Dit was Dit Was Het Nieuws. Tot ooit?

Aan alle mooie dingen komt een eind, maar het einde van Dit Was Het Nieuws komt wat mij betreft veel te vroeg. Vanavond valt het doek voor het satirische nieuwsprogramma. De Tros wil tijd en zendtijd vrij maken voor andere projecten – of levert het in voor WNL, PowNed en Omroep Max die straks meer zendtijd krijgen – en daarvoor sneuvelt Dit Was Het Nieuws. Voorgoed?
Mogelijk niet. Er zijn oriënterende gesprekken gevoerd met RTL, dus wie weet maakt het programma een doorstart bij de commerciëlen. Bij de publieken hoeven we het niet te verwachten, zo maakten de drie gisteren duidelijk in RTL Boulevard. Want – daar is ‘ie weer – de netmanager vindt het ook wel mooi geweest met Dit Was Het Nieuws.

In de vooralsnog laatste aflevering zijn Quote-hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum en oud-journaallezer Noraly Beyer te gast. Verder natuurlijk Harm Edens, Raoul Heertje en Jan-Jaap van der Wal. De laatste weken al veel sneren naar de Tros en het omroepbestel, vanavond vast de overtreffende trap daarvan.

Dit Was Het Nieuws, 21.40 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- RTL door met Dit Was Het Nieuws?
- Laatste reeks Dit Was Het Nieuws, reddingsactie duurt lang
- Tros laat Dit Was Het Nieuws sneuvelen, welke omroep hapt toe?
- Harm Edens weet ook creatief Balkenende-norm te omzeilen

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Dit was Dit Was Het Nieuws. Tot ooit?

  1. Tim20

    ik zou zeggen, SBS grijp je kans!
    Zou ook leuk kunnen zijn met Jeroen van Koningsbrugge en Jochem Myjer bijvoorbeeld..

      /   Reply  / 
    1. B.K.

      Nee, dit hoort absoluut niet bij SBS, daar is het programma veel te intellectueel voor. Als het ergens een doorstart zou maken, lijkt het mij toch het best om het bij de Publieke Omroep te laten. Mocht het commercieel gaan, doe het dan op RTL.

        /   Reply  / 
      1. Ariane

        Helemaal mee eens. Bij SBS6 krijg je dan figuren als Joling of die Victor Brands. Beau van Erven Dorens of Jeroen van Koningsbrugge zijn dan wel weer leuke opties, maar DWHN zou evengoed bij de PO in dezelfde samenstelling moeten blijven bestaan.

          /   Reply  / 
    2. Anno

      Nee, ik zou dezelfde teamcaptains houden!! Ik vind Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje echt goed in DWHN, en als ze al vervangen moeten worden zou ik zeker niet Jeroen van Koningsbrugge neerzetten in dit programma. Hij is al veel teveel te zien op tv en hij lijkt me ook niet echt passen in DWHN.

        /   Reply  / 
  2. Seijejan

    Ik vind het jammer dat BNN of de VARA het niet helemaal overnemen (inclussief bezetting).
    RTL 4 zou ook een goed zijn, maar dan moeten ze wel dezelfde vrijheid krijgen, en niet overval met reclame zitten.

      /   Reply  / 
    1. michel

      Het programma blijft natuurlijk geheel in deze zelfde stijl. Bij welke omroep dat dan ook mag zijn. De Vara en Bnn mogen dus blijkbaar niet. RTL4 is een goede optie maar, zonder reclame kan dat helaas niet want, RTL en ook SBS betalen alles van deze reclame. Snap je? Buij de publiek omroep word het meeste betaald van belastinggeld en deels reclame. Eeen programma zonder reclame er omheen en er doorheen (liefst zouden ze het ook gesponsort hebben) kan gewoon weg niet bij RTL en SBS.

        /   Reply  / 
      1. Darknessnieuws

        Bij P&W zei Jan Jaap nog dat ze in gesprek waren met BNN. Jeroen van Koningsbergen alsjeblieft niet! Ik zie het al helemaal voor me, Beau van Erven-Dorens op de plek van Harm Edens, Jeroen van Koningsbergen op die van Raoul Heertje en dan zo’n Joling op die van Jan Jaap, doe ons dat niet aan! Gewoon dit team houden en dan naar BNN, VARA, AVRO of RTL gaan. Ik zie de TROS als ze zo doorgaan trouwens nog eindigen als een lokale omroep voor Volendam en omstreken, soort Omrop Fryslan voor Volendam zeg maar( alleen met nog meer teveel zendtijd). Wat mij betreft hadden ze beter die palingsoapprogramma’s eruit kunnen gooien.

          /   Reply  / 
  3. Nick

    Euhhhm, zocht powned niet nog een satirisch nieuwsprogramma voor op de late avond? I see a match made in heaven…

      /   Reply  / 
  4. Aart

    De laatste seizoenen was het programma niet leuk meer. Mooi dat het stopt.
    Raoul die week in week uit wil laten blijken uit het correcte politieke kamp te komen. JJ van der Wal die eveneens steeds moet vertellen dat hij van de firma GroenLinks is.
    Hou op. Schei uit. En dat bij de Tros.
    Hoop dat er wel een leuk programma voor in de plaats komt.

      /   Reply  / 
    1. bearnd

      ‘Ik weet wat jij deed’ met Jan Smit.. Nee! Dat is leuk!?

        /   Reply  / 
  5. Jordy

    Ik snap niet waarom er 1 netmanagerbeslist of er een programma wel of niet door mag gaan, belachelijk eigenlijk.

      /   Reply  / 
    1. bearnd

      Dit is niet beslist door één netmanager, maar door de Tros zelf! De directie wilde niet door met het programma.

        /   Reply  / 
  6. erwin

    Geweldig programma!

    Ongenuanceerd zoals het hoort in Nederland.

    Een aanwinst voor elke zender!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>