Kijkcijfers vrijdag: Actualiteit en X Factor scoren

Het was gisteren de dag van de Partij van de Arbeid. De hele dag beheerst de partij het nieuws. Eerst met het onverwachte vertrek van Wouter Bos, later met de kandidatuur van Job Cohen. De nieuws- en actualiteitenrubrieken plukten daar de vruchten van. Tijdens kantooruren lopen de kijkcijfers op Nederland 1 op tot 317 duizend kijkers. Bij RTL 7, die langer live doorgaat dan de NOS, stokt de teller iets boven de 100 duizend kijkers. ‘s Avonds wordt het PvdA-nieuws nog eens dunnetjes overgedaan met veel kijkers, al trekt ook X Factor ouderwets veel kijkers.

Ruim 1,6 miljoen mensen zien de meisjes en groepen de laatste auditieronde afleggen alvorens de jury visits beginnen. Volgende week mogen de jongens en de groep 25+ datzelfde gaan doen. Mijn voorspelling: de winnaar zit dit jaar niet bij de meisjes. Veel gingen er gisteren lelijk onderuit (soms letterlijk). En hoewel velen dan nog best goed zingen, zit er niemand van het niveau Lisa Lois tussen. Bij de andere categorieën is het niveau hoger.

Terug naar de actualiteit. Uiteraard scoort het NOS Journaal om 20.00 uur het beste met dik 1,9 miljoen kijkers. Het RTL Nieuws doet het relatief beter met 1,5 miljoen kijkers, zo’n 50 procent boven het gemiddelde. Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door doen het met elk 1,3 miljoen kijkers ook bovengemiddeld goed. EditieNL komt uit op 1,1 miljoen kijkers, Nova 1 miljoen en het wekelijkse Gesprek met de MP boeit 899 duizend kijkers.

Het amusement dan. X Factor zoals gezegd met 1,6 miljoen kijkers. Flikken Maastricht zit ruim boven de 1,3 miljoen kijkers en GTST telt 1,2 miljoen liefhebbers. Van der Vorst Ziet Sterren scoort eenzelfde aantal.

Allemaal mooie cijfers, al zijn er ook verliezers. De soap van Danny & Jenny de Munk behaalt opnieuw een teleurstellende 781 duizend kijkers, Gehaktdag met Martin Simek boeit maar 369 duizend kijkers en De Nieuwe Uri Geller moet het doen met 686 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Bananasplit grote winnaar
- Kijkcijfers zaterdag: Ik Hou van Holland wint glansrijk
- Kijkcijfers vrijdag: 4000ste GTST scoort 1,6 miljoen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Actualiteit en X Factor scoren

  1. Nick

    In liveshows ontpoppen sommigen zich vaak. Ik denk dat de winnaar wel bij de meisjes zit.

      /   Reply  / 
  2. Zo

    Tina Nijkamp en Co moeten niet goed worden elke ochtend als ze naar de kijkcijfers kijken…dit is gewoon beroerd…de pfaffs scoort gewoon meer dan DNUG.

      /   Reply  / 
    1. Stefan

      Haha dat is dus precies wat ik ook dacht: De pfaffs scoort meer dan uri geller xd

        /   Reply  / 
      1. mijn menig is ook waar

        Als je reageert op iets wat je ook dacht, waarom herhaal je het dan nog eens? Zonde van je tijd en energie, die kun je beter steken in andere zaken…

          /   Reply  / 
  3. Martijn2

    Wat een mega slechte score voor De nieuwe Uri Geller.

      /   Reply  / 
  4. Gijs

    Las ergens dat Gordon zei dat ze mensen naar huis sturen die beter zijn dan de finalisten dan Popstars, haha. Hij heeft wel gelijk. Heb net gekeken (had het opgenomen) en vind het niveau inderdaad wel hoog. Weinig vals zingende kandidaten en er staan echt mensen op het podium die kunnen ‘performen’ i.t.t. veel mensen bij popstars die elke keer maar weer onzeker (Charlotte, Kim etc.) op het podium staan. Kan er niks aan doen, maar Xfactor en Idols blijft toch het leukst om te kijken en heeft de grootste talenten.

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      Helemaal mee eens!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>