Jacqueline Wensing uit Holland’s Got Talent heeft al single

Jacqueline Wensing is de vrouw die gisteren een kort geding aanspande tegen de makers van Holland’s Got Talent. Via de rechter wil ze voorkomen dat een vermeend gemanipuleerde auditie van haar wordt uitgezonden, ondanks dat Wensing een quitclaim ondertekende. Gisteren liet RTL Boulevard bewegend beeld zien van de ‘rebelse’ kandidaat, wiens auditie staat gepland voor de uitzending van vrijdag. Opmerkelijk is dat Jacqueline al een single uit heeft die in de Single Top 100 staat, terwijl kandidaten van een talentenjacht doorgaans geen commerciële activiteiten mogen ontplooien zolang ze aan het programma meedoen.

Wensing vindt dat ze ten onrechte fel commentaar heeft gekregen van de jury. Gordon bevestigt dat de jury in niet mis te verstane woorden duidelijk heeft gemaakt dat Jacqueline niet goed kan zingen, maar stelt dat dit niet op kwetsende wijze is gebeurd.

Wie haar singeltje Flame beluistert (fragment hier), zal horen dat er in de studio veel met programma’s als Autotune is gewerkt. Met zo’n stukje software kun je iemands stem vervormen. Cher gebruikte het beperkt in haar nummer 1-hit Believe, ook Esmée Denters liet passages uit haar hit Outta Here door Autotune bewerken. Maar bij Flame van Jacqueline Wensing lijkt de stem haast continue bewerkt.

Hoewel Flame inmiddels op 79 in de Single Top 100 staat, is er geen video meer van te vinden op YouTube. Deze is door de gebruiker verwijderd. Ook een Hyves-bericht van Erik Dikeb over Flame is offline gehaald.

Naar verluidt heeft de aanhang van Jacqueline bij Holland’s Got Talent de jury geïntimeerd. Dat bevestigde Gordon gisteren in elk geval in RTL Boulevard. Ook andere kandidaten kunnen zich slecht vinden in het juryoordeel. “Ach ja, er is ook al een ruitenwisser van mijn Cadillac afgebroken. Het hoort er allemaal bij denk ik. Ik mag wel een bedrijfsverzekering afsluiten, de volgende keer kom ik in een tank, haha.”

De rechter doet donderdag uitspraak in het kort geding, aanstaande vrijdag is de eerste aflevering van Holland’s Got Talent te zien bij RTL 4.

Update 11.00 uur: Videoclip staat weer online:

Zie ook:
- Kort geding Holland’s Got Talent; ‘manipulatie’ was altijd al
- Kandidaat wil uitzending Holland’s Got Talent voorkomen
- Henkjan Smits: Blijkbaar niets geleerd van ijsdansoorlog
- Galjaard wil voetbalkijker terug met Holland’s Got Talent
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- Tv-oorlog: RTL begint ook op 9 juli met Holland’s Got Talent

36 Reacties // Reageer

36 thoughts on “Jacqueline Wensing uit Holland’s Got Talent heeft al single

  1. Laila

    Hoe dan ook, het fragment is niet om aan te horen!

      /   Reply  / 
  2. logisch

    Zat geen bewegend beeld van Jaq in BLVD

      /   Reply  / 
  3. JaJa

    Ik denk dat je autotune en een vocoder door elkaar haalt Herman. Met autotune trek je valse noten recht. Met een vocoder vervorm je een stem, zoals inderdaad bij Cher in Believe. Denk dat ze bij jacqueline allebei gebruikt hebben!

      /   Reply  / 
    1. Henk van Maaren

      stop maar met denken. Laat dat maar over aan mensen die weten waar ze over praten

        /   Reply  / 
  4. Valentein

    Achter het nummer schijnt Eric Dikeb te zitten die met rechtzaak publiceert voor de single heeft willen krijgen. Was vanochtend bij Giel. Live uitgevochten met Gordon, die een nieuwe rechtzaak overweegt tegen Dikeb.

      /   Reply  / 
  5. B.K.

    Die clip is werkelijk om te janken zo slecht. Dat acteerspel ook van die vrouw, het is zo slecht dat het leuk begint te worden. Ik ben het echt met Gordon eens, die stem doet me denken aan een alarm. Ik kan me niet voor stellen dat mensen in haar omgeving het oprecht goed vinden. Dat zeggen ze toch gewoon om haar niet aan te vallen? En ze wilde de uitzending toch voorkomen, ook in verband met haar gezin ofzo dat ze niet voor lul wil staan? Nee, dan moet je met zo’n clip komen. Als het mijn moeder was geweest, was ik spontaan op zoek gegaan naar een andere.

      /   Reply  / 
    1. Henk van Maaren

      en dat zegt iemand die niet eens het lef heeft om met zijn naam te reageren. Zegt meer over jouw dan over die vrouw!

        /   Reply  / 
  6. Insider

    Teus van der Linden
    Charlotte Coppola
    Ronald Klungel
    Menno Smits
    Andy Junior
    Jasmijn Steiner
    Sevda Alizadeh
    Inge Grosveld

    Zijn vrijdag door naar de theaterrondes van Popstars. Deze worden opgenomen op 4, 5, en 6 september.

      /   Reply  / 
    1. babs

      Nou Inge Grosveld zie je alleen in de eerste voorronde bij de compilatie van slechtste audities (nummer van Wesley) Verder is zij in geen van de uitzendingen te zien geweest.Vraag me af of mensen die niet in de uitzending zijn geweest toch door gaan!!!!
      Babs

        /   Reply  / 
      1. Inge Grosveld

        Hallo Babs,

        Het volgende heb ik naar Popstars gestuurd:

        Beste Team Popstars,

        Helaas is het voor mij afgelopen betreft Popstars.
        Op 5 september in de chorusline was ik goed, mooie stem maar mijn leeftijd, ja toch te oud.

        Nu vraag ik mij af of ik van mijn eigen tv-auditie (met in de jury: Henk-Jan / Marc-Marie / Maurice / Simone) een kopie kan krijgen. Natuurlijk ook graag met hun reactie erbij. Ik heb toen gezongen het nummer: Bridge over troubled water.
        Het jury antwoord was toen van alle 4 een `ja`. Goeie auditie / stem goed / alleen leeftijd……
        Maar, je bent wél door naar de volgende ronde.
        Ik heb op internet op de site gekeken, maar ik kan mijn auditie dus nergens vinden.

        Ook heb ik nog een andere belangrijke vraag nl.:
        Ik heb auditie gedaan, ben door naar de vak/tv-jury,….. ben door naar de chorus-line.. (commentaar: goeie stem / goeie auditie, maar te oud……??!?…..)

        Waarom wordt ik dan in één van de eerste uitzendingen bij een compilatie geplaatst, als zijnde “deze kandidaten hebben het ook geprobeerd, maar zijn helaas te slecht om door te gaan.”
        En dan ook nog met een nummer dat je wordt opgedragen nádat je je eigen auditie hebt gedaan! Dit filmpje staat wél op de site, bij ´slechtste auditie´s.´

        Je kunt je wellicht voorstellen, dat het wat aan de vreemde kant overkomt maar vooral, het schaadt mijn carrière!

        Ik hoor graag van jullie terug!

        Met vriendelijke groet,

        Inge Grosveld

        P.S. mag ik vragen wie jij bent, en hoe kom je aan mijn naam/gegevens?

          /   Reply  / 
        1. Willem

          Ik begrijp het hele verhaal eigenlijk niet???

            /   Reply  / 
          1. Inge Grosveld

            Hoi Willem,

            Het gaat erom: Ik ben t/m de chorusline gekomen.
            Maar ze zetten mij in de rondes bij slechtste auditie als zijnde dat ik er toen al uit lag.
            Dat is dus een grote leugen!!
            En daar laat ik het niet bij zitten!!

            Gr,Inge

              /  
        2. Babs

          Jammer dat je niet door bent, ik heb je naam zien staan in de lijst van “insider”. Nieuwsgierig als een vrouw kan zijn heb ik de uitzendingen gevolgd. Alleen in de eerste was je even te zien in de compilatie. Verder helaas nergens meer.

          Overigens ben ik familie van kinderen die jaren geleden bij jullie op les zaten.

            /   Reply  / 
  7. anne

    jongens hebben jullie nou echt niets beters te doen dan mensen afzeiken ? en B.K … kun jij t beter ?! beter hou je je gewoon stil met je zielige gejank!

      /   Reply  / 
    1. B.K.

      Ik zeg toch ook niet dat ik het beter kan? Ik weet van mezelf dat ik niet kan zingen, dus ik geef me niet op voor zo’n programma. Dat zij denkt dat ze goed kan zingen, dat geeft toch aan dat enige zelfkennis ontbreekt. Ik vind dat een vrouw zoals Jacqueline niet zo naief moet zijn. Had ze nou serieus gedacht dat de jury enthousiast zou zijn over haar? Kom op zeg, wees eens eerlijk. Dat je je opgeeft vind ik nog tot daar aan toe, maar dan nog gaan zeuren ook en zelfs een rechtszaak aanspannen omdat je een streng jury commentaar krijgt?

        /   Reply  / 
      1. Henk van Maaren

        dan nog is het niet aan jou om te oordelen of iemand al dan niet het recht heeft om zich tegen dit soort manipulatie te verdedigen. Ik heb respect voor haar. Alleen al omdat zij het op durft te nemen tegen een RTL En met VOLLEDIGE naaam. Kan ik van jou niet zeggen pannen meneer!!!

          /   Reply  / 
        1. Jean

          Tuurlijk wel. Vrijheid van meningsuiting betekend ook dat we dit een butnummer mogen vinden, en dat we haar zielig mogen vinden omdat ze zo’n rechtszaak begint.

          En wat een kinderachtig gedoe over het wel of niet vermelden van je naam.
          Als ik op een papiertje schrijf dat ik bloemkool niet lekker vind zonder mijn naam er op, dan weet iedereen die dat leest dat er dus iemand is met die mening. Er gaat echt niemand zeggen “Nou, zijn naam staat er niet bij dus hij zal denk ik bloemkool stiekem wel lekker vinden.”

            /   Reply  / 
          1. jean2

            betekent!

              /  
  8. W van der Pals

    Ze hebben ook hier weer hun beste beentje voor gezet om haar zo lelijk mogelijk neer te zetten. Of was de fotograaf zo slecht dat hij geen fatsoenlijke foto kon nemen?? Als je lang genoeg wacht is er altijd wel een moment waarop iemand lelijk kijkt. Ik ben fotografe dus kan het weten. Ik heb het nummer gedownload en goed beluisterd. Maar het nummer is niet mijn smaak, maar kan me zo voorstellen dat je in een disco helemaal uit je dak gaat. Succes Jacqueline!!

      /   Reply  / 
  9. van Niest

    gaaf nummer. ik heb de mp3 op mijn i-pot gezet. Ik snap die hijsa niet zo. gewoon niet uitzenden als je hebt lopen rotzooien. HGT heeft dat toch niet nodig?

      /   Reply  / 
  10. EElko

    NEE…mensen dit is toch niet serieus…een programma wat talent zoekt kun je al niet serieus nemen en mensen die denken zo een carriere te beginnen in mijn optiek ook niet…Want je weet dat het bij die programmas vaak niet slechts gaat om een goede stem maar het zogenaamde totaalplaatje..ofwel het volgende one hit wonder. Als je jezelf op de spot zet om beoordeeld te worden moet je tegen kritiek kunnen. Een rechtszaak beginnen omdat men niet het talent in jou ziet waar jij op gehoopt had is heel triest. Ook met haperende cd’s en slecht geluid haal je er een goede zangstem zo uit.. dan kan het wat minder gaan maar een echt mooie stem hoor je… En de jury vond het niet voldoende, dan moet je dat accepteren anders moet je gewoon niet meedoen… Je weet dat de kans erin zit en je weet dat ze grof zijn want dat scoort nu eenmaal. If you cant stand the heat..get out of the kitchen.

      /   Reply  / 
  11. Jean

    Naast het volledig vervormen van haar stem hebben ze ook echt hun best gedaan om haar niet één keer scherp in beeld te hebben in de clip

      /   Reply  / 
  12. Peter

    Ik vind Jaqcueline geweldig ! Ze is de nieuwe Phantom of the Opera wat mij betreft

      /   Reply  / 
  13. Misty

    Dit is niet om aan te horen, je kan niet eens verstaan wat ze zingt zo massaal is haar stem bewerkt! Ze hebben wel hun uitserste best gedaan om te voorkomen dat je hoort dat ze niet kan zingen. Gek genoeg hoor je dat nog door alle zware effecten heen zeg…
    Gewoon zielig dat dat nodig is!

      /   Reply  / 
  14. Bas

    We hebben hier een mooi Nederlands woord voor: PUBLICITEITSGEIL!

    Boycotten dit rare mens en ook Popstars boycotten, ik verbaas mij nog steeds dat ze dit rukprogramma nog steeds geen FLOPSTARS hebben genoemd!

      /   Reply  / 
    1. Ronald van de Werf

      hahahaha……….JIJ bent een FLOPSTAR Zo simpel als jij reageerd !!!! Zegt zo veel meer over jou dan over het programma. Zelf ook al eens iets gepresteerd?? NEE weet ik zeker!!!

        /   Reply  / 
  15. Ikke

    Geweldig, wanneer komt de DVD uit…… ghegheghe

      /   Reply  / 
  16. amanda klu

    Hier kan je ook niet horen of ze kan zingen; zoveel electronische vervorming…

      /   Reply  / 
  17. Misterhalma

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ik kom niet meer bij wat is dit ontzettend slecht dat dat mens echt denkt dat ze kan zingen zoek een leven!

      /   Reply  / 
  18. Mark

    Wat een K.U.T. nummer en ja dit is waarschijnlijk met logic getuned dat het niet vals is. Dat hoor je overduidelijk!

    Dit kan je al maken met garageband, wat een amateuristische troep.
    Dat mensen dit kopen LOLOLOLOLOL.

    En die clip is helemaal drama……

    Gordon, je had GELIJK! meteen afschieten die handel.

      /   Reply  / 
  19. jur

    WIJF KAN ECHT NIET ZINGEN AHHAA MUTS

      /   Reply  / 
  20. Dots

    OH. MY. GOD!!!!!

    Wat is zij goed!
    Jullie zijn allemaal jaloers! Dat is het!
    Ze is fenomenaal!

    Overdrijven, das mijn vak.

    Maar even serieus, misschien kan ze dan wel niet zingen maar gun ‘t haar gewoon.
    Over 3 weken zijn we het allemaal weer vergeten.
    En dan staat er weer een andere klojo op de stoep!

      /   Reply  / 
  21. fdweeqwk

    zij is echt vreselijk niet om aan te horen

      /   Reply  / 
    1. van der Tocht

      blij dat jij er geen verstand van hebt

        /   Reply  / 
  22. mustapha

    you still my most star jacqueline

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>