Kijkcijfers: X Factor scoort, Hints en Uri Geller glijden weg

Ondanks de sterke competitie van de Olympische Spelen met veel oranje onderdelen zijn de kijkcijfers van X Factor behoorlijk overeind gebleven. De eerste aflevering vanuit de zogeheten X Campus trok een dikke 1,4 miljoen kijkers. De reuzeslalom op het snowboard en de ploegenachtervolging op Nederland 1 trokken elk 3,9 miljoen kijkers. Nicolien Sauerbreij won goud op de reuzeslalom terwijl de heren vanavond nog kans maken op brons bij de ploegenachtervolging. SBS 6 legde het af tegen de felle concurrentie en ook Nederland 3 bleef niet overeind.

Nog even over X Factor: meestal in die theaterrondes zie ik kandidaten die op mij als nieuw overkomen, omdat ik hun eerste auditie ben vergeten. Maar dit keer wist ik bij bijna elk gezicht nog de auditie en het verhaaltje. Dat is toch wel knap gemaakt door RTL 4 / Blue Circle.

Hoe anders is dat bij De Nieuwe Uri Geller. Dit keer zijn er eerst auditierondes alvorens men de liveshows ingaat. Maar het is hier toch wel heel duidelijk welke acts zijn gevraagd en gegarandeerd die liveshows halen en welke amateurgoochelaars zich hebben aangemeld. Verder vind ik het ronduit slordig dat een gemonteerde aflevering toch telkens bijna een half uur uitloopt. Sowieso is de beoogde twee uur wel erg lang voor een amusementsprogramma. Gisteren keken er nog maar 627 duizend mensen naar De Nieuwe Uri Geller.

Ook Nederland 3 had het moeilijk tegenover de Olympische Spelen. De mediauitzending van De Wereld Draait Door trok nog een dikke 1,1 miljoen kijkers. Maar Avro’s Gehaktdag zakte al terug naar 409 duizend kijkers. Hints lijkt helemaal in een glijdende schaal terechtgekomen. Twee weken terug begonnen met dik 700 duizend kijkers en nu nog maar 292 duizend kijkers over. VOC trok aansluitend een schamele 121 duizend kijkers.

De eerste aflevering van en nieuw seizoen Met het Mes op Tafel op Nederland 2 scoorde 830 duizend kijkers. De Ombudsman van de Vara deed het redelijk met 375 duizend kijkers.

Zie ook:
- Succesvol X Factor 2010 gaat X Campus in
- Koningsrit Mark Tuitert trekt 1,7 miljoen kijkers
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor wint kijkers, RTL Nieuws wint crisisnacht

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Kijkcijfers: X Factor scoort, Hints en Uri Geller glijden weg

  1. Nick

    Ik geef ook mijn complimenten aan X Factor, maar dit is overigens wel van de UK-versie afgekeken. (Maakt niets uit, tis tenslotte hetzelfde format). Maar in de afleveringen voorafgaand aan de liveshows zijn de livekandidaten al bekend. Dit gebruiken ze bij het monteren van de voorgaande afleveringen. De kandidaten die je nu veel ziet en aandacht krijgen zullen dus wellicht in de liveshows zitten.

      /   Reply  / 
  2. Ivo

    Dit is niet per definitie iets van X Factor UK. Bij vrijwel iedere talentenjacht op televisie zijn zowel de auditiedagen als de theaterdagen als ruimschoots tevoren opgenomen. Dit is ook niet meer dan logisch omdat je anders je verhaallijnen niet kunt bouwen.

    Vaak is het dan inderdaad zo dat je de mensen die prominent aanwezig zijn in de montage uitzendingen van de theaterrondes vrijwel zeker gaat terug zien in de laatste rondes danwel de liveshows.

      /   Reply  / 
  3. Caroline

    Ik heb gezapt van schaatsen naar Uri Geller en heel af en toe X factor. Ik blijf uri geller een boeiend programma vinden. Juist nu zie je de mensen met echt gaven of krachten er bovenuit stijgen. Wat het dan ook is. De goochelaars vallen door de mand. dat vind ik juist goed aan dit programma. ik denk dat de live shows weer spectaculair zullen zijn. Komt sbs weer met Popstars? dat vind ik persoonlijk leuker om naar te kijken ipv alleen maar mensen die zogenaamd goed kunnen zingen.

      /   Reply  / 
  4. Ariane

    Gehaktdag is waarschijnlijk niet het succes waar de Avro op gehoopt heeft. Jammer, het moet duidelijk nog wel groeien, maar ik vind het tot nu toe best leuk.Die andere programma’s boeien mij sowieso niet, dus voor mij is het het enige op de vrijdagavond wat een beetje de moeite waard is.

      /   Reply  / 
  5. gtstfites

    Volgende week verwachting
    Uri Geller en Hints weer een flop
    X Factor scoort
    GTST scoort meer dan 2 miljoen kijkers want ik verwacht dat de oude kijkers weer gaan kijken door die reclame promo en die spanning de laatste tijd

      /   Reply  / 
  6. Zo

    die hints, gehaktdag, sterretje gezocht, spuiten en slikken en al dat soort programma’s worden gewoon op het verkeerde tijds stip uitgezonden. hints kan toch nooit concurreren met x Factor. en sbs is gewoon een campingzender die haar best probeert te doen maar het nooit gaat halen. Die netmanagers moeten gewoon hun programmering aanpassen want ik kijk vaak genoeg naar televisie en dan is er geen ene moer op tv. Zenders moeten veel meer met de woensdag en donderdag doen en in het weekend op de vooravond en late night. Tegenwoordig is al het leuke op tv tegelijk te zien en wel tussen 18.00 uur en 22.30 hooguit.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: The Joker en She-Mask weer in actie bij De Nieuwe Uri Geller | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>