Galjaard wil voetbalkijker terug met Holland’s Got Talent

Het nieuws dat RTL 4 op 9 juli begint met Holland’s Got Talent – uitgerekend dezelfde avond als SBS 6 zijn Popstars programmeert – is groot nieuws in medialand. De link naar een tv-oorlog en kapitaalvernietiging is snel gelegd. Beide zenders zeggen al lang geleden met dit idee gekomen te zijn en stellen dat de ander het voorbeeld volgt. Toch motiveert RTL-zenderbaas Erland Galjaard zijn keuze niet door te stellen dat hij de commerciële concurrent wil jennen. Galjaard wil vooral de Nederland 1-kijker terugwinnen.

In RTL Boulevard zegt hij: “We hebben al heel lang het voornemen om in de zomer door te programmeren. Dat is niet onbelangrijk na een WK waar je aan Nederland 1 aardig wat kijkers verliest. Zelfs een wedstrijd als Paraguay Chili trekt nog 4 miljoen kijker. Het is belangrijk dat je meteen na afloop van het WK er weer bent voor de kijker.”

Overigens zwakken zowel RTL als SBS de term ‘tv-oorlog’ af. “Over het algemeen is de klacht dat je in de zomer veel herhalingen hebt. Nu doen twee grote zenders iets nieuws, en dan begint iedereen te zeiken dat het weer niet goed is”, stelt Galjaard.

Holland’s Got Talent-jurylid Patricia Paay doet er nog een schepje bovenop. “Ik heb in Engeland gewoond en daar merk je dit soort dingen niet. Als je ziet hoeveel mensen er naar tv kijken als er iets leuks is, dan kunnen we dat toch wel een beetje delen? Ik denk dat de pers dat ophitsen doet. Ik heb genoeg over mezelf gelezen de laatste tijd, ze verzinnen maar wat, ik denk dat zij het doen, zodat ze iets leuks hebben om over te schrijven.”

Alles leuk en aardig, op deze blog en andere berichten over de vermeende tv-oorlog beklagen veel bezoekers zich dat ze straks moeten kiezen terwijl het zo aardig was geweest wanneer de één op vrijdag en de ander op zaterdag had uitgezonden. Dan hadden ze misschien allebei richting de 2 miljoen kijkers gescoord waar ze nu ergens tussen de 1 en 1,5 miljoen kijkers uit zullen komen. En daarbij: de Nederland 1-kijker hoef je echt niet alleen op vrijdag terug te winnen, die wil op zaterdag of zondag ook nog wel iets leuks zien.

Zie ook:
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- Tv-oorlog: RTL begint ook op 9 juli met Holland’s Got Talent
- W00t! SBS 6 begint al op 9 juli met Popstars
- Gordon en Dan Karaty in jury Holland’s Got Talent
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Galjaard wil voetbalkijker terug met Holland’s Got Talent

  1. GK

    HGT was mooi op de Zaterdagavond geweest i.p.v al die herhaling meuk

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Overdreven veel media-aandacht voor beide programma’s. Er wordt gedaan alsof ze beide met grote shows al in de zomer beginnen en dit veel kapitaalvernietiging zou zijn, maar voor beide geldt dat de eerste zoveel weken gewoon uitzendingen zijn van de auditierondes die in een achterkamertje even vlug zijn gemonteerd en waarvan er toch genoeg uren aan materiaal aanwezig is. Pas vanaf september (Popstars nog later met 12 weken audities) komen de echte grote liveshows.

      /   Reply  / 
  3. stef

    popstars is een kut programma!! 12 weken lang audities kijken….dat word ik ook wel zat hoorw!! bij x-factor was het goed….zoals alles bij RTL, veel professioneler!!

    en nog wat,

    welke droogkloot kijkt er voor behalve voetbal nou naar nederland 1, dat is egt zo’n bejaarde zender….

      /   Reply  / 
  4. Chuck Bass

    Nederland 1 is sowieso een zender die ik altijd oversla in mijn zapronde… de kans dat je daar Volendamse TROS meuk tegenkomt is gewoon te groot!

    RTL4 heeft gewoon te lang stil gezeten op de vrijdag en SBS had die dag toen weggekaapt ik snap wel dat RTL niet gaat toekijken hoe SBS6 de vrijdag inpikt. Bovendien het enige wat SBS6 heeft is Popstars… val ze daar op aan en je merkt dat ze meteen in paniek raken.

    Heeft iemand die razende Tina op TV gezien? Die had echt een paar snuifjes teveel op ofzo.

      /   Reply  / 
  5. Topmodel

    Nee, toch niet na6wkn zomervakantie nog eens 6 wkn audities? Als men besluit om niet te kijken, dan zitten ze maanden lang aan dat sh!t programma vast. Verlinde zei vandaag dat sbs altijd had aangegeven in augustus te starten en rtl geheim heeft gehouden in juki te starten.

      /   Reply  / 
  6. PINHEAD

    Mijn god 12 weken audities! Nou moet je echt ophouden hoor! Wat een armoede…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>