Kijkcijfers zaterdag: Meer kijkers voor Linda, minder voor Paul en Move Like Michael Jackson

Het zal niet als een verrassing komen dat Ik Hou van Holland opnieuw het best bekeken amusement van de zaterdag is. Deze week komt de spelshow met Linda de Mol iets boven de 2 miljoen kijkers uit. De winst is ten koste gegaan van Move Like Michael Jackson op SBS 6 (van 607 naar 589 duizend) en X De Leeuw (van 1,1 miljoen naar 908 duizend). Terwijl die laatste show inmiddels toch echt als twee druppels water lijkt op Mooi! Weer de Leeuw, dat enige tijd ook moeiteloos tegen de 2 miljoen kijkers aanschurkte.

Ook de dramaserie De Troon heeft zijn kijkers niet weten vast te houden. Naar de eerste aflevering op Nederland 2 keken vorige week nog 947 duizend kijkers. Maar gisteren bleven er daar nog maar 684 duizend van over.

Winst is er voor Coming to Holland: Prins Zoekt Vrouw op SBS 6. De eerste aflevering trok 866 duizend kijkers en gisteren waren dat er al 971 duizend. Leuk programma, mooi gemaakt en lekker de vaart erin. Die zou volgende week wel eens door het miljoen kunnen gaan.

Jack Spijkerman zit opnieuw op 1,4 miljoen kijkers met Wat Vindt Nederland – overigens net als Kassa terwijl de Vara-comedy Kinderen Geen Bezwaar uitkomt op 1,1 miljoen kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Actualiteit en X Factor scoren
- Kijkcijfers zondag: Bananasplit grote winnaar
- Kijkcijfers zaterdag: Ik Hou van Holland wint glansrijk

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Meer kijkers voor Linda, minder voor Paul en Move Like Michael Jackson

  1. Jeroen

    Oef! Het begint nu wel heeeel erg genant te worden bij SBS. Eerst Uri Geller, nu Move like Michael Jackson. Ik zou als ik SBS was Uri Geller gewoon stoppen en dat budget in Michael steken.

      /   Reply  / 
  2. joris

    dit zijn de cijfers zoals ze horen… Niet dat ik IHVH aanbid maar RTL4 is gewoon de leukste zender in nederland op dit moment.

      /   Reply  / 
  3. Jorn

    X de Leeuw kan wel op Mooi Weer De Leeuw lijken, maar hoe weet de kijker dat? Die is al afgehaakt en zit vrolijk mee te zingen bij Linda. Hoe krijg je die kijker terug naar 1? Niet binnen een week.

      /   Reply  / 
  4. Martijn

    Waar een goede programmering al niet toe kan leiden.Rtl4 zowel op vrijdag als op zaterdag een miljoenenpubliek, nu de zondag nog. Denk dat het wel moet lukken met Frans Duijts en miljoenenjacht.

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Trouwens opvallend dat ik hou van holland nu ook om 20.00 zonder lead-in van ushi & Dushi 2 miljoen kijkers heeft. Zal het door de groei van het programma komen of heeft het toch te maken met de wissel Beau en Peter. Denk dat Beau nu toch wel spijt heeft van z’n overstap.

      /   Reply  / 
    1. marco

      Nou zo bijzonder is dat niet hoor.
      Het scoorde daarvoor ook al zonder Ushi dus dat doet het nu ook
      En doordat SBS alles uitmelkt kijk ik al niet meer naar sbs
      Je hebt om de 5 sec straks de shemask en dan duurt het nog een uur voordat ze komt..Nou dan valt sbs dus al af.
      En Beau heeft de keuze gemaakt en tuurlijk vindt hij het jammer dat hij nu niet zulke goeie cijfers heeft maar bij sbs kan die CQC en nog andere programma’s presenteren en dat kon niet bij rtl.. dus hij heeft geen spijt hoor..

        /   Reply  / 
  6. Laila

    Misschien zijn de mensen Paul de Leeuw onderhand wel een beetje zat. Ik kijk in elk geval de hele zaterdagavond (en ook de vrijdag) naar rtl4. Leuke ontspannende tv!

      /   Reply  / 
  7. Martijn

    Weer een hulp programma erbij. Rtl4 heeft weer een oproep staan voor het volgende:
    Ziet u er als een berg tegen op als zijn kinderen weer het weekend komen? Zorgt de hoge alimentatie aan zijn ex voor financiële problemen? Leiden jullie verschillende opvattingen over de opvoeding van de kinderen tot spanningen? Heeft u het gevoel dat u niet meer aan uzelf toe komt? Kortom lijkt het onmogelijk om jullie beider gezinnen succesvol en harmonieus samen te voegen? Dan willen wij graag met u praten!

    Voor een nieuw programma van RTL4 zoeken we samengestelde gezinnen. In het programma bieden we concrete hulp. Van heel praktisch zoals bijvoorbeeld het verbouwen van de kinderkamers, het op orde brengen van de financiële huishouding door een adviseur tot hele gerichte persoonlijke gezinscoaching. Samen met een team van deskundige gaan we de problemen te lijf en geven we niet op tot dat alle problemen zijn opgelost.

    Wilt u de problemen binnen uw stiefgezin te lijf gaan, meld u dan nu aan en vermeld daarin een korte omschrijving van de gezinssituatie en de namen en leeftijden van de gezinsleden.
    Bron:rtl.nl

      /   Reply  / 
  8. joris

    dat is tenminste tv maken, go RTL!
    beter dan alleen maar formats overkopen, het oprekken tot een 2 uur durend programma en dat uitzenden (SBS) of engelse programma’s met ondertiteling op tv brengen (SBS) of knippen en plakken tot een top25 programma (SBS).

    het wordt weer een goede tijd voor RTL schat ik zo. En binnenkort miljoenenjacht? dan wordt het helemaal weer feest.

    Overigens, ‘the devil wears prada’ is een echte aanrader

      /   Reply  / 
  9. Zo

    sbs word helemaal afgeslacht door rtl….SBS zat in een stijgende lijn maar brokkelt weer eens helemaal af. Elke week dalen de kijkcijfers. Beter gaan ze zich richten op films…want waarom is my name is michael wel een succes bij rtl en move like michael jackson dat niet bij SBS. SBS bewijst gewoon dat ze 2 programma hebben die scoren en dat zijn hart van nederland en PS van ik weet niet hoeveel maanden. De rest brokkelt gewoon af…HITW, WBI, MLMJ,DNUG,De Hoofdprijs…echt alles flopt daar naar een tijdje.

      /   Reply  / 
  10. Zo

    PS: Campinglife trekt meer kijkers dan de ´´HIT´´ van dit moment…Move like Michael Jackson. Je zou maar een campingzender zijn maar een camping programma bij de concurrent scoort meer.

      /   Reply  / 
  11. joris

    ik denk dat iedereen ook een beetje door die marketingtrucs van SBS heenkijkt.. het is allemaal zo overdreven en ‘spectaculair’. Niet heel nederland praat over hun programma’s zoals ze doen aankondigen en niet heel nederland is ‘in de ban van’ een programma nog voor aflevering 1

      /   Reply  / 
  12. PINHEAD

    Nou het lijkt mij wel duidelijk wie de ‘t.v. oorlog’ van de Michael Jackson shows heeft gewonnen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>