SOS Verbouwing met Angela Groothuizen; ratjetoe bestaande programma’s

De woonavond van RTL 4 wordt vanavond uitgebreid met een nieuwe titel: SOS Verbouwing. De meelevende Angela Groothuizen mag dit programma presenteren, dat qua inhoud een ratjetoe is van bestaande programma’s. Mensen die met een verbouwing zitten die totaal in de soep is gelopen, trekken aan de noodbel. Angela komt met een enorm klusteam voor bijstand en aan het einde van de aflevering is het de bedoeling, dat de verbouwing is gered.

SOS Verbouwing doet iedere week haar uiterste best om de helpende hand te bieden aan radeloze Nederlanders. Angela inspecteert, vergezeld door een goedgebekte verbouwingsexpert, de puinhopen. Na het inventariseren van de schade, confronteert ze de eventueel betrokken aannemer, klusjesman of beunhaas met het werk. Dit alles met het doel om tot een voor iedereen acceptabele oplossing te komen. Angela is er bovenal voor urgente situaties bij mensen die noodgedwongen al weken lang in een bouwput moeten leven.

De verbouwingsexpert geeft per case duidelijk aan wat er mis is gegaan bij de verbouwing en hoe dit opgelost moet worden. Aannemers en klusbedrijven krijgen de kans om de schade onmiddellijk te herstellen of de klus alsnog professioneel af te maken. In sommige gevallen heeft dat geen zin en willen de slachtoffers gewoon hun geld terug en een schadevergoeding. Angela bemiddelt en werkt telkens naar een happy end toe. In sommige gevallen is ‘de vogel gevlogen’ en reageert Angela op de noodoproep door de hulp in van het vaste klusteam van SOS Verbouwing’ in te schakelen.

Een stukje coaching, een stukje schouder om op uit te huilen, een stukje klustips en in geval van een lekker klusteam ook een stukje eye candy. Vernieuwend: nee. Maar als Angela zich opstelt zoals ze eigenlijk altijd doet, kan het wel een goed programma worden. De vraag is of de kijker alleen niet al klaar is met het genre.

SOS Verbouwing, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL geeft Angela Groothuizen contract
- Jury X Factor met twee mannen en twee vrouwen

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “SOS Verbouwing met Angela Groothuizen; ratjetoe bestaande programma’s

  1. el-g

    tja, we dachten dat we ook klaar waren met talentenjachten maar kijk toch ook 1,6 miljoen naar Popstars. En er werd van Help! mijn man is klusser ook niet veel verwacht; scoorde toch ook 1 miljoen kijkers. Volgens mij gaat het vooral om het verhaal achter de niet afgemaakte klussen. En denk toch wel rond de miljoen kijkers… best veel reclame gemaakt voor dit programma.

      /   Reply  / 
  2. Laila

    Lijkt me een heel leuk programma! Nee, ik ben nog niet klaar met dit soort programma’s! Ik denk dat Angela dit ook heel goed kan!

      /   Reply  / 
  3. Vincent

    Ik gun Angela een beter programma!

      /   Reply  / 
  4. Brian

    Is het geen goed idee om een nieuwe soort Hart in actie te maken, maar dan met Wendy én Angela? Ze staan allebei bekend om hun lieve behulpzame kwaliteiten, kunnen daardoor mooi hun krachten bundelen in een programma.

      /   Reply  / 
  5. DENISE

    angela groothuizen

    heb altijd zulke siries gemaakt
    toen ik klein was hat ze ook een soort sirie waar zemensen hielp met verbouwen en zo ik vin et hardstike leuk om het te kijken maar ja ieder ze ding

      /   Reply  / 
  6. DENISE

    hoe kan je trouwens iemand op geven

      /   Reply  / 
  7. Louise

    Ik ben dit programma nu aan het kijken en ik wil graag mijn mening geven over het gezin dat 3 verschillende aannemers heeft gehad wegens problemen en ruzie. Het spijt me zeer maar dat doen ze toch absoluut zelf, moet je je afspraken maar goed op papier zetten en je goed laten voorlichten. Dreigen met een jurist slaat al helemaal nergens op want je hebt geen poot om op te staan. bij deze: Respect voor het geduld van de aannemers met dit soort mensen.

      /   Reply  / 
    1. Alex

      Ik denk dat ze wel degelijk kans hebben om ze met de grond gelijk te maken. Als je goed luistert naar hun argumenten dan begrijp je het wel. En die aannemer spreekt het alleen maar tegen..en de makers zullen het wel goed uitgezocht hebben of het allemaal wel klopt. Met de grond gelijk maken die aannemers, gelukkig is er een zwarte lijst voor dit soort mensen.

        /   Reply  / 
  8. Kim

    ik heb net vol verbazing gekeken naar sos Verbouwing…. wat een verwend stel met dat gezin. zo naief zijn ze geweest met hun verbouwen en alles is schuldig behalve zij zelf, niet te geloven. ik gaf de laatste bouwer nog gelijk om het toilet niet af te maken. en wat doet SOS Verbouwing dat gezin helpen met klussen. dat huis was het al lang niet waard, en zo ontzettend veel luxe ja daar raak je wel 80.00 euro aan kwijt..
    ik gunde de moeder en haar zoon veel meer hulp. Ze mag echt trots zijn op haar zoon dat hij het zo klaar heeft gekregen echt prachtig en ook de medeklussers. die mensen gun je het echt.

      /   Reply  / 
    1. Kevin

      Volgens mij zit meneer de aannemer zelf achter dit bericht? Zo positief richting zichzelf..een beetje opmerkelijk.

        /   Reply  / 
      1. Kim

        sorry kevin maar ik ben geen aannemer en ik ken ook geen mensen die daar aan het werk waren… jammer dat je niet door deze mensen heen kunt kijken.

          /   Reply  / 
  9. José

    Het verschil dat wordt gemaakt vind ik in en in triest. Bij het gezin, die door gebrek aan communicatie zich in de problemen heeft gewerkt en bovendien tweeverdieners zijn, krijgen de hele benedenverdieping verbouwd met behulp van bouwvakkers van RTL. Daarnaast ook nog de hele tuin, belachelijk. Het zijn toch geen achterlijke mensen. De dame in kwestie werkt nota bene op een school. Wanneer zij dan problemen hebben met diverse aannemers, dan vraag ik me af waar de schuld ligt. Ook vind ik dat ze wel een erg luxe smaak hebben. Moet je die badkamer zien. Wanneer je dan kijkt naar de alleenstaande moeder met zoon…., die krijgen enkel het materiaal en moeten zelf hun hulp gaan zoeken in eigen vriendenkring. Wat is dit oneerlijk zeg.

      /   Reply  / 
    1. Kevin

      Je weet hun situatie helemaal niet in het echt. Dus oordeel niet.

        /   Reply  / 
      1. Nine

        Helemaal mee eens !

          /   Reply  / 
      2. Kim

        volgens mij ben jij familie, bevriend of bekend met deze mensen die de verbouwing niet op een rijtje hebben gehad……

          /   Reply  / 
  10. Laila

    Ben het helemaal eens met José en Kim. Dat echtpaar met kinderen is slim genoeg om goede afspraken te maken met aannemers, ze hebben dat zelf verprutst. Alles moest ook veel te luxe (badkamer) en dan worden ze ook nog zo geholpen… Nee, dan gunde ik het die moeder met die zoon ook veel meer!

      /   Reply  / 
  11. Nine

    Jammer, dat er zoveel kaf onder het koren zit bij de heren aannemers. Ze vragen inderdaad allemaal de hoofdprijs of er nu kwaliteit wordt geleverd of niet. Uit ervaring weet ik dat je in zo’n situatie er ook meer bovenop moet zitten. Je moet hard werken voor een verbouwing te kunnen betalen en dan krijg je te maken met zulke louche gasten die jouw zuur verdiende geld erdoorheen jagen door niet duidelijk te zijn of vergeten te melden dat een klus duurder uit gaat vallen.
    Ik ben blij dat er nu eens naar buiten wordt gebracht dat je niet zomaar met elk bedrijf in zee moet gaan. Wat mij betreft mogen ze die zogenaamde klusbedrijven eens hard aanpakken. Ik ken in mijn omgeving bijna niemand die tijdens een verbouwing zoiets heeft meegemaakt. Prima, gedaan Angela !

      /   Reply  / 
  12. Nine

    Ik bedoel natuurlijk : Ik ken in mijn omgeving bijna niemand die tijdens een verbouwing zoiets NIET hebben meegemaakt !!!

      /   Reply  / 
  13. paul

    Wat een slecht programma. Kunnen ze niet beter mensen helpen die het echt nodig hebben.Het eerste gezin dat er 80000 euro heeft doorgejaagd en nu zeilig gaat doen om de rest bekostigd te krijgen. En dan die tweede vrouw die gestressed is omdat ze in een huurhuis moet wonen. Nou ik zelf woon ook in een huurhuis, en als ik een koophuis wil hebben en mijn geld is op dan verkoop ik het koophuis gewoon en ga niet zielig liggen doen omdat mijn “droom” in duigen valt.

      /   Reply  / 
  14. Simon

    Ik wilde alleen graag het Piano nummer weten wat gespeeld wordt op 15.10 min! Erg mooie Piano Muziek!

    Wie weet het nummer?

      /   Reply  / 
  15. m bik stukadoors bedrijf de stucmajoor

    Dag Angela.
    Weer een leuk programma erbij, goed dat je weer aan het presenteren bent.
    Mensen die gaan verbouwen komen regelmatig in contact met bedrijven die zich vaklieden noemen.
    Ik ondervindt dit regelmatig, moet dan de pruts werkzaamheden van een ander herstellen om de mensen weer gelukkig te maken.Misschien zou ik wat voor deze mensen kunnen betekenen uit jou programma.
    Gaarne zou ik even contact willen hebben met jou
    Je kunt mij emailen.

    Hoop snel op je reactie

    mvg masuko

      /   Reply  / 
  16. sjane

    leuk dat er mensen geholpen worden,niks mis mee.ik erger me alleen aan het stel met hun 3 aannemers…deze mensen horen naar mijn mening niet in dit programma,ze hebben zo te zien een dure smaak,keuken en badkamer zijn superluxe,mag allemaal hoor,maar als je 3 aanmemers hebt gehad,mag je de fout toch echt wel bij je zelf leggen,tja en toen was het geld op,geen wonder denk ik dan,maar in al die tijd dat er geen aannemers over de vloer kwamen hebben pa en moe ook niets gedaan om uit deze situatie te komen,pur schuim kun je best opruimen en de tuin hadden ze ook zelf wel kunnen doen,nee laat het gras maar groeien,bellen we gewoon sos verbouwing toch!!!!! nee,dan die moeder met haar zoon…daar heb ik toch meer feeling mee……

      /   Reply  / 
  17. Perry Nijman

    Angela als er in Rotterdam een Fam. in de problemen zit ben ik bereid om je te helpen gratis ik ben alround Timmerman

      /   Reply  / 
  18. Miriam

    Goed programma! Wel jammer dat er zoveel negatieve reacties zijn omtrent het gezin van 3 met een luxe smaak. Mijn mening hierin is dat het niet uitmaakt hoeveel geld iemand verdient en welke smaak zij hebben. Het gaat erom dat zij door wat voor een omstandigheden dan ook de mist in zijn gegaan met de verbouwing. En als er mensen zijn die jaren hard hebben gestudeerd om deze luxe te kunnen bekostigen en een fout maken, hier gelijk hard op afgerekend worden. Die alleenstaande mevrouw is willens en wetens een grote verbouwing aangegaan. En je kunt mij niet gaan vertellen dat zij alle bouwwerkzaamheden zelf was gaan doen. Een verbouwing regelen kun je ook wel vanuit je rolstoel!

    Wij zitten zelf nu ook in een grote verbouwing en ik weet nu pas dat er maar weinig goede en betrouwbare werkers zijn. Wij hebben het geluk dat wij niet zo stom zijn om vooraf te gaan betalen.

    Dus niet oordelen over wie wat meer verdient, want vaak weet je de gehele achtergrond niet!

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Deze mensen hadden ruzie met verschillende aannemers gekregen. Dat zegt mij genoeg! Moeilijke mensen die niet gauw tevreden te stellen zijn of die gewoon steeds voor een dubbeltje op de eerste rang willen! Slechte keus van Angela, dit gezin!

        /   Reply  / 
  19. anoniem

    wat vreselijk om dit programma te zien… mensen die echt gen…… zijn door aannemers en dan,
    deze mensen terug te zien in een s.o.s klus programma !!!!! de grootste oplichter en …
    heeft rtl in dienst !!!!! wat een sukkels .
    maar de waarheid is hard.
    heel veel succes en ik hoop dat jullie geen vervolg programma nodig hebben met echte vak mensen!!!!!!

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Als je een goeie en betrouwbare aannemer neemt voor je verbouwing, dan heb je zo’n programma helemaal niet nodig! Maar ja, dat kost wat hè… en de meeste mensen willen wel heel veel, maar het mag niks kosten!

        /   Reply  / 
  20. Carla Braakhuis

    Dan heb jij zeker wel een man met een goede baan,die er wel verstand van heeft van alle aanemers,of ben jij zelf zo slim? Iedereen heeft zijn sterke kanten en weet daar alles van,en anderen zijn de dupe van dit soort praktijken,omdat zij er geen verstand van hebben.Wees blij voor de mensen die geholpen worden,wie weet kom jij vroeg of laat in je leven iets tegen,waar jij geen kant mee op kan.Dan is het fijn dat er een schouder is of ben jij perfect?

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Je kunt dingen UITZOEKEN, bijv. wat een betrouwbare aannemer is of niet. Daar heeft een goeie baan of slim zijn niets mee te maken. Als ik iets tegenkom waar ik niks vanaf weet, dan ga ik op zoek naar info. Dat kan iedereen!

        /   Reply  / 
  21. Pingback: Angela Groothuizen weg bij SOS Verbouwing | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>