Nieuwe avontuur De Club van Sinterklaas

Wekker gezet? En de televisie staat al aan? Over tien minuten begint namelijk de nieuwe serie De Club van Sinterklaas, dit keer met de titel De Grote Onbekende. Sinterklaas en zijn pieten maken weer allemaal avonturen mee op weg naar Pakjesavond. Ook dit jaar is er van alles om het tv-programma heen gebouwd.

De soundtrack staat sinds dit weekend in de Album Top 100 genoteerd en de single is inmiddels ook verschenen. Verder is er een site met spelletjes, interactie en extra materiaal. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de tv-serie.

Toch knap hoe ze elk jaar weer een avontuur weten te verzinnen dat de doelgroep op het puntje van de stoel houdt. Al blijft het jammer dat De Club van Sinterklaas tegelijkertijd moet concurreren met andere avonturen in de bioscoop of bij het Sinterklaas Journaal van de publieke omroep.

De Club van Sinterklaas 7.45 (11.00, 17.20) uur, Jetix

Zie ook:
- Nieuw avontuur De Club van Sinterklaas heet De Grote Onbekende
- NLpop: Ernst, Bobbie & De Rest in voetsporen Coole Piet
- Paul de Leeuw knokt zichzelf op 5 december op tv

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe avontuur De Club van Sinterklaas

  1. Sandra

    Ik heb het gezien het was weer erg lachen!!! Alleen jammer dat Bram v Vlugt niet mee doet…

      /   Reply  / 
  2. Joshua

    Ik zou het op prijs stellen als ze dit programma wel een beetje overeen laten komen met wat ze op nederland 3 en nickelodeon uitzenden. Dat maakt het misschien wat realistiser voor die kindjes.
    Want bij de eerste serie van de club van sinterklaas ging ik het me afvragen en zo ben ik er dus achter gekomen.

      /   Reply  / 
  3. michel

    @ Joshua Jetix is al jaren bezig om tot een samenwerking te komen met Nickelodeon en de Publieke omroep (Zapp) maar, het is de Publieke omroep die dwars ligt en niet Jetix. De publ;ieke oroep wil niet met Jetix om de tafel om de verhalen op elkaar af te stemmen. Ze wilden eigenlijk ook niet dat Bram van de vlugt (sint) bij andere zenders te zien zou zijn maar, konden dat nooit tegen houden want, hij heeft geen vast contract. Toch is het ze gelijkt en speelt bij Jetix nu iemand anders die rol. Overgens werkt Nickelodeon ook niet samen maar, die maken al een paar jaar een ander soort programma.

      /   Reply  / 
  4. TVSITES

    Hallo allemaal,

    Even voor de duidelijkheid: Bram van der Vlugt (Sinterklaas), is niet gestopt omdat hij alleen voor de publieke omroep gaat werken, dat is grote onzin. De reden dat hij gestopt is, is zijn leeftijd. Het vraagt heel veel inspanning om Sinterklaas te spelen en een landelijke intoch, daarvoor beginnen de voorbereiding ook al in augustus en de opnamens van de club van Sinterklaas vraagt dus ook veel tijd en energie. Het is logische dat deze man het rustiger aan gaat doen. Bovendien zal hij in 2010 voor het laatst als Sinterklaas te zien zijn. Want dan stopt hij helemaal. Infeite is die nu aan al aan het afbouwen. Hij heeft er in 2010 immers 24 jaar als Sinterklaas op zitten.

    De Sinterklaas die nu te zien is in de club van Sinterklaas is Fred Butter, hij is de Sinterklaas van Nickelodeon. Over de samenwerking: de publieke omroep (het Sinterklaasjournaal) is juist destijds degene geweest die de programma’s op elkaar wilde laten aansluiten.

    De reden dat Coolepiet niet meer doet, is omdat hij een zakelijk conflict met Jetix. Al deze informatie is werkelijk waar na te lezen op internet….

      /   Reply  / 
  5. michel

    @Tvsites Bram is niet meer te zien bij Jetix omdat hij het rustiger aan wil gaan doen ja dus nu hij dat niet meer doet is hij dus alleen nog bij de publieke omroep te zien. Ik zeg het zelfde geloof ik maar iets minder uitgebreid.

    Verder is was het Jetix (toen nog Fox Kids) die over de verhaallijnen wilden praten en mogelijk ook het verhaal en de pieten op elkaar wilden afstemmen (zelfs ook zo dat alle personages in beide series te zien zouden zijn) en ook wilden meewerken aan de intocht (andersom de Nps dan met het feest van Sinterklaas) en dit tegelijkertijd wilden uitzenden bij Jetix. Het is de publieke omroep geweest die hier niet aan wilde meewerken. Zelfs na herhaaldelijke gesprekken! Jammer want het zou het voor de kinderen veel leuker maken en beide zenders zouden een en ander grootser kunnen aanpakken! Misschien dat ze in de toekomst toch nog nader tot elkar komen!

    Over Coole Piet (Diego)nog even. Dat staat los van samenwerking met Nps. Harold had een conflict met Jetix over activiteiten buiten De club van Sinterklaas om die hij alleen deed. Jetix wilde het personage Coole Piet exclusief voor De club van Sinterklaas en dat wilde Harold niet (Wilde liever freelance) Beide partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Hij mag alleen de naam Coole piet niet meer gebruiken dus heet hij nu Diego en in dDe club van Sinterklaas is hij vervangen door Pj en Danspiet.

      /   Reply  / 
  6. truusje

    Maarre die grote onbekende is tog die ene piet of zie ik t gewoon verkeerd? Hoe heet die nou

      /   Reply  / 
  7. Mariëlle

    Mijn jongens van 6 en 8 jaar maakt het helemaal niets uit, zij zeggen wel dat dit het verzin verhaal is van sinterklaas,net als de bioscoopfilms en de hulpsinterklaas die hier op het dorp aankomt.
    Het maakt kinderen die nog echt in de sint geloven echt niet uit dat die er steeds anders uitziet. De sint van sinterklaasjournaal blijft de echte, vooral ook omdat school inspeelt op dat verhaal en ook daar overal rode ballonnen hingen.

      /   Reply  / 
  8. rebecca

    ik vind het wel goed dat ze het op een andere zender hebben gezet alleen het moet wat later…
    dit was mijn mening.
    rebecca

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>