Henkjan Smits: Blijkbaar niets geleerd van ijsdansoorlog

Dat de makers van Popstars en Holland’s Got Talent niet gelukkig zijn met de aanstaande tv-oorlog, lijkt me evident. Het is je reinste kapitaalvernietiging om twee talentenjachten tegenover elkaar te plaatsen, zeker in de zomer als het reguliere aanbod toch al mager is. Ook Henkjan Smits beklaagt zich in De Telegraaf over de dubbele programmering. “Had Ik hou van Holland op vrijdagavond gezet. Dan had de kijker tenminste kunnen kiezen tussen een talentenjacht of een spelshow. Dit is zó flauw!”

Hij vervolgt: “Blijkbaar is er niet geleerd van de ijsdansoorlog. Ik snap dat niet. Maar daarom ben ik ook geen zendermanager. Ik heb mijn schouders opgehaald toen ik het hoorde. Mijn werk als jurylid wordt er niet minder leuk door.”

Overigens dreigden vorig jaar Holland’s Got Talent en X Factor tegenover elkaar te komen te staan. Toen week SBS 6 uit met het tweede seizoen van Holland’s Got Talent naar de zaterdagavond, waarna het programma toch als een bescheiden flop de geschiedenis inging. Zowel RTL als SBS zenden al een jaar lang hun talentenjachten op de vrijdag uit, tot op heden door elkaar afgewisseld.

Zoals het er naar uitziet, concurreren de zenders tot diep in 2011 met elkaar op de vrijdag met een soortgelijk programma. RTL zal na Holland’s Got Talent nog The Voice en X Factor programmeren. Beide zenders claimen de eerste te zijn met het idee om hartje zomer aan een nieuw seizoen te beginnen.

Zie ook:
- Galjaard wil voetbalkijker terug met Holland’s Got Talent
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- Tv-oorlog: RTL begint ook op 9 juli met Holland’s Got Talent
- W00t! SBS 6 begint al op 9 juli met Popstars
- Gordon en Dan Karaty in jury Holland’s Got Talent
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Henkjan Smits: Blijkbaar niets geleerd van ijsdansoorlog

  1. Martijn

    offtopic!!!: In het nieuwe tv seizoen weer een programma voor Esther Duller te weten: Het Familieportret
    In het nieuwe programma Het Familieportret krijgen kleinkinderen eindelijk de kans om iets terug te doen voor een van hun grootouders waar ze een speciale band mee hebben. Wil je opa weer eens in contact brengen met zijn oude voetbalvrienden, heeft jouw oma altijd al eens in een groot reuzenrad willen zitten? Alle wensen zijn mogelijk en misschien kunnen wij samen met Ester Duller jou helpen om ze in vervulling te laten gaan.
    Leuk voor Esther na het stoppen van rtl vandaag!

      /   Reply  / 
  2. stef

    “Had Ik hou van Holland op vrijdagavond gezet. Dan had de kijker tenminste kunnen kiezen tussen een talentenjacht of een spelshow. Dit is zó flauw!”

    SBS geeft RTL de schuld….terwijl ik net nog heb gelezen dat RTL eerder had besloten in juni te beginnen, maar dit niet bekend heeft gemaakt, terwijl SBS zei in augustus te beginnen. Kinderachtig….hij is zeker vergeten dat zijn carriere als jury lid is begonnen bij RTL…

      /   Reply  / 
  3. Rein

    hahahaha, ik hou van holland er tegenover, dan had er helemaal geen hond gekeken naar popstars… domme Henkjan

      /   Reply  / 
  4. Tim20

    SBS6 komt dit najaar met een nieuwe verbogen camera programma.
    De titel is nog niet bekend, maar het gaat om een programma waar mensen die elkaar kennen in de maling worden genomen, met daarnaast grappen met bekende Nederlanders.
    Misschien (eindelijk) weer iets nieuws voor Hans Kraay JR? Wellicht was dit de reden hem minder te laten opdraven bij RTL7, omdat hij binnenkort bezig gaat met deze show?

      /   Reply  / 
  5. mike112

    Wat een dommigheid bij RTL. Redden wat er te redden valt. Op 9 juli staat een film in de gidsen en in de tweewekelijkse gidsen waar 16 juli ook al vermeld staat wederom een film; the mummy. dus RTL stop met dat gelieg en gedraaijerij, jullie zijn echt de naaapers. Bah. Tuurlijk heeft SBS niemand iets vertelt, net als dat RTL zogenaamd zelfs de gidsen niet had ingelicht. Alleen feiten zijn, SBS had het plan dus al weer eerder want wel gewoon in de gidsen en RTL raakte in paniek en is dus nog steeds in paniek. Bang voor SBS…

      /   Reply  / 
    1. Elise

      Nee Mike het zit anders, de centjes met 5 nullen gaan naar Anita en Joran van der Sloot…advocaatkosten you know!!
      En zij geven natuurlijk geen toestemming aan SBS 6 want daar zit Peter R en die geeft alleen geld uit aan goede zaken.
      Die verwacht ik na de zomer wel weer met ontmaskeringen want geloof mij Peter heeft echt niet stil gezeten tijdens zijn vakantie.
      De docu van RTL 4 was gewoon oud nieuws met oude filmjes en gejat spul van CNN, het inerview van Anita zo fake als wat maar wel goed voor 5 nullen voor haar!

        /   Reply  / 
      1. Elise

        Oeps, ik zit in de verkeerde discussie hahahaah
        Foutje bedankt!

          /   Reply  / 
    2. edward

      uh rtl was de gene die als eerste op 9juli wilde uit zenden sbs wilde in aug pas eerst popstars uitzenden stond toen ook op hun site

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>