RTL Telekids met Efteling-show De Schatkamer

RTL blaast Telekids nieuw leven in. In het nieuwe tv-seizoen is er van 6.30 tot 9.30 uur kindertelevisie op RTL 8 te zien onder de naam RTL Telekids. Eén van de partners is De Efteling, die het programma De Schatkamer aanleveren. RTL verwacht binnenkort andere partners bekend te maken die hun programma’s gaan aanbieden aan Telekids. Voor iedereen die hoopt dat Carlo Boszhard en/of Irene Moors weer iets van doen hebben met de kindertelevisie: helaas. Het is enkel de merknaam die nieuw leven wordt ingeblazen.

In De Schatkamer doen kinderen vanuit een televisiestudio in de Efteling mee aan de Schatkamer-quiz met verschillende doe-onderdelen in het Efteling park. De quiz wordt afgewisseld met filmpjes en animaties die de kinderen in de studio bekijken.

Hoewel er tegenwoordig meerdere kinderzenders zijn (Disney, Nickelodeon en Z@pp & Z@ppeling) is het toch leuk dat Telekids weer terugkeert. Voor RTL natuurlijk ook erg aantrekkelijk, reken maar dat De Efteling goed betaalt voor deze samenwerking. RTL 8 haalde eerder al De Fabeltjeskrant uit de Hilversumse archieven.

Zie ook:
- Fabeltjeskrant voor kijkbuiskinderen op RTL 8
- RTL brengt Fabeltjeskrant terug op televisie

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “RTL Telekids met Efteling-show De Schatkamer

  1. B.K.

    Waarom op zaterdagochtend niet gewoon de echte Telekids herhalen? Het is misschien wat achterhaald, maar RTL zou er een hele hoop mensen een plezier mee doen en de kinderen die het niet kennen steken er ook nog wat van op.

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Inderdaad! Vanaf dat Carlo er bij kwam. Zou ze allemaal kijken :)

        /   Reply  / 
    2. Michel

      Dat kan gewoon echt niet. Dan moet het gewoon helemaal terug komen. Zelfde opzet in modern jasje. Doen RTL! en met Emiel Sandke en Sascha Visser en Nicolette van Dam.

        /   Reply  / 
      1. B.K.

        Dat gaat helemaal niet werken. Elke andere soortgelijke show wordt altijd vergeleken met Telekids van vroeger, waar elke keer gebleken is dat het nog niet eens de helft zo goed was als Telekids. En kom op, Emiel Sandtke en Sascha Visser? Dan wordt het gegarandeerd een flop.

        Nee, de enige optie is om de originele Telekids te herhalen of er simpelweg niets mee te doen. RTL kiest dus voor het laatste (afgezien van het gebruik van de naam). Je kan nu ook geen jeugdserie maken met een clown en een acrobaat erin, en dat dan Klaasie en Alexander noemen. Zend dan gewoon Bassie & Adriaan weer uit. Je moet simpelweg origineel zijn of goede oude programma’s herhalen.

        Over Bassie & Adriaan gesproken: waarom zendt RTL niet elke zaterdagochtend en aflevering van Bassie & Adriaan uit? Zijn ze meteen weer landelijk te kijken, zijn de fans ook tevreden (nu alleen te verkrijgen via Pebble tv).

          /   Reply  / 
        1. Chiel

          Er staat toch niks over of het zou werken. Gewoon herhalen, kan ook op een digitaal kanaal (RTL Lounge). In dezelfde opzet een programma maken met dezelfde naam zou wel erg dom zijn, dat kan alleen maar heel erg tegenvallen.

            /   Reply  / 
        2. Michel

          Ik noemde een paar presentatoren die het goed zouden doen bij kinderen want, daar gaat het om. Een vernieuwde Telekids zoals ie was met andere presentatoren en met een moderne opzet kan zeker kans van slagen hebben. Kinderen zullen heus wel afstemmen op zo groot tv programma. Ja jij zal het een flop vinden omdat je weet hoe het oude Telekids er uit zag (dat kan simpelweg niet meer in deze tijd met Carlo en Irene daar zitten de kinderen van nu niet op te wachten) Met de juiste sponsors, kinderprogramma’s en brede opzet gaan de kinderen vanzelf wel kijken. Je moet het van uit de adverteerders bekijken (net als alle programma’s op RTL4) en zullen jkinderen e naar gaan kijken? Het boeit niet of de kijkers van vroeger meekijken. Zou leuk zijn maar, daar gaat het niet om.

          En even over Bassie en Adriaan. Ja dat zou leuk zijn maar, je geeft zelf het antwoord al. Deze rechten liggen bij Pebble tv en daar blijven ze voorlopig ook dan he.

            /   Reply  / 
          1. Marc

            Wat is pebble tv? Bassie en Adriaan herhalen, tja toen Kindernet nog bestond zonden die ook ‘s nachts uit en dan na het stappen…..juist ja Adriaantjuh!!!!!!! ;)

            Ik zou bijna zeggen dat de AVRO Stuif es in weer eens van stal zou moeten halen dan, of de Minibios.

              /  
      2. sleurhutje

        Helemaal geen Nicolette die heeft de Achmea kennisquiz ook om zeep geholpen

          /   Reply  / 
        1. onderzettertje

          Natuurlijk wel met Nicolette van Dam; want mogen de pappa’s en de puberbroertjes nu eindelijk ook iets hebben om naar te kijken!!!

            /   Reply  / 
        2. Michel

          Dat heeft RTL4 zelf gedaan door haar daar neer te zetten.

            /   Reply  / 
  2. Niels

    kleinigheid: ‘betaald’ moet ‘betaalt’ zijn

      /   Reply  / 
  3. NDK

    Wat ik ook niet begrijp is dat ze zo vroeg beginnen. De originele telekids was toch ook rond 8/9 uur?

      /   Reply  / 
    1. Marc

      Nee joh, tussen 4 en 5 ‘s middags tussen school en zwemmem keek ik dat altijd, eerst een domme tekenfilm en dan Happy Days!!!!!
      Alleen in het weekend was het ‘s morgens.

        /   Reply  / 
  4. ramon

    Vroeger was het van 09.00 tot 12.00 want daarna moest ik naar scouting.
    Wel leuk dat het er weer komt, kan ik weer iets zien voordat ik om 07.00 naar m,n werk ga hahah.
    Wel jammer, maar ook begrijpelijk dat Carlo en irene het niet meer doen, want dat is toch wel telekids, vooral Irene.

      /   Reply  / 
  5. Zo

    Wel een beetje armoedig van rtl, in plaats dat ze iets nieuws verzinnen met een nieuw koppel dat telekids moet doen vergeten pakken ze hetzelfde concept maar dan met mensen die hetzelfde kunstje moeten doen. Dat gaat 1 aflevering werken maar daarna zal je toch horen dat het vroeger leuk was en het is nog maar de vraag of het gaat aanslaan bij de kinderen van tegenwoordig.

      /   Reply  / 
    1. edward

      dat is juist slim van rtl . want daar komen juist mensen op af op de naam van telekids

        /   Reply  / 
  6. Marc

    Is al eerder geprobeerd, vlak nadat Carlo en Irene gestopt zijn hebben ze Meneer Kaktus nog eens uit de mottenballen gehaald. Vaag geneuzel dat dat werd…..

      /   Reply  / 
  7. Theresiaschool

    Onze school is als eerst aan de beurt! Morgen hebben we de opnames. We zijn gebeld en een paar dagen later is het al zover! We zijn benieuwd.
    (kon de kids niet uitleggen wat Telekids was…) Voor de kinderen is het reuze spannend en het beloofd veel goeds.
    Groetjes, Juf Marloes

      /   Reply  / 
  8. Danny Gijzen

    Bassie & Adriaan die komen binnenkort weer op een gewone zender, maar op welke is nog net bekend.

    Misschien Z@pppelin, RTL 4, SBS 6 of DISNEY XD
    Mij maakt het niet uit

    Groetjes Danny

      /   Reply  / 
  9. Robert

    Ik wilde eerst even zien hoe het ging. De Schatkamer bevalt me prima.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>