Dit is het nieuwe typetje van Wendy van Dijk: weervrouw Lucretia (video)


Dat had je niet verwacht hè?

Zojuist onthuld in De Wereld Draait Door: Wendy van Dijk heeft talloze bekende Nederlanders opnieuw beetgenomen als Weervrouw Lucretia Martina. Volgens eigen zeggen zo’n 30 uur make-up, bloedhete opnames in een benauwend pak en die constante onzekerheid dat ze ontmaskerd zou worden.

Maar Wendy van Dijk heeft als Lucretia weer heel veel bekendheden geïnterviewd: Linda de Mol, Frans Bauer, Derek Ogilvie en talloze anderen. Bij geen van de interviews heeft ze zich na afloop bekendgemaakt, dat is pas vandaag gebeurd via de onthulling in De Wereld Draait Door.

Knap hoor. Eerst heel Nederland in de maling nemen als Ushi en dan jaren later weer toeslaan. Op zich werd ergens vorig jaar al bekend dat ze werkte aan het typetje ‘Big Momma’. Daardoor is het project even uitgesteld, om de stunt te laten slagen. En dat is gelukt.

Bekijk het gesprek:

RTL zegt in een persbericht over typetje Lucretia: Ze is een welbespraakte, zelfbewuste Antilliaanse vrouw die als sterreporter voor TéléCuraçao werkt. Ze is zeer ambitieus, hoewel ze de echt zware inspanningen tot een minimum probeert te beperken. Lucretia is, samen met haar cameraploeg en haar personal assistant Irmgard, in Nederland om verslag te doen van typisch Hollandse gebruiken en gekke fenomenen.

De rondborstige Antilliaanse verbaast zich openlijk over allerlei zaken die voor ons zo gewoon zijn. Hoe kunnen die calvinisten nou hun luxe woning verruilen voor een tentje op de camping in dit regenachtige land, en dan nog zeggen dat ze van hun vakantie genieten? Ook ontdekt de verslaggeefster hoe de Nederlandse sterren zich hebben gevestigd in het Gooische reservaat, als ze tijdens een heuse ‘grand tour’ in een busje langs de huizen van onze sterren gaat. Tijdens een ontmoeting met de liefste zanger van Nederland, Frans Bauer, verbaast ze zich erover dat zijn hele familie voor hem werkt. En dat die gekke Hollanders hun ouders in bejaardentehuizen stoppen, terwijl die op Curaçao gezellig bij je inwonen, vindt Lucretia natuurlijk ook onbegrijpelijk. Daar waar nodig zal de flamboyante journaliste het overigens ook niet nalaten meteen een beetje kleur, smaak en levendigheid in de brouwerij te brengen.

Over drie weken op televisie: Ushi & Dushi

Zie ook:
- Ushi & Van Dijk vanaf 24 oktober bij RTL 4
- Ook Donny Osmond maakt comeback in Ushi & Van Dijk
- Geruchten terugkeer Ushi & Van Dijk duiken weer op

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Dit is het nieuwe typetje van Wendy van Dijk: weervrouw Lucretia (video)

  1. el-g

    weet je dat de naam wendy van dijk gelijk door me hoofd flitste toen ik haar in haar gedaante van Lucretia zag zitten bij de DWDD, maar dacht; nee kan niet… ze lijkt er niet op of heeft er niets van weg.

    Maar complimenten aan Wendy en haar team!! Chapeau!!! En verstond zelf dat ze 3 uur in de make up zat voor de transformatie ipv 30 uur.

      /   Reply  / 
  2. RJ

    Zag er goed uit, mijn complimenten!

      /   Reply  / 
  3. dario

    Inderdaad, ik ben niet echt fan van mevrouw van Dijk, maar dit zag er bijzonder overtuigend uit. Hoewel je wel ziet dat het gezicht gemaakt is twijfel je toch en ik had werkelijk geen idee dat zij hier weer achter zat. Chapeau!

      /   Reply  / 
  4. roef

    ja echt goed gedaan. ik dacht meteen toen ik de foto zag, dit kan Wendy niet zijn, maar dus wel, erg goed gedaan m,n petje af

      /   Reply  / 
  5. Guus T.

    Absoluut mijn complimenten voor Wendy van Dijk. Ik ben helemaal geen fan van haar, maar dacht echt dat dit een van de mensen van Koefnoen was (want ik zag wel dat het Antiliaanse accent en de make up niet echt waren). Grappig dat ze zei dat ze nu veel banger was om door de mand te vallen dan met dat Japanse typetje, want daar herken je haar nl meteen in.

      /   Reply  / 
  6. Nick

    Erg leuk, maar met zon masker niet heel vreemd dat ze neit ontmaskerd wordt natuurlijk. MAargoed heb er zin in!

      /   Reply  / 
  7. Jeffrey

    Ik zat te kijken, en toen het bekend werd zakte mijn mond open. Ik had het echt niet door! Zo goed gedaan!

      /   Reply  / 
  8. Mies...

    Knap staaltje makeupwerk!

      /   Reply  / 
  9. Lies

    Totaal niet aan zien komen in DWDD. Ik dacht; wat slikt deze dame voor medicijnen, ze heeft een beetje een opgeblazen gezicht, iets klopt er niet. Dat het Wendy van Dijk was had ik totaal niet door. Had begrepen dat ze weer in de huid van Ushi zou kruipen. Fantastisch gedaan, Hollywoodachtige make-up kunsten: let eens op haar handen. Het is haar van harte gegung, wat een verrassing. Leuk!

      /   Reply  / 
    1. Suzanne

      Wendy van Dijk vertelde ook dat er een of meerdere mensen (Nederlanders) bij de grime betrokken zijn die aan de Lord of the Rings-triologie hebben meegewerkt. Zag er geweldig uit. Wendy’s programma’s zijn niet echt mijn kopje thee, maar absoluut top gedaan!

        /   Reply  / 
  10. w

    echt vet gemaakt

      /   Reply  / 
  11. Curacaose weerman

    Ik als Curacaose weerman heb er een zusje bij.
    Dagelijks geef ik een weerbericht af, erg gemakkelijk, meestal mooiweer, strandweer, soms een buitje voor de groene bomen. Ik zal in de komende dagen eens op zoek gaan naar Lucretia Martina op Curacao, misschien kunnen we het een keer samen doen ? Groeten, doei Toonchi de Curacaose Weerman. kijk op http://www.curacaoweerbericht.com

      /   Reply  / 
  12. esmee

    Inderdaad heel erg goed gedaan!!! maar…we hebben het nou toch wel gezien…die typetjes??!!!
    Net als carlo en irene, zo “gemaakt”. Waarom geen nieuwe dingen en niet telkens dat namaken van programma’s die allang geweest zijn!

      /   Reply  / 
  13. J.L.

    Ushi Dushi is wat mij betreft een typ waar totaal niet over is nagedacht. Wendy moet een Antiliaanse voorstellen die totaal geen antiliaans accent heeft maar een surinaams accent zoals de Nederlanders een surinaams accent immiteren. Helemaal fout dus! De uitspraak is totaal niet zoals de echte surinamer met een accent praat. Wendy is een talentvolle dame die naar mijn idee wel de juiste mensen had kunnen inschakelen zodat ze zelfs de Antilianen en Surinamers aan het lachen had kunnen krijgen (want dat had gekunt) maar zoals het is neergezet zullen alleen de niet Antilianen en Surinamers hierin trappen en het helemaal het einde vinden. Zelfs Derek Ogilvie en Shar. Tja die die kennen al helemaal niet het verschil tussen een Antiliaan en een Surinamer en dat ze er niet zo belachelijk lelijk uitzien! Wellicht als ze in hun eigen rol zitten maar dan zullen ze waarschijnlijk in een hele andere omgeving moeten zitten. Ik ben benieuwd naar haar assistente Irmgard. Als zij werkelijk Antiliaanse is dan heeft ook zij héééllll slecht haar huiswerk gedaan! In het Surinaams zeggen we ‘ ding sma diesi no bing denkie’ (vertaling), deze mensen hebben niet nagedacht. Ik ben ook erg benieuwd of ze bn’ers als Edsilia Rombley (Antiliaanse), Replay (Surinamers), Ruth Jacott (Surinaamse), Jorgen Raayman (Surinamer), John Leerdam (Antiliaan), Gerard Spong (Surinamer), Prem Radhakishun (Surinamer) ook heeft benaderd. I don’t think so… want dan was Lucretia Martina allang ontmaskerd!

      /   Reply  / 
    1. shel

      Je hebt helemaal gelijk.
      en natuurlijk vinden de antillianen in curacao het niet erg, want ze doet hun immers niet na. maar ze “probeerd” een surinamer na te doen.
      Ik vind het als surinamer zijnde discriminerend en verlagend voor de surinaamse samenleving.

        /   Reply  / 
      1. Yovanka Fenny

        Nou, mi goedoe,wat vindt je nou zo discriminerend dan, een Antiliaanse met een Surinaamse accent ?

          /   Reply  / 
  14. Curacaose weerman

    De weervrouw en de weerman van Curacao, moeten we het weer nu samen doen ? Om en om ? Of bij toerbeurt ? Kijk eens bij de Weerman van Curacao op youtube onder curacaoweerbericht, veel reportages. Een van de laatste is de kwestie van David Letterman, hij had sex met zijn medewerkers. De Curacaose Weerman had het zelfde probleem ” Sex with my employees “. Zie http://www.youtube.com/watch?v=EFaDG-OhoOU
    Ushi Dushi, Lucretia Martina, kan haar lol op met haar Curacaose weerman. Zoals de Weerman altijd zegt; doei, doei, dag, de weerman.

      /   Reply  / 
  15. coby

    beste mensen, even een reactie op wendy van dijk.met haar nieuwe lucretiea,jammer dat er geen expressie in het gezicht zit.usy is leuker,en dan dat ze maar blijft door drammen tegen derik.heb je geen vrouw,ben je niet getrouwd,waarom moet je je maar blijven praten en drammen zo dat iemand uit de kast komt voor zijn geaardheid,ik vind dat een min punt.zo dat was het.cde vries.

      /   Reply  / 
  16. Curacaose weerman

    De Weerman van Curacao zegt over Lucretia:

    Heeft de weerman commentaar op de weervrouw Lucretia Martina?: Als collega kun je eigenlijk geen commentaar hebben op je collega, maar….; ik heb moeite met haar teksten waarin ze de Curacaose vrouw neerzet als een dommertje, daar herken ik de Curacaose vrouw echt niet in. Het gezicht van Lucretioa vind ik iets hebben van een mislukt rnavalsmasker. Wendy moet er eigenlijk maar mee stoppen, denk ik zo. Zij kan er verder toch geen plezier aan beleven. Ze maakt vooral zich zelf maar ook Curacao echt heel erg belachelijk. ( Tussen twee haakjes: ik vind Wendy van Dijk wel vreselijk mooi.)

    Respect: We kennen het woord respect op Curacao heel goed en iedereen houdt zich daar aan, Wendy van Dijk is in de rol van Luretia is eigenlijk respectloos, ze gebruikt woorden en toespelingen die typisch Nerderlands zijn, dat doen wij hier op Curacao echt niet zo , in ons taakgebruik op Curacao zijn we netter en hebben we respect voor elkaar. Wendy van Dijk had zich beter moeten voorbereiden.

    Sorry: als kollega’s onder elkaar; hopenlijk kan Wendy van Dijk iets van mij leren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>