Frits Wester en Rick Nieman zien wel wat in late night show

Het programma Wat Kiest Nederland zit erop. Nederland is gisteren naar de stembus gegaan en met een uitslagenprogramma hebben Frits Wester en Rick Nieman hun late night talkshow afgesloten. Als het aan de heren zelf ligt overigens voor beperkte tijd. In RTL Boulevard laten de twee desgevraagd weten best door te willen gaan. “Ja, het was hartstikke leuk”, zegt Frits Wester. “Ik zou maar vrezen voor dat uurtje tussen half zeven en half acht”, voegt hij gekscherend toe.

Eind april kwam het gerucht al naar buiten dat zenderbaas Erland Galjaard aan een nieuwe late night show werkt gemaakt door RTL Nieuws. Iets wat zou doen denken aan het radioprogramma Met het Oog op Morgen maar dan op televisie. Dat gerucht is door Nieman naar het land der fabelen gewezen. Hij wijst ook op Pauw & Witteman, de talkshow van Nederland 1 waar dagelijks een miljoen kijkers op afstemt. Het zou moeilijk zijn om daar iets tegenover op te zetten.

Toch zou Wat Kiest Nederland een mooie testcase zijn om te zien of het haalbaar is qua productie/redactie en of er kijkers voor te porren zijn. Dat laatste viel een beetje tegen. Wat Kiest Nederland begon op grofweg 600 duizend kijkers maar dat halveerde ongeveer. Anderzijds is het moeilijk een plekje te veroveren op een tijdslot waar de kijker is vastgeroest in gewoontes, zoals in de vooravond en op de late night.

Zie ook:
- Nieuwe late night voor RTL 4?
- Uitslagenavond verkiezingen: Kijk je NOS of RTL?
- Mariëlle Tweebeeke eerder van verlof terug voor debatten
- Voorzichtige start talkshow Wat Kiest Nederland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Frits Wester en Rick Nieman zien wel wat in late night show

  1. Martijn

    Zou leuk zijn! Ze hebben wel wat gemist gisteravond door al om 00.30 de stekker eruit te trekken. Met op een gegeven moment bij 72% getelde stemmen een verschil van 1875 stemmen. Zonde!

      /   Reply  / 
  2. geensms

    geen wester aub

      /   Reply  / 
  3. Pingback: NOS vanavond alsnog met slotdebat; Rutte en Wilders afwezig | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>