Mariëlle Tweebeeke eerder van verlof terug voor debatten

Eigenlijk is RTL Nieuws-anchor Mariëlle Tweebeeke nog met zwangerschapsverlof. Toch konden we haar afgelopen woensdag al aan het werk zien in het Carré Debat, waar demissionair premier Balkenende tegen haar zei ‘U kijkt zo lief’. De uitspraak maakte heel wat tongen los, wat Tweebeeke jammer vindt. Overigens was de vervroegde terugkeer geenszins een straf voor haar. “Bizar dat die opmerking zo groot werd. Ik vond excuses niet nodig, maar als Balkenende daar anders over denkt, vind ik dat prima.”

Ze vertelt in Het Parool: “We stonden in Carré, het mooiste theater van Nederland. Met dertienhonderd man in de zaal, acht lijsttrekkers en anderhalf miljoen kijkers. Over alles was nagedacht. Het was een uitzonderlijk project en het is jammer dat er dan zoveel aandacht naar deze opmerking gaat.”

In de krant vertelt Tweebeeke te balen dat ze met zwangerschapsverlof was toen het kabinet viel. “Ik dacht meteen: wanneer zijn de verkiezingen en ben ik dan al terug?” Ze vreesde dat de journalistiek spannende tijden aan haar voorbij zouden gaan. Totdat het verzoek kwam om de vraaggesprekken te voeren. “Dit was me op het lijf geschreven, dus ben ik eerder teruggekeerd van mijn verlof.”

Over de sprankelende gesprekken zegt ze: “Ik heb bewust niet gerepeteerd, want ik wilde niet dat iemand een vraag op Twitter zou zetten. De vragen waren met de lijsttrekkers niet doorgenomen; we wilden ze verrassen. Ik vind dit soort één-op-ééntjes heerlijk. Het was spannend of deze opzet zou werken, maar ik denk dat het goed heeft uitgepakt.”

RTL Nieuws komt woensdagavond nog met een zogeheten Twitter-debat.

Zie ook:
- Volop politici in Nova, DWDD, Boulevard en Wat Kiest Nederland
- Het Carré-debat op RTL 4: De portemonnee van de burger
- RTL met dagelijkse late night show Wat Kiest Nederland

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Mariëlle Tweebeeke eerder van verlof terug voor debatten

  1. Martijn

    Sympathieke vrouw, die dit uitstekend heeft gedaan.Echt een vakvrouw!

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    @Herman: Is er al meer bekend over het twitterdebat???

      /   Reply  / 
  3. Edwin Brugge

    Ook zal Geert Wilders hier weer hoge ogen gooien. Hij gaat de hele politiek omver blazen en zeker premier worden! Stem op Wilders!

      /   Reply  / 
  4. Ed

    Ik zeg, samen met Rick Nieman een late-night!

      /   Reply  / 
  5. Kijker

    Ze is een week eerder teruggekomen van verlof? Ik zie haar vandaag weer bij RTL Nieuws. Een week eerder! Die durft! Maar het is natuurlijk wel een topper, ik zeg ook: samen een talkshow met Nieman!

      /   Reply  / 
    1. Ed

      Ik lees nergens dat ze een week eerder is terug gekomen. Het lijkt mij dat ze wel een paar weken eerder begonnen is om het debat voor te bereiden. Jammer genoeg heeft RTL het al jaren over een late-night maar hebben ze volgens mij gewoon het lef niet. En dat terwijl ze met Marielle, Rick en Frits een potentiële Barend en van Dorp in huis hebben. Nog een leuke side-kick zoals Rene vd Gijp et voila….

        /   Reply  / 
  6. Pingback: Mariëlle Tweebeeke verlaat RTL Nieuws voor Nieuwsuur | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>