De Nieuwe Uri Geller 2010: The Joker en de magneetvrouw

Het derde seizoen van De Nieuwe Uri Geller begint vanavond. Waar de eerste reeks nog echt een strijd was tussen mentalisten, is de show (mijns inziens) verworden tot een wedstrijd tussen mensen die een mysterieuze act kunnen opvoeren. Maar daarbij haalt het niet uit of iemand mentalist, goochelaar, illusionist of paranormaal begaafd is. Zolang (de schijn van) het bovennatuurlijke maar zichtbaar is. Twee van de meest kenmerkende acts dit jaar: The Joker en magneetvrouw Joke.

The Joker
The Joker heeft vorige week zijn debuut gemaakt bij de finale van Popstars. Het is de gimmick van deze serie, zoals we vorig jaar wekenlang gisten naar de identiteit van de geheimzinnige The Mask. Verschil is alleen dat The Joker volgens mij wel erg snel door zijn repertoire heen is. Het uitvoeren van trucjes met kleerhangers die omhoog gaan in je jasje of het ogenschijnlijk scheef zetten van je benen hebben we immers snel gezien. En laten we wel zijn: bij Popstars heeft The Joker niet veel meer gedaan dan het kapotstampen van de bril van Henkjan Smits, die eigenlijk online geveild zou worden. Neemt niet weg dat The Joker een hoge entertainmentwaarde kent.

Magneetvrouw
Ook de magneetvrouw lijkt een one trick pony. Zij is al eerder opgemerkt door de collega’s van Paranormaal.blog.nl. Joke is sinds enige maanden magnetisch en is die gave eigenlijk liever kwijt dan rijk. De slapeloosheid die het magnetisme met zich meebrengt maakt haar soms radeloos. Maar met De Nieuwe Uri Geller heeft dus een manier gevonden om er ook haar voordeel mee te doen. En wie weet vindt Joke iemand die haar kan leren omgaan met deze krachten.

Auditierondes
SBS 6 heeft zelf weer enkele acts benaderd om mee te doen deze serie. Daarnaast kan jan en alleman auditie doen voor een jury, bestaande uit Patty Brard, het duo Rob & Emiel en theaterregisseur Michael van Buuren. Tooske Ragas en Beau van Erven Dorens presenteren deze auditierondes. Bij de liveshows zal Tooske afhaken vanwege haar zwangerschapsverlof. Opperjurylid blijft overigens Uri Geller zelf, die vooral bij de liveshows een dikke vinger in de pap heeft.

Trucage of echt, De Nieuwe Uri Geller blijft vermakelijk. Ik weet dat ik bij 9 van de 10 acts wordt belazerd maar de show eromheen is briljant. Dat wordt kiezen dus tussen De Nieuwe Uri Geller en X Factor.

De Nieuwe Uri Geller, 20.30 uur, SBS 6

Bekijk de preview uit de voorjaarspresentatie van SBS:

Zie ook:
- Mentalist Hayashi zien we niet meer terug
- Preview De Nieuwe Uri Geller 2010: The Joker (video)
- Beau van Erven Dorens neemt De Nieuwe Uri Geller over
- Patty Brard op paranormale les voor De Nieuwe Uri Geller
- SBS 6 innoveert format De Nieuwe Uri Geller

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “De Nieuwe Uri Geller 2010: The Joker en de magneetvrouw

  1. Sandra

    Ik zal het niets van zien. Ondanks dat alles misschien allemaal nep is. Toch vind ik het eng om naar te kijken, dus ik kijk niet.

      /   Reply  / 
    1. jef

      ik heb een vraagje ik wil graag iemand van sbs 6 of iemand informeren dat bij de 1ste ronde van uri geller 1 persoon de optredens doet maar weet niet waar ik dat zou moeten doen zou iemand me dat uit willen leggen dank je wel

        /   Reply  / 
  2. Jeroen

    Sorry hoor… maar die truc waarbij de Joker zijn hoofd laat “afzakken” is gekocht van Hans Klok. Hans gebruikte deze truc in Vegas al (zie Youtubefilmpjes) en heeft de rechten exclusief in de Benelux voor het gebruik van deze truc.

    Daarnaast is de Joker niet vanzelf op casting gekomen maar is bedacht door Pascal van Meerten (GP SBS Productions) en Michael van Buuren.

    Michael van Buuren zit trouwens in de jury maar waar kennen wij hem van? Hij was de stem van The Mask vorig seizoen en regiseerde de acts van de mentalisten. In sommige gevallen schreef hij zelfs de teksten voor de trucs. Daarnaast presenteerde Michael van Buuren de Droomshow lang.. lang geleden.

    Iedereen die een basisschool opleiding heeft gehad snapt dat het één grote grap is. Iedereen die bij tv werkt weet dat ze bij SBS Productions als maanden aan het shoppen zijn naar trucs.

    Wát een nepbende. Maar goed… het blijft televisie.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Eng? hahhahah

      /   Reply  / 
  4. mark

    nep of niet: iedereen weet toch dat het trucs zijn.. en trucs zijn er nou eenmaal omdat het in het echt niet gaat.
    leuk om te zien, meer amusement dan Gordon achter een buro mensen zeggend at ze niet kunnen zingen (pot verwijt de ketel)

      /   Reply  / 
  5. aaron

    Ik weet het wel: X-Factor !!!, in iedergeval beter dan dit uitgemolken en neppe gedoe

      /   Reply  / 
  6. Joeri

    Uiteraard X-factor! Ik weiger om mee te doen aan de subsidiëring van de witte neus van mevrouw Brard en kijk liever televisie die met liefde en vakmanschap is gemaakt.

      /   Reply  / 
  7. WhySoSerieus..?

    WhySoSerieus Stervelingen?

    Als je logisch en helder nadenkt, en andere mensen nog belachelijk wilt maken die de ”Nieuwe Uri Geller” leukt vindt om er naar te kijken zou je moeten weten dat hij zijn gave combineerd met entertainment. Als je naar de ”Nieuwe Uri Geller” had gekeken zag je dat zijn Gave is om gedachtes te lezen. Nou, om op tv te komen moet je natuurlijk entertainen en daarbij gebruikt hij slechts acteerwerk en simpele goocheltruks. Dus hij combineerd zijn Mentalistische Gave met Show Entertainment, wat natuurlijk heel leuk op tv kan zijn als je naar vorig jaar kijk met de hype om The Mask en die belgische vampier(ben zijn naam kwijt).

    Ja natuurlijk speeelt hij een rol, en gebruikt hij simpele goocheltruckjes maar die zijn slechts voor de show. Zijn gave is om gedachtenen te lezen, hij is niet voor niks door in het progamma.

    Al moet ik zeggen dat ik de Jury ook niet bepaald overtuigend vindt. Patty Brard weet niks van mentalisme. Die twee broers beweren nu mentalisten te zijn terwijl ze ooit bij Jensen hadden gezegd illusionisten(woordenboek: illusionist = goochelaar) te zijn. Alleen die ene man die verstand heeft van theater en dat soort dingen hoort er gewoon bij. Entertainment is heel erg belangerijk op tv, zeker in zulke progamma’s.

    Mijn mening over The Joker:
    The Joker uit de Uri Geller is natuurlijk gebasseerd op de The Joker uit The Batman series, en ik vondt The Joker een heel interesant persoon in de nieuwste Batman film. Ik hoop dat we hem te zien krijgen in de Live Shows(Dat zal zeker gebeuren, want waarschijnlijk heeft deze stunt een groot verband met Sbs… wat het toch weer een beetje ongeloofwaardiger maakt).

      /   Reply  / 
  8. je weet wel

    the joker is een dikke aanfluiting en al door de mand gevallen voor hij überhaupt de voorrondes door is. het gaat hier om een britse tafel goochelaar genaamd andrew melia. de trucs en het doekje wat hij bij de show gebruikte, gebruikt hij ook in zijn eigen straat shows.

    beetje jammer..

    http://www.youtube.com/watch?v=UKmzaz1PFEQ

      /   Reply  / 
  9. Lotte

    I love the joker! He is the best in uri geller.
    He is really great!
    Fuck you who gossip about him, he is really not some andrew.
    Joker, you’re the best, forever.
    And yes, I am from England.

      /   Reply  / 
  10. Pingback: De Nieuwe Uri Geller: Is Andrew Melia The Joker? | Zappen

  11. jordyd

    Der komt er morgen nog een.
    En die is ook gemaskerd.
    Dus ik ben benieuwd of die de joker gaat overtreffen

      /   Reply  / 
  12. lars

    the joker is dik nageaapt van the mask.
    ook krijgen we vanavond she mask the zien….
    kunnen zie niets beters verzinnen dan die gemaskerde mensen.
    ook die joke met haar magnetische zooi is nep.
    ze doet alles onder haar haren, volgens mij zit daar gewoon een magneet

      /   Reply  / 
  13. tiediedie

    Zoals ook vanavond te zien was bij de nieuwe Uri Geller…..Andrew Melia heeft gewoon de ballen om nog een keer mee te doen. Ik vond hem als The Joker beter. Ik ben van mening dat hij alleen als de Joker mee had moeten doen, dit was leuker geweest. Nu verraad hij zelf de identiteit van de Joker.

      /   Reply  / 
  14. Rick

    Waarom moet de Uri show altijd een groot toneelstuk zijn?
    Iedere show worden we weer belazerd met zogenaamde mentalisten die door de programmamakers zelf worden uitgenodigd en vast zijn van een plek in de finale. Dit jaar? Ja the She-male mask en Jolly Joker. Daar wordt grof geld voor op tafel gelegd om ze in de show te hebben dus je kan dalijk als kijker stemmen wat je wilt op de andere menatalisten, maar al krijgen she-male en joker nul stemmen ze gaan toch door. Zonde van uw SMS en bel geld dus.

      /   Reply  / 
  15. superfan

    Mijn dochter van 9 vind het helemaal geweldig.
    Word voor ons het derde jaar verplicht kijken.
    Wie weet wanneer de finale is?

      /   Reply  / 
  16. rene

    INDERDAAD !! VIEL MEE OOK GELIJK OP, DIE ANDREW UIT AFLEVERING 3 IS DEZELFDE KEREL ALS THE JOKER !!! hahaha dat is dan weer jammer hoor

      /   Reply  / 
  17. adilos

    wie weetkomt er nog een verassing hij is ook al weer niet zo dom om zo makkenlijk zich te laten identificeren

    mischien heeft die wel een tweelingbroer,want wat jullie niet goed zien is : zijn haar en dat van de joker is nog lang niet zo groot
    niet dat die jel er in doet

    maar

    als het wel de joker is vind ik dat die eens zijn make up wat beter moet gaan doen zoals ogen vullen met mascara dus helemaal zwart dreadlocks aan plakken lippen opvullen en een nep litteken langs de lach zoals bij de originele joker

    dan zou het minder opvallen toch?

      /   Reply  / 
  18. de joker

    ik weet zeker wie de joker is de joker is andrew die man van urigeller hij zei goedenavond in een ander acsent en de joker ook

      /   Reply  / 
  19. Richard666st

    Andrew en The Joker zijn de zelfde persoon, het viel mij ook al gelijk op.

    Kijk naar de oren van Andrew en naar die van The Joker.
    Die zijn 100% hetzelfde.
    Want bijde hebben ze de zelfde vreemde oren.

      /   Reply  / 
  20. Cindy

    Ik hou van de nieuwe Uri Geller show. Ik ben vooral fan van The Joker. Maar ik snap niet dat over hem gezeurd word dat het nep is enz.
    Hallo probeer maar hem eens na te doen. Ik kan geen gedachten lezen hoor!
    En als iemand blijft zeuren dat het nep is kijk dan niet.
    Ik vind dat we hem moeten respecteren. En ik blijf op The Joker stemmen. Want hij moet winnennnn!!!!!

      /   Reply  / 
  21. Casper

    Dit zou een topshow zijn als de volgende personen niet meededen:
    Patty Brard
    SheMask
    Beau
    The joker (ingehuurd om de kijkcijfers te verhogen)

      /   Reply  / 
  22. zazo

    Belachelijk gedoe met die P Brard. Kijkt dat mens nog wel eens een uitzending terug?

      /   Reply  / 
  23. Marlou

    Ik weet zeker dat Andrew de Joker is.
    In de afleveringen dat ze allebei 1 x geweest waren dacht ik meteen; Hee, volgens mij is dat the Joker! Maar ik dacht, dat zal wel te gemakkelijk zijn…
    Maar nu weet ik het zeker! :D
    Saaaiiii…………………………..

      /   Reply  / 
  24. Gerard Hofman

    Tijdens de voorronden van de `uri `geller show was er een meisje, in meende mij te herinneren dat ze ergens in het oosten van nederland woonde, die wist haar hele leven al was er zou gaan gebeuren.

    Weet u of ze een website heeft of in de praktijk iets doet met haar gaven

    Ik hoop dat u mij verder kunt helpen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>