Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?

Dus ik kondigde bij mijn vrienden aan die professioneel met voetbal en televisie bezig zijn, dat ik een blogje zou gaan schrijven over het commentaar van de NOS bij de wedstrijden van Oranje. Tenenkrommend slecht vind ik het namelijk. Open deuren, clichés en interpretaties die vaak nergens over gaan. “Maar moet je dan niet wat meer verstand van voetbal hebben?”, bitsten ze me toe.

Afijn, donderdag begon ik aan een blogbericht maar ik kwam er toch niet helemaal sluitend uit. Gisteren bleek Johan Derksen mijn reddende engel. Hij haalde in de vroege editie van VI Oranje flink uit naar Frank Snoeks, zo ongeveer de beste commentator die de NOS rijk is.

Frank Snoeks verzorgde gisteren ook het commentaar bij de wedstrijd Nederland – Brazilië. “Die Frank Snoeks heb ik niet op een één zinnige opmerking kunnen betrappen. Die stem doe me altijd een beetje denken aan Rintje Ritsma en plotseling is hij de beste voetbalcommentator. Ik vind dat hij je helemaal suflult, we zijn zelf niet gek, we zien het toch ook? Hij hoeft niet uit te leggen wat wij zien.”

Derksen ziet liever dat de NOS Jeroen Grueter een wedstrijd laat verslaan. “Maar dat is heel persoonlijk hoor. De een stoort zich aan die en de ander aan die. En sommige mensen storen zich aan jou”, grapt hij tegen Wilfred Genee.

Wat Derksen zegt, is eigenlijk precies mijn idee: dat wat Snoeks zegt is in veel gevallen echt totaal overbodig. Ik mag dan de laatste jaren weinig wedstrijden echt hebben gezien, het viel me meteen op dit wk. En voor de duidelijkheid: ik kom uit een gezin waar Studio Sport elke zondag aanstond en ook menig vakantie het wereldkampioenschap op de voet werd gevolgd. In mijn jeugd dus voldoende voetbal tot me genomen. En het valt me op dat in al die jaren het commentaar nooit echt is geïnnoveerd.

Waarom niet twee commentatoren, zoals gebruikelijk is bij wielrennen en sommige schaatswedstrijden? Ik denk dat het heel veel leuker is om bij een wedstrijd dan ook te luisteren naar het commentaar. Wat jullie?

Zie ook:
- Nederland – Brazilië live bij NOS; iedereen pakt uit
- Nederland – Slowakije trok 10,1 miljoen kijkers
- Kameroen – Nederland in top 10 best bekeken voetbalwedstrijden
- Geringe kans op kijkcijferrecord dit WK Voetbal

57 Reacties // Reageer

57 thoughts on “Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?

  1. Peter

    Waarom moet er eigenlijk commentaar bij een voetbalwedstrijd?. Als je in het stadion zit heb je dat toch ook niet? Heb gisteren de wedstrijd op internet gekeken zonder commentaar, echt een verademing!Gewoon lekker kijken naar de wedstrijd zonder overbodig geklets van een commentator!

      /   Reply  / 
    1. F

      daar is het gezeur weer van de Hollanders, altijd maar iets te klagen, nou ik heb het klagen uitgevonden en verbeterd! dus hier mijn geklaag……
      luister RTL/SBS publiek, leuk he al die reklames op die commerciele bagger zenders? commentaar bij de NOS is prima, snoeks is TOP lang leve de publieke omroep weg met die……….bla bla bla ik heb me zegje weer kunnen zeggen…………daaaag rechtse rakkers!!!!

      ps. Nederland speelt slecht op dit WK, van Marwijk is een prutser, maar dit wordt alleen zo gezegd als nederland verliest, dan zijn al die zg. supporters opeens bladeren aan een boom

        /   Reply  / 
  2. Hans

    En Snoeks heeft het heel vaak ook gewoon fout. Roept ie dat het een tackle op de bal is, terwijl je 3x zit dat de speler de bal mist. Of dat Robben zich opzichtig laat vallen, terwijl er wel degelijk een voet wordt geraakt.
    Tegen Brazilie leek Snoeks wel van de BOS (Brazilaanse Omroep Stichting). Hij was duidelijk op de hand van de tegenstander :-(

    Zet dan maar het radiocommentaar van Jack van Gelder op. Passie !

      /   Reply  / 
    1. danny

      helemaal mee eens die snoeks, het zal je buurman zijn ,pfff , en tja 2 verslaggevers? je zal naast snoek moeten zitten , da komt nie goed

        /   Reply  / 
  3. Frank Smit

    Op 27 mei 2009 stuurde ik de redactie van de NOS onderstaande mail over Frank Snoeks. Eronder de weinig bevredigende reactie van de NOS.

    Beste Studio Sport-redactie en Frank Snoeks,

    Ik wil u bedanken voor het verzieken van een heerlijk avondje voetbal. Opnieuw is het blijkbaar nodig bevonden de praatzieke Snoeks te posteren op het sprekersgestoelte. Ik apprecieer zijn enthousiasme, maar vervloek zijn inhoudelijk commentaar. Is het nu werkelijk nodig de kijker constant met een waterval aan woorden te overgieten? Commentaar geven op het spel is prima, maar het moet niet verworden tot praten om het praten. Wat betreft het laatste iets waartoe deze man zeer wel in staat blijkt. Niet het spel, maar hijzelf trekt de meeste aandacht en dat is naar mijn mening verre van de bedoeling.

    Een voorbeeld: Eto’o juicht na zijn doelpunt. Meneer Snoeks denkt uit een mondbeweging van deze speler op te maken dat de man het woord ‘papa’ uitspreekt. Wellicht is dit zo, wellicht ook niet. Punt is dat Snoeks vervolgens een – voor zijn doen zeer korte – lezing houdt over deze aanname. Is dit nodig? Lijkt me niet. Het voegt niets toe en is ook nog eens bijzonder speculatief. Naar mijn mening past dit niet bij de redelijk objectieve NOS.

    Het geluid dempen is echter geen optie. Ik houd van het spel, maar ook van de beleving. En beleving mis je wanneer de geluiden van het publiek etc. niet meer zijn te horen. Ik heb daarom de eerste helft van het NOS-verslag praktisch tot het einde uitgezeten, maar heb toch – om het plezier weer terug te krijgen – de televisie op het Duitse Sat.1 gezet. Niet dat het Duitse commentaar zo veel beter is dan het Nederlandse, maar verlost zijn van de bijzaken die de misselijkmakende Snoeks verkondigt, vergoedt een hoop.

    Ik besef dat deze e-mail niet meer zal zijn dan een druppel op de gloeiende plaat. Toch hoop ik dat eens goed wordt nagedacht over de capaciteiten van deze man, en de frustraties die bij veel kijkers worden opgewekt. Past het gewauwel bij een CL-finale? Voegt het iets toe aan de beleving? Verhoogt het de kwaliteit van de uitzending?

    Redactie, durf de commentator-keuze eens kritisch te bekijken. En zorg dat voortaan mensen het sprekersgestoelte mogen betreden die weten hoe commentaar gegeven moet worden. Mensen die niet per se constant aanwezig hoeven zijn en zichzelf ondergeschikt maken aan het beeld. Wanneer de kijker constant verslag wil hebben van wat er gebeurt op en naast het veld, luistert hij wel naar radio.

    Met vriendelijke groet,

    Frank Smit

    ————————————————

    De reactie van de NOS:

    Geachte kijker,

    Dank u voor uw e-mail. Het is naar onze mening niet alleen de taak van een verslaggever om verslag te doen van wat hij ziet. Het verslag krijgt een meerwaarde door de persoonlijke noot die hij eraan geeft. De redactie evalueert het commentaar bij sportonderdelen regelmatig. Dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken is ons inmiddels duidelijk.

    Ik heb uw reactie/opmerking doorgezonden naar de betrokken redactie.

    Met vriendelijke groet

    Nettie Kosterman

    NOS Publieksvoorlichting

      /   Reply  / 
    1. Arie-Lex

      Ohhh wat herkenbaar!

      Jaren geleden heb ik ook eens een klacht naar de NOS gestuurd. Destijds over Evert ten Napel en Mart Smeets. Ik kreeg de volgende reactie:
      ————————
      Geachte heer Arie-Lex, Dank u voor uw e-mail. In antwoord hierop deel ik u mee dat de verslaggevingvan onze commentatoren regelmatig onderwerp van overleg is. Wij krijgen ookregelmatig reacties van het publiek. Uit deze reacties blijkt ons dat eendeel van het publiek uw mening deelt een ander deel van het publiek stelthet commentaar echter zeer op prijs.

      Arie-Lex: Beide opvattingen zijn niet te combineren. De redactie zal het commentaarbij sportonderdelen regelmatig blijven evalueren, maar we kunnen het helaas niet iedereen naar de zin maken. Ik heb uw reactie, ter informatie, doorgezonden naar de betrokken redactie.

      Met vriendelijke groet,

      Nettie Kosterman
      NOS Publieksvoorlichting
      ————————
      Nettie Kosterman heeft blijkbaar een kant-en-klare reactie klaar staan die ze naar iedere klager stuurt. Dat kan ook niet anders, want ik heb niet de indruk dat men bij de NOS echt open staat voor feedback en verbetering van het kwaliteitsniveau. Werken op basis van vaste inkomens van de overheid in plaats van op basis van waardering van de kijker gaat overduidelijk ten koste van de bereidheid om te reflecteren.

        /   Reply  / 
  4. Rein

    Frank Snoeks was een bron van negativiteit, na de 0-1 had hij de handdoek al in de ring gegooid, en ben ik gezapt naar de BBC. Geen Frank Snoeks meer voor mij dit WK.

      /   Reply  / 
    1. danny

      mee eens !!!!! weg met snoeks en driessen

        /   Reply  / 
  5. Jeroen

    Waarom niet Jack van Gelder op tv? Hij gaat net als ons helemaal uit zijn dak bij een doelpunt van oranje dus dat zou toch leuk zijn?

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Wel mee eens! Maar vooral ook het ontbreken van commentaar bij de kans van 3 tegen 1 met Huntelaar, Kuyt en Robben. Zullen die tv’s echt de ramen uit gegooid worden trouwens?

      /   Reply  / 
  7. Erik

    Tja, Frank Snoeks… degene die niet eens weet wat een hattrick is en gisteren inderdaad pro-Brazilië was. Jeroen Grueter vind ik inderdaad stukken beter. Feit is echter wel dat Frank Snoeks ook het commentaar van de finale verzorgt, toch?

      /   Reply  / 
  8. CT

    Ach, zij heeft weer vrienden die professioneel met voetbal en televisie bezig zijn. Jammer dat ze zelf niets doet behalve weblogjes tikken en af en toe ergens een dagje freelance in de weg zitten!

      /   Reply  / 
    1. Matthijs

      HAHAHA! het is nog waa ook! dikke homo, pronkert beetje populistisch gedrag vertonen hier met wie “we” allemaal wel niet kennen

        /   Reply  / 
  9. Samantha

    ik vond die man echt gwn Irri .. iedereen zat zich eraan te iriteren .. en de helf had ie gwn fout

      /   Reply  / 
  10. pieter

    Frank snoeks is gewoon de beste die we hebben, die jeroen grueter is helemaal niks. Gaat hij schreeuwen dat Nederland een penalty tegen krijgt in de wedstrijd tegen Jpan terwijl er niks aan de hand was, dan wordt ik helemaal gek. Neej onze Evert ten Napel moet eigenlijk maar terugkomen en anders Jack van Gelder want die is toch echt de beste

      /   Reply  / 
    1. Arno

      Ik vind Frank Snoeks samen met Jack van Gelder de beste commentatoren die we hebben. Die Johan Derksen moet gewoon eens leren zijn mond te houden,die man hoort allang niet meer op de buis er komt nooit een zinnig woord uit, weg ermee

        /   Reply  / 
    2. egbert

      helemaal mee eens

        /   Reply  / 
  11. Sander uit almere

    Ik heb gister de 2de helft deze man gewoon zwaar genegeerd. Niet dat hij daarmee zat, maar ik vond dat erg prettig. En zelfs dan is dat slechte commentaar nog moelijk te ontwijken. En zoals Hans al zei; hij was op de hand van de tegenstander. Als hij bij PSV-VVV verslag geeft moet ie objectief zijn, maar bij Nederland/Oranje mag je echt wel ff laten blijken dat je voor Oranje bent. Maar integendeel… hij werd anthousister van de tegenstander dan van Oranje. Ben deze man helemaal zat na gister!

      /   Reply  / 
    1. egbert

      ik vind dat frank snoeks het prima doet

        /   Reply  / 
  12. Jonathan

    Snoekkkkkkkssssssssssssssss!!!!!!#%!^8)@~!$&()^$&*%
    :-( Daar word ik echt gek van! Wat hij gisteren tijdens de wedstrijd van Brazilië allemaal zei was echt irritatie verwekkend. Dat Brazilianen echt zouden balen als ze verloren, maar Nederland niet. En wij dus gewoon maar verder zouden gaan met ons leven alsof er niets gebeurd is. Hij zit er zo vaak naast. Ook het ophemelen van Brazilië slaat nergens op. Zitten we denk ik helemaal niet op te wachten.

    aan Frank Smit: ik begrijp niet dat de NOS het begrijpt, want ze begrijpen het niet: “Het verslag krijgt een meerwaarde door de persoonlijke noot die hij eraan geeft”. Niemand zit erop te wachten!! Voor wie is die meerwaarde dan? Wie heeft bepaald dat het een meerwaarde is?

    Dat gelul heeft mij gewoon aangezet tot het schrijven op een forum/blog. Doe ik noooooooooit.

    Zo dat was lekker.

    Gr,
    Jonathan

      /   Reply  / 
  13. NRG - 5 jaar isoaps.nl

    Het commentaar op Radio 1 op de wedstrijd met twee commentatoren is veel beter en leuker om te volgen, helaas door digitenne loopt beeld achter op radio, waardoor ik niet het geluid uit kan zetten van de televisie en de radio aan.
    Met de huidige digitale televisie zou je toch denken dat ze bij de NOS gewoon meerdere audio-kanalen toe kunnen voegen: één zonder commentaar, één met radio-commentaar en één met ‘dit’ commentaar?

      /   Reply  / 
    1. dennis

      Moet je niet digitaal kijken, maar gewoon via de standaard kabel. Ik zat gisteren digitaal te kijken en hoorde verderop gejuich, 3 seconden later zag ik de goal, geswitched naar normale kabeltv, liep het synchroom!

        /   Reply  / 
      1. Kees

        ARD en ZDF op de analoge kabel zijn nog net iets sneller dan Nederland 1. Is wel lollig als je zelf al staat te toeteren en juichen en de buren de goal nog moeten zien. :-)

          /   Reply  / 
  14. dennis

    Ik werd er gisteren gewoon zo enorm kwaad om de domme dingen die hij zei. Hopla, met een GLIMLACH geswitched naar SPORZA! Met in het achterhoofd de gedachte, Zo NOS, 1 KIJKER KWIJT!

      /   Reply  / 
    1. hilda

      met allemaal eens!WEG met die vent!!!!!!!!

        /   Reply  / 
  15. mark .

    Helemaal mee eens, het commentaar tijdens de wedstrijd Bra-Ned was zeer irritant.
    Deze man heeft het niet in zich, om er een leuk en boeiend verhaal van te maken.

    Mark

      /   Reply  / 
  16. Tim20

    ik kan Grueter juist niet uitstaan! blegh

      /   Reply  / 
  17. M

    Wat een onzin , als je gespannen zit te kijken en helemaal in de wedstrijd dan ontgaat het grootste gedeelte van het commentaar mij en gevolg trekking is dan ook dat de meeste mensen gewoon niet echt op de wedstrijd letten maar zich laten opjutten om maar naar het commentaar te luisteren.
    Laten we nou eerlijk zijn het was in de eerste helft brandhout en als je dat niet mag zeggen ga dan in Noord Korea wonen

      /   Reply  / 
  18. Joska

    Helemaal mee eens!
    Bij ons wordt Frank ook wel de irritator genoemd in plaats van de commentator. Die Jeroen Grueter doet het veel beter maar na mijn mening is Jack van Gelder de beste commentator van Nederland. Als je gehoord hebt hoe hij de wedstrijd besprak, vele malen beter als die er toen op TV te horen was.
    Ik weet al wat ik dinsdag ga doen: voetbal kijken met de Radio aan. Dat is tenminste leuk.

      /   Reply  / 
  19. nick

    Kijk naar het buitenland en neem daar een voorbeeld aan.

      /   Reply  / 
  20. Postduif

    Mee eens! Wat een ergerlijk commentaar geeft Snoeks. Zijn niks zeggende verhaaltjes en opmerkingen. Vreselijk.

      /   Reply  / 
  21. tjep

    meest briljante uitspraak van snoeks tijdens dit wk…

    de wedstrijd is begonnen met een 0-0 tussenstand

    (en dit 15 seconden in de wedstrijd)

      /   Reply  / 
    1. Rein

      hahahahahaha

        /   Reply  / 
      1. Arie-Lex

        Vlak de opmerking ‘Deens is een ingewikkelde taal, maar de Denen spreken het’ niet uit…

          /   Reply  / 
  22. Bas

    Met Snoeks worden we nooit Wereld Kampioen. Kijk liever naar ZDF of BBC. Wat een verschrikkelijk negatief gezeur bah!!. Misschien iets om hem in te delen bij het WK curling !!!

      /   Reply  / 
  23. Philly Eagle

    Twee commentatore bij een voetbalwedstrijd? Sja, het kan. Maar NIET in deze tijd van enorme bezuinigingen bij de Publieke Omroep!

      /   Reply  / 
  24. Philly Eagle

    Overigens wel stuitend om te merken dat enkele mensen op deze log de woorden “beter” en “leuk/vermakelijk” met elkaar verwarren. Het commentaar, nee geschreeuw en geblaat van Van Gelder is verre van goed, maar voor sommigen wel vermakelijk. Waarschijnlijk zijn dezelfde mensen die het ‘commentaar’ van Van Gelder goed vinden, ook dezelfde mensen die het ‘commentaar’ van Leo Oldenburger (hersenloze draak) helemaal top vinden en Hans Kraay jr. een geweldige presentator…

      /   Reply  / 
  25. Johan

    Frank Snoeks is naar mijn mening – en die van anderen – de beste commentator van Nederland. Hij is spitsvondig en taalkundig. Wél ben ik het met de kritiek eens dat hij eens wat vaker een stilte mag laten vallen. En de suggestie van twee commentatoren is op zich prima, mits de tweede commentator een oud-voetballer is die wat te zeggen heeft. Probleem: die zijn er (vrijwel) niet. Kijk naar de pogingen die SBS onderneemt met Wim Kieft. Kieft voegt niets toe.

    En het idee om Jack van Gelder achter de microfoon te zetten: lieve help, nee! Als er iemand is die veel praat (en dat hoort trouwens bij de radio), dan is het Van Gelder wel. Als je hem toch wilt horen, dan zet je toch de radio aan terwijl je tv kijkt? Problem solved.

    Ik kan trouwens goed leven met de kritiek op Snoeks hoor, ieder zijn eigen mening. En ik heb ‘m ook wel eens beter gehoord dan op dit WK. Maar alles beter dan het oeverloze gekwaak van Jan Roelfs of het zouteloze, quasi humoristische geneuzel van Arno Vermeulen (die overigens verantwoordelijk is voor de indeling van de commentatoren).

      /   Reply  / 
  26. Bas

    Wat een erg negatief commentaar van Frank Snoeks op Nederland 1.

    Volstrekt zinloos, ondeskundig, afkrakend. Nedeland was niet goed in de eerste helft maar om alles negatief te benaderen geeft veel mensen een slecht gevoel…
    Laat ze bij de publieke omroep eens iemand commentaar geven die ook nog positief kan denken en tenminste blij overkomt wanneer er goede acties zijn. Ook al zit hij misschien niet lekker in zijn vel, hij moet meer dan 8 miljoen kijkers niet met zijn negatief denken opzadelen!!
    Geef hem een cursus of een training, maar dit negatieve gepraat wil ik niet meer horen.

    We hebben de radio maar aangezet omdat iedereen het beu was maar helaas liep dit niet synchroon. Dit moet toch niet mogen gebeuren!

    Het glas is niet HALF LEEG, maar HALF VOL!

    Bij mijn tennisclub later die avond ook dezelfde reacties….. DIRECTIE DENK EENS NA.

    Groeten Bas (we gaan voor het hoogst haalbare op een WK!)

      /   Reply  / 
  27. Ben

    Het BNR Nieuwsradio commentaar van Prem Radhakishun, Thomas Schuurman en Jan Roos is echt het leukst. Over de top, een tikje politiek incorrect, maar altijd grappig. En dan ook nog LIVE de commercials tussendoor die ook behoorlijk hilarisch zijn…

      /   Reply  / 
  28. Bierk

    Zucht, die Jeroen Gruter is echt vervelend en die Jan roelfs oid: drama, soms hoor je minuten lang niks. kijkt meer om zich heen dan naar de herhalingen. En hou nou eens op om al die nutteloze info over de ethter te verspreiden. Duizend keer het zelfde verhaal dat één speler nog meer broers heeft en dat één broer is doodgeschoten…… Één Eddy poeleman is meer dan genoeg meneren Snoecks, Gruter Roelfs en al die andere. Gewoon verslaan wat er gebeurt op het veld.

      /   Reply  / 
  29. Bierk

    Wim kieft is meer voor begrafenissen. Die gozer die altijd FC groningen becommentarieerd bij langs de lijn die is wel goed. Henk Kok geloof ik. Jack van gelder is net paul de leeuw. Ze vinden zich zelf zó grappig. Frank wielaart en Bas Ticheler zijn ook prettig

      /   Reply  / 
  30. Pingback: Actie tegen Frank Snoeks: franksnoekshoujemuil.nl | Zappen

  31. joop

    Inderdaad, wat een irritant commentaar, zelf ingenomen betweter met al zijn onzinnige verhalen die er niet toe doen.
    Één advies: kijk naar de belgische tv,,,wat een verademing!

      /   Reply  / 
  32. Gerard

    Terwijl ik dit type kijk ik naar Uruguay-Nederland, waar Jeroen Grueter het commentaar doet. En hij doet dat uitstekend, wat een verschil met het tenenkrommend commentaar van Frank Snoeks. Die hoef ik echt NOOIT meer te horen, maar hij gaat schijnbaar ook nog de finale verpesten. In dat geval ga ik naar een andere zender kijken!

      /   Reply  / 
  33. Piet jansen

    Frank moet van de TV. Is nog erger dan E. ten Napel. Laatst bij de penalty van Kameroen maakt hij de irritante opmerking: “de machtelijkheid van het Nederlandse voetbal gaat verloren”. ????? ZEER ergelijk en negatief.
    Zeer goede alternatieven zijn Jeroen Greuter of Philip Kooke.
    Wat ook negatief is. De NOS die de vele gasten bij Studio Sportzomer ‘in laten vliegen’, op onze kosten (belastinggeld). Dus
    boycotten deze omroep.

      /   Reply  / 
    1. Bierk

      Zeg… Piet niet zeuren joh over belastingcentjes. Je kijkt toch naar het programma dus ben je blij met het gross aan gasten. Tom egberts Heb je die gezien. Die kennie improviseren hahahahaha

        /   Reply  / 
      1. egbert

        frank snoeks is wle goed maar niet de beste en jullie zitten zo op hem te zeuren . kun jullie het beter dan. man hij is ook maar een mens

          /   Reply  / 
  34. Gerhard Eckelstein

    De commentatoren zijn bekrompen en koloniaal-nationalistisch, bijv:

    1) Tijdens de wedstrijd tegen Slowakije: “Dat Slowakije in de achtste finale speelt is al uitgebreid gevierd in de straten van Bratislava en al die andere steden.” —> Welke andere steden dan, noem er eens 3?

    2) Na de halve finale tegen Uruguay: “Net als 350 jaar geleden, wappert onze Nederlandse vlag weer over Kaapstad.” —> Sport leidt tot ‘VOC-mentaliteit’?

      /   Reply  / 
  35. Jeroen van Aken

    Ik vind radio commentaar altijd veel leuker om naar te luisteren, veel levendiger, meestal ook met meerdere commentatoren. Het commentaar van Frank Snoeks is inderdaad tenenkrommend, gewoon niet gezellig om naar te luisteren. De leukste wedstrijd wordt op die manier saai. Helaas loopt het Radio 1 geluid niet synchroon met de beelden op televisie. TV geluid (Snoeks) uit en radio (van Gelder) is dus geen optie. Raar eigenlijk dat de TV wel 3 a 4 seconden achter loopt op de radio. Is dat niet te verhelpen? toch beiden NOS.

      /   Reply  / 
    1. Grote Fan

      Frank Snoeks is de beste!

        /   Reply  / 
  36. marise

    HET is jammer dat Frank Snoeks commentaar gaat geven met de finale.

    het kan ook gewoon niet anders dat mensen het volhouden om te luisteren naar naar zijn commentaar. Het gaat helemaal nergens over! het klinkt monotoon zonder actie, veelal negatief en het lijkt of Frank soms een gezellige avond heeft gehad met een speler in het veld.

    zijn commentaar is een reden om niet meer te kijken naar het voetbal, het wordt gewoon verziekt!

      /   Reply  / 
  37. Gerard

    Bij Duitsland-Spanje was het commentaar van Frank Snoeks redelijk, misschien dat ‘ie zich toch wat aantrekt van de kritiek. :-)

      /   Reply  / 
  38. Grote Fan

    Frank Snoeks is de leukste verslaggever die we hebben. Eindelijk een beetje relativerend commentaar in plaats van die 13-in-een-dozijn verslaggevers. Ga zo door Frank!

      /   Reply  / 
  39. egbert

    hij is veel beter als hij niet sportief moet zijn

      /   Reply  / 
  40. Miriam

    Wat een eikel weg ermee!!

      /   Reply  / 
  41. Herman

    Als ik zijn stem al hoor ga ik direkt naar een andere zender die de wedstrijd ook iutzend.
    Beste Frank ga a.u.b. iets anders doen

      /   Reply  / 
  42. max de 1e

    Het lijkt er toch sterk op dat er bij de nos een onbegrijpelijke voorkeur is voor zwetsers als evert ten apel en frank snoeks.
    Ik snap er helemaal niets van.
    Wie wil nou dat zo n praatzieke gast aanhoren
    Eerst jarenlang die ten apel
    Nu een kopie: snoeks
    Dus naar de belg of duitse tv
    Heerlijk relaxt commentaar

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>