Johan Derksen: Ik merk nu pas dat ik op televisie ben

Het gaat goed met de voetbaltalkshow VI Oranje. De kijkcijfers zitten in een stijgende trend, het spelletje met McDonald’s balletjes schieten is een hit en niet zelden verzorgen Johan, Wilfred en René het gesprek van de dag. René van der Gijp zegt de VI Oranjekoorts op straat te merken. “Het is ineens een soort gekkenhuis aan het worden”, vertelt hij in De Volkskrant. Johan Derksen vult aan: “Ik merk nu eigenlijk voor het eerst dat ik op televisie ben.” Wilfred Genee: “We worden vaker aangesproken dan ooit.” Derksen: “Het is heel logisch. Bij dat saaie geneuzel van de NOS heeft een vrouw niets te zoeken.”

De afgelopen twee weken zijn er al heel wat sneren uitgedeeld aan het adres van Jack van Gelder en de NOS, dat gaat in De Volkskrant nog gewoon even door. Derksen: “Voetbal is amusement en dit is een amusementsprogramma. Het gaat helemaal nergens over. Dus moet je ook niet doen alsof het wel ergens over gaat. Dat gelul bij de NOS, over met de punt naar achteren spelen of met hangende vleugels, daar zit ik niet op te wachten. En vrouwen al helemaal niet.”

Toch zit er een slordige miljoen kijkers verschil tussen beide programma’s. Derksen weet wel waarom. “Hun kijkcijfers zullen we nooit evenaren, want zij zitten op Nederland 1 en gelijk na de wedstrijd. We gunnen Jack alle credits. Jack is een vriendelijke oom die bij iedereen in z’n reet kruipt en dat dan journalistiek noemt.”

Dan zijn er nog de kritische noten over Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen, waarvan er ook eentje wordt gekraakt in De Volkskrant. “Ik vind het een interessant verschijnsel, die relatie van Wesley en Yolanthe. Als je met iedereen vriendjes wilt blijven moet je niet op televisie willen. Wij zeggen gewoon wat we vinden. De kijker heeft dat in de gaten.”

Zie ook:
- WK Voetbal: NOS maakt zich op voor Kameroen – Nederland
- RTL 7 trakteert voetbalfanaten op tweemaaldaags VI Oranje
- Voetbal International tweemaaldaags tijdens WK
- Getouwtrek om Hans Kraay Jr. houdt aan

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Johan Derksen: Ik merk nu pas dat ik op televisie ben

  1. Martijn

    Ik denk dat Wilfred de oplossing zou zijn voor de late night van Rtl4. Een talkshow gericht op sport (Tafelheren: Johan,rene, politiek (tafelheer Frits) en actualiteiten met een dagelijks optreden. Soort DWDD achtige talkshow op de late avond van 4.Van ma t/m do en op vrijdag ivm groot amusement en uitloop daarvan,gewoon de huidige programmering. Betekend alleen dat Wilfred het op Maandag extra druk heeft met zowel VI als de talkshow op Rtl4.

      /   Reply  / 
    1. David

      Denk ik ook. De talkshow van Rick Nieman en Frits was goed, maar sloeg toch niet aan, ondanks de belangrijke verkiezingen. Dit is meer amusement, en als je iets wil op die late avond op RTL4 dat moet je zoiets neerzetten en niet een relatief saaie show zoals Wat vindt Nederland?

      Derksen kan fungeren als de nieuwe Jan Mulder; zijn kennis is heus wel breder dan sport alleen. Denk dat zo’n talkshow op de late avond nette cijfers kan scoren op RTL4.

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Nadeel is wel dat er niet veel mensen zijn die met Johan aan 1 tafel willen zitten, dus Johan als sidekick lijkt me niet verstandig.

          /   Reply  / 
  2. Martijn

    Kan natuurlijk ook 2 uitzendingen geven aan wilfred Di&DO en 2 aan Rick Nieman Ma&Wo

      /   Reply  / 
  3. M

    Wij zeggen gewoon wat wij vinden ?????
    Denk dat Derksen vooral opgejut word door zijn eigen onzin verhalen.
    Wesley is beetje dom om alles over hem en zijn aanstaande maar rond te brallen maar zo afgebrand te worden door Derksen verdient ie ook niet.
    Punt is dat als Wesley giga goed voetbal afleverd de heer Derksen aan de beurt is om afgebrand te worden

      /   Reply  / 
  4. Heleen

    Zo, erg veel respect heeft die man niet voor Jack van Gelder.

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Off topic:
    whaha Popstars begint al op vrijdag 9 juli LOL

      /   Reply  / 
  6. Topmodel

    Linda heeft de vrouw van derksen mooi voor paal gezet. Als je het zo makkelijk over kutscheten heb, betekent dat alleen dat je eigen vrouw ze met enige regelmaat laat. Wist niet eens dat Derksen een vrouw heeft, zelfs voor zijn geld zou ik die vieze snor nog geen kus willen geven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>