Curieuze uitspraak in zaak Mien Dobbelsteen

Ja, RTL mag met Witte Reus een reclamecampagne uitvoeren waarin Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen) de hoofdrol speelt. Dat heeft de rechter gisteren besloten na een kort geding dat de Vara aanspaande. Maar eigenlijk mag RTL het typetje niet commercieel exploiteren, vindt de rechter. Het is dat de campagne al in zo’n ver gevorderd stadium is en het eigenlijk te laat is om alles terug te draaien. RTL mag zodoende zijn plan doorvoeren, maar moet wel een boete betalen aan de Vara.

Eigenlijk heeft de Vara het kort geding dus gewonnen, maar verliest het toch nog gezien de onbevredigende uitspraak. Voor beide partijen. De Vara verstrekte aan RTL een licentie voor het maken van een nieuwe serie Zeg ‘ns Aaa, maar is van mening dat een campagne met Mien niet door de beugel kan.

De advocaat van RTL, Jacqueline Schaap, vindt het een vreemd oordeel van de rechter. ”Dit is een vonnis dat de kool en de geit spaart. RTL had de licentie niet mogen geven, maar de actie mag toch doorgaan. Ik ben het niet eens met de rechterlijke uitleg van de licentieovereenkomst. De VARA had duidelijk in de overeenkomst moeten zetten dat dit soort reclameacties niet tot de mogelijkheden behoren. En ik vind dat de rechter het begrip merchandising ruimer moet uitleggen, zoals gebruikelijk is in de markt.”

RTL herhaalt binnenkort de 2009-serie van Zeg ‘ns Aaa. Ook de Vara wil volgend jaar weer oude uitzendingen gaan herhalen. Er zijn nog geen plannen in beide kampen om een nieuwe serie te gaan maken.

Zie ook:
- Vara naar rechter om Mien Dobbelsteen
- Weer een revival: RTL brengt Zeg ‘ns Aaa terug op tv
- Hoge verwachtingen van nieuwe serie Zeg ‘ns Aaa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>