stuk commercieel want het moet natuurlijk kijkers trekken
      vandaar dat er mindergoede zangers bij zitten
      ik vind ron jesse ook een goede zanger en john kagi bv ook

      groetjes henk

        /   Reply  / 
    2. ben

      Nou ik hoor het alweer, een zeer deskundig commentaar van Bas. Natuurlijk zijn mannen als Ruud en Frank Anthony waardige en respectvolle Elvis vertolkers. Deze mensen zijn zeer succesvol gezien het succes van hun vele optredens en shows. Het grote publiek bepaalt en niet een aantal bedenkelijke juryleden. En het programma…ach dat moet je al helemaal niet serieus nemen. Wel Ruud en Frank.

        /   Reply  / 
  12. Bas

    Hoi Henk, Mark Elbers heeft niks tegen mij gezegd over dat die lui kwiepen zijn. Mark Elbers zou die woorden nooit in zijn mond nemen. Dit zijn uitlatingen van mij Henk. Want ik kan wel zeggen dat ik redelijk bekend ben in het Elvis wereldtje! Een goede vriend van mij en een Elvis kenner bij uitstek is ook benaderd voor de kennis kwis, en hij gaat ook mee doen. Hij is gevraagd door RTL en heeft zich zelf dus niet spontaan aangemeld. Jammer dat RTL niet serieus opzoek is naar de beste Elvis tribute artiest of naar een kenner, maar dar dit programma dadelijk een amusement gehalte krijgt alla Bennie Hill.

      /   Reply  / 
    1. henk

      heeey bas

      ik denk ook dat het een lachwekkende show word
      maar er zullen ook wel goede stukken inzitten
      misschien vergroot ik mijn kennis daarmee.
      idd het zou jammer zijn als elvis zijn nagedachtenis besmeurt zou worden
      ik hoop dat het een nette show word
      gr henk

        /   Reply  / 
      1. Bas

        Inderdaad Henk, maar de goede stukken zijn de zangers en de Elvis kenners die door RTL zelf benaderd zijn.

          /   Reply  / 
  13. Johan

    Minderwaardigheidskomplex Bas? Kinderachtig om namen te noemen als Frank Anthony of Ruud Kuijpers, 2 zangers die zeker bij de betere ´Elvisssen´ van ons land horen. Ben in ieder geval blij dat zij er bij zijn, om het niveau ( what´s in a name) enigszins te verhogen. We zullen zien!

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Moet ik jou serieus nemen? Als je Ruud K en Frank A bij de beste Elvis vertolkers van Nederland vind. Heb jij een witte stok met 5 rode strepen? Blind en je hond ook!

        /   Reply  / 
    2. Bas

      6 strepen! En alle twee ook nog doof!!!

        /   Reply  / 
      1. Johan

        hahahah Bas, uit jouw reactie blijkt maar weer dat je het verstandelijk vermogen hebt van een kind van 3. Geeft niks hoor jongen, kruip jij maar lekker terug naar je hoekje en ga lekker een Mark Elbers cdtje draaien. Oh ja, en vraag je moeder om op tijd je luier te verschonen, want er komt een strontgeur van je af! Loser!!

          /   Reply  / 
        1. Bas

          Ik luister graag naar een cdtje van Mark Elbers! Dat heb je in iedegeval goed begrepen. Die strontgeur die jij ruikt, moet van je zelf zijn want we communiceren nu via de PC. En om nog eens duidelijk te zijn, een minderwaardigheidscomplex hebben mensen die in de huid van Elvis proberen te kruipen net zoals een Frank A, Kees Versluis, en Ruud K. Dit noemen de ECHTE Elvis fans imitators (iritators)en daar zijn wij niet van gediend. Jij zit die idioten hier te verdedigen die Elvis dadelijk weer in dat programma te schande gaan maken. Je moet je diep schamen als jij je eigen (Elvis) fan noemt. Of het moet zijn dat je het IQ hebt van een garnaal, dan vergeef ik het je.

          Groetjes Basje van bijna 4

            /   Reply  / 
    3. Bas

      Hoi Johan, Waar zijn die beste Elvis vertolkers van Nederland gebleven ha ha. Ben jij de chauffeur van Ruud en Frank? Wat een afgang zeg als je weg gestemd word door Elvis fans, want zo was het, ze konden allebei direct opzouten zoals ik al eerder voorspeld had. Als je later in het programma weg moet, tja dan kun je er niks aan doen, want dat heeft niks meer met het zingen te maken maar met de vragen die je moet beatwoorden. Zo zie je maar dat je beter je mond kan houden als je geen verstand van muziek hebt. Toedeloe!!

        /   Reply  / 
  14. rinus

    Ik heb vanavond gekeken en natuurlijk kennen we de tv-formules. De winnaar André kennen we als Shaky en nu was hij bijna Shaky. Hij miste zijn witte schoenen. Ik vond hem goed als entertainer. Ruud Kuijpers hebben we in voorstukjes van een andere talentenshow voorbij zien komen, maar hij was zelf al opgestapt toen hij de sfeer proefde. Nu ben ik ook benieuwd wat ervan komt. Zijn tribute cd vinden wij thuis zeer tot zeer goed als Elvis-imitatie. Smaken verschillen, maar rock and roll is voor mij bijna altijd goed, maar de boel afzeiken is jammer, natuurlijk ben ik hier de domste……

      /   Reply  / 
    1. ben

      Voor mij was in deze uitzending de absolute winnaar Frank Anthony. De looks, de sound, de sfeer, de beleving en de passie druipen er vanaf. Ik heb begrepen dat de haat en nijd onder de elvis fans en vertolkers groot is. wat ik weet is dat Frank zich daar totaal niet mee bezig houdt maar op een integere manier een waardige ode brengt aan THE KING. wat dat betrefd heeft hij zelfs bijna het karakter en mentaliteit van Elvis . Een goed mens dus !!! Een ding heeft hij nu fout gedaan namelijk meedoen aan dit programma. Maar je, dat kun je alleen maar achteraf zeggen. Frank je bent top !!!!!

        /   Reply  / 
    2. Bas

      Ruud opgestapt?? Hij kon direct opzouten na zijn waardeloze vertoning! Weg gestemt door een zaal Elvis fans.

        /   Reply  / 
  15. Basje

    FF iets rechtzetten…. Deze Basje (van de eerste reactie) is een andere dan de verstandelijk gehandicapte Bas die geen respect heeft voor de mening van anderen.

    Wil me dus distantiëren van de uitlatingen van mijn “naamgenoot”.

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Weet jij wel wat je schrijft? Geen respect hebben voor een ander zijn mening. Je doet nu exact het zelfde, niet dat het mij wat uit maakt hoor, want ik blijf toch mijn mening geven, hoe bot het ook kan klinken! Mijn mening is mijn mening, kan iemand zich er niet in vinden no problem! Waar het hier om gaat is dat enkele van jullie van die schijnheilige figuren zijn. Net of jullie nooit iemand afgekraakt hebben in jullie leven. Jullie lullen hoe jullie het uitkomt. Je moet is weten hoe vaak mijn idool Elvis word afgezeken! We kunnen nu eenmaal niet allemaal van het zelfde houden. Ik zal Elvis ook altijd fel verdedigen als het moet. Maar ik blijf het ook zeggen als Elvis naar beneden word gehaald door belachelijke figuren als Frank Anthony of een Kees Versluys. En wat maakt het dan uit dat ik een naam noem? Negatieve publiciteit is ook publiciteit.

        /   Reply  / 
  16. DJ Eddy Veldhoven

    Ik heb gisterenavond de eerste aflevering gezien en ik vond het niveau niet geweldig. Als ik luister naar het stemniveau is er geen enkele deelnemer die in de buurt komt van de stem van Presley. Ik ben wel onder de indruk van de stem van Mark Elbers uit Nuenen. Deze jongen heeft meegedaan aan de voorronde van dit RTL4 programma en naar mijn mening hebben de programma makers een hele grote kans gemist. Mark evenaart de stem van Presley en als je je ogen sluit hoor je Presley zingen. Mark legt zijn hele ” Presley ” gevoel in zijn stem om Presley’s stem zo goed mogelijk neer te zetten. Mark Elbers stem-timbre, vibrato zijn van een hoge kwaliteit. De ” artiesten ” die gisterenavond hebben opgetreden kunnen nog niet in de schaduw staan van Mark Elbers. Mark heeft alleen aangegeven bij de programma-makers van RTL4 dat hij geen Elvis-pak zou aantrekken en daar heeft hij gelijk in. Het gaat in eerste instantie om het stemgeluid en niet om de ” verpakking “. Mark Elbers hoort bij de ” Top van Nederland ” als tribute artiest van Elvis Presley. Onthoudt de naam MARK ELBERS, voor mij persoonlijk de beste Presley vertolker!!!.

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Mooi gesproken Eddy! Eindelijk iemand met een goed gehoor en een goede visie! Wat het programma verder betreft, vond ik het maar een flut programma. Je mag dan nog zo goed kunnen zingen! Een vraagje verkeerd en ja kan op krassen met je gouden bekkie! overigens is Ruud Kuypers direct weg gestemd toen hij begon te zingen, hij heeft de eer niet aan zich zelf gehouden zoals ik hierboven lees. Kwa zang was de dame gisteren nog het beste! Maar daar gaat het in dit programma niet om. Frank Anthony mag blij zijn dat hij het nummer uit mocht zingen! Ik vond het wel terecht dat hij als eerste de laan uit werd gestuurd. Wat een aanfluiting!!!!

        /   Reply  / 
  17. THE COLONEL

    Bas,

    Ik uit mijzelf niet zogauw langs dit soort wegen, maar ik heb bovenstaande discussie gevolgd, afgrijselijk.
    Het toont aan dat er veel haat, nijd, afgunst bestaat tussen de Elvis clubs, de aanhangers, de “kenners”& de liefhebbers.
    Elvis zou zich diep schamen als hij dit soort praktijken zou moeten horen & zien,

    Bas, dat ik dit ooit nog zou zeggen “Jij bent 1 van die mensen met het IQ van een varken”.
    Dit zooitje vertegenwoordigde ook de “vak jury”.

    Zelfs deze praat doet Mark Elbers geen goed.
    Hij lijkt mij intefer genoeg om zich dit bijzonder aan te trekken, zal het zeker niet met je eens zijn.
    Kees Versluijs, ach, niets meer dan een huilende Paul Anka, moet hij ook gewoon blijven. Blijf trouw aan jezelf, zou ik zeggen.

    Betreft Ruud Kuijpers & Frank Anthony, mensen met de meeste ervaring. Serieus in hun vak, maar dat kan je niet laten beoordelen door een varken.

    Bas, ga je schamen. Flauwekul !

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Volgens mij heb je niet alles goed gelezen vriend! Ben je op getrommeld door je maatjes? Op hier ook even onder een nick name je reactie te plaatsen. Ik heb kritiek geuit over mensen die met dit flut programma mee doen. Andere mensen op dit blog werden als eerste persoonlijk tegen mij. Dus dan kunnen ze een reactie terug verwachten Colonel!!

        /   Reply  / 
  18. THE COLONEL

    Correctie:
    Zelfs deze praat doet Mark Elbers geen goed.
    Hij lijkt mij “integer” genoeg om zich dit bijzonder aan te trekken, zal het zeker niet met je eens zijn.

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Ik ken Mark niet persoonlijk, dus dat weet ik niet en het interesseerd mij ook niet wat hij er van denkt, het is mijn mening!
      Ik weet wel dat alle namen die hier genoemd worden, dat die Mark Elbers zijn schoenen nog niet mogen stikken.

        /   Reply  / 
  19. THE COLONEL

    Bas,

    The Colonel zegt bij deze:

    “Je bent totaal onkundig, einde discussie, en Mark Elbers moet z’n eigen schoenen blijven strikken”.

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Amen!!

        /   Reply  / 
    2. Bas

      Totaal onkundig hè! Waar zijn die twee Elvis imitators dan gebleven nu? Ruud kuypers heeft Mark Elbers ooit eens afgezeken op een forum! Ruud K vind alleen zichzelf geweldig! Met zijn staart tussen zijn benen verliet hij waaris Elvis? Door weg gestemd te zijn door Elvis fans!! Wat een afgang!!!!

        /   Reply  / 
  20. koos

    let a.s vrijdag op BOUKE SCHOLTEN een topper

      /   Reply  / 
  21. Bas

    Goed gezien Koos! Gelukkig zijn er ook nog mensen net als jou, die wel zien wat talent is! Ik ga ook voor Bouke!

      /   Reply  / 
    1. Bas

      En toen was het stil!!!!!!!

        /   Reply  / 
      1. THE COLONEL

        Toevallig dat ik dit forum nog eens tegen kom.
        Stil Bas ???
        Dat kan ook niet anders betreft het minst bekeken t.v. programma van 2009.
        Dat is met het nieuwe programma, de zoektocht naar ‘MICHEAL’wel anders.
        Zo het het ook met ‘WAAR IS ELVIS’ moeten gaan. Qua opzet zeker, de doelstelling ‘zoeken naar een goede of wellicht de beste M.J. imitator.
        Als het zo met ‘de Elvissen’was gegaan had meneer Bouke, die slechts alleen carriere over de rug van Elvis wil maken zeker niet tot de finalisten behoord. Dat waren Ruud Kuijpers & Frank Anthony
        de winnaars geweest.
        Nee, een nare nasmaak van de uiteindelijke ‘winnaar’, nu al veel kapsones.
        Dat ELVISMATTERS deze persoon ook nog eens steunt, men moet zich schamen bij die club, Elvis Time trouwens ook. Dat deze clubs een invloed hebben gehad in de slechtste t.v. show van 2009 is nu wel duidelijk.
        Van mij mag het weer lang stil zijn op dit ‘forum’.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>