RTL werkt aan comeback Call TV

De meest onwaarschijnlijke tv-comeback van dit jaar vindt plaats bij RTL. De zendergroep is namelijk bezig om Call TV weer op te starten. Dat melden bronnen aan Zappen.blog.nl. De cashcow van de commerciële televisie komt na jarenlang steggelen dus weer terug, zij het in gewijzigde vorm.

Afgelopen woensdag dook er een filmpje op YouTube op van 6 seconden, waarin belspel-boegbeelden John Williams en Stella Gommans de comeback aankondigen. De promo is binnen een etmaal weer offline gehaald.

De persdienst van RTL kan pas maandag met een reactie komen, maar andere bronnen bevestigen aan Zappen.blog.nl dat Call TV inderdaad weer terugkomt ‘in gewijzigde vorm’. Het was de bedoeling om eind deze maand de comeback wereldkundig te maken.

Belspelletjes waren jarenlang een vette cashcow voor tv-zenders. Het format is simpel: je verzint een spelletje waar de kijker thuis aan mee kan doen. Sterker nog: hij kan een prijs winnen door te bellen met het goede antwoord. Daarvoor moet hij wel langs keuzemenu’s, bandjes met gesproken teksten en natuurlijk een computer die de beller selecteert. De presentator staat voor een bluescreen in Aalsmeer. Productiekosten: minimaal. Omzet: afhankelijk vanaf de belspel-presentator, maar aanzienlijk.

Telecombedrijven, producenten en commerciële tv-zenders verdienen jarenlang erg lekker met het genre Call TV. Totdat de Fiod in 2007 een inval doet. Ze vermoeden dat Call TV geen zuivere koffie is en nemen de boekhouding mee. Tot een rechtszaak komt het nooit; in 2009 wordt voor bijna 24 miljoen euro geschikt met RTL, SBS en producenten Endemol en 2Waytraffic.

Toch wordt Call TV gemist. Door tv-zenders voor het scouten en opleiden van talent (John Williams, Kim-Lian van der Meij, Mike Starink, Christine van der Horst, Stella Gommans, Gigi Ravelli en Ellemieke vermolen zijn allemaal met belspellen begonnen) en vooral door oudere kijkers als vermaak tijdens kantooruren.

RTL is in de tussentijd wel doorgegaan met online spelletjes, waarvan Spelsalon.nl het grote uithangbord is. Topman Bert Habets heeft in verschillende interviews aangegeven te verwachten veel omzet te kunnen behalen in de markt voor online gaming.

Maandag dus waarschijnlijk meer over de comeback van Call TV.

Update 14 oktober: Het filmpje staat weer online

Zie ook:
- RTL stopt met belspellen
- RTL en SBS verdacht van gesjoemel met belspelletjes
- RTL en SBS schikken belspelletjes elk voor 9 miljoen

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “RTL werkt aan comeback Call TV

  1. ano

    Kunnen ze beter na de hh van Boulevard doen tot 2 uur in de nacht ipv die meiden..

      /   Reply  / 
  2. Sjonny

    Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen erin trapten en dat de TV zenders er goed aan verdienden. Juist omdat ik weet dat het oplichters zijn, vind ik het vervelend om te zien of tegen te komen.
    Net als die homeshopping zendtijd is het zinloze opvulling voor de rest die kijkt.

      /   Reply  / 
  3. GK

    Zinloos

      /   Reply  / 
  4. Tim20 MJ

    haha het was toch altijd geinig om te kijken, als je écht niets te doen had.

      /   Reply  / 
  5. Dimitri

    Waar is dat filmpje dan?

      /   Reply  / 
    1. ano

      Lees is wat beter:
      ‘De promo is binnen een etmaal weer offline gehaald.’

        /   Reply  / 
  6. edward

    Ik heb daar nog gewonnen met een smsje spellentje 1000 euro

      /   Reply  / 
  7. Frank

    Op zich aannemelijk dat RTL Call TV nieuw leven in wil blazen. Ik weet toevallig dat er de laatste jaren op internationaal gebied verschillende legale varianten van Call TV ontwikkeld zijn.

    Ik vraag me alleen af wat John Williams en Stella Gommans van doen hebben met de eventuele comeback.. Ik neem niet aan dat zij weer terug naar hun roots gaan. Zeker John niet, die nu een succesvolle presentator op prime-time is. Wellicht worden ze inderdaad alleen als boegbeelden gebruikt, in promo’s rond de comeback. Of het is allemaal een grap.. We zullen zien!

      /   Reply  / 
    1. edward

      john heeft wel kennen tegeven dat oook best weer calltv zal willen presenteren .

        /   Reply  / 
  8. joris

    liever sochtends op zondag met een kater wakker worden en een half uurtje deze enorme onzin kijken dan horoscooptv of tell sell

      /   Reply  / 
  9. Miep Meppen maar

    Ik denk dat ze bij RTL per ongeluk hier bij het Zappen Blog terecht zijn gekomken en zo hebben gedacht, ‘met dit nivo van de bloggers alhier, moet het toch mogelijk zijn om het bel-programma weer een nieuw leven in te blazen. De doelgroep is er nog steeds’.

      /   Reply  / 
  10. Urwin

    Off topic: NIEUWE PROGRAMMA WENDY VAN DIJK IS : USHI EN LOESIE WEER TYPETJE ONTHULD BIJ DE WERELD DRAAIT DOOR

      /   Reply  / 
    1. John de Mol

      Offtopic: BLIJF ONTOPIC

        /   Reply  / 
  11. John de Mol

    Tja, kijk in de jaren ’90 was call tv nog leuk om naar te kijken. Leuke spelletjes en leuke gesprekken die erin kwamen… Call TV was destijds gewoon camp, in feite. Het draaide meer om de uitzending dan om het spelletje. Later, met die Traffic nog wat werd het echt een geldgebeuren… Ben blij dat dat weg is, maar als dat weer moet terugkomen ga ik toch echt even over mijn nek.

      /   Reply  / 
    1. David

      Klopt, met Mike Starink in The Lounge. In de begintijd was dat super :D

        /   Reply  / 
  12. Callie Me

    Miep Miep Miep Hoera!

      /   Reply  / 
  13. Insider

    Voor presentatoren is Call TV ook een cashcow! 450 euro per uur is er niets bij, en dat is vele malen meer dan ze met een normaal project verdienen. Maar ik zou het slecht vinden van RTL als ze hier mee beginnen. Het is gewoon imagoschade wat ze ermee oplopen in mijn opzicht.

      /   Reply  / 
  14. Frank

    Waar blijft de reactie van de RTL-woordvoerder?

      /   Reply  / 
  15. David

    Tis maandag; waar is de update?

      /   Reply  / 
  16. Herman Roggeveen Auteur

    Ik was zelf vandaag aan het werk voor een opdrachtgever en kon zodoende niet bellen. Ben zelf ook niet gebeld. Woensdag kan ik er weer achteraan.

      /   Reply  / 
    1. medialover

      Net in Boulevard dat het terug komt ;)

        /   Reply  / 
  17. Bazz

    Moet eerlijk bekennen dat ik er toch altijd wel naar keek. Vooral snachts als er niks op was, was het wel geinig met van die vage bellers. Echt, je hoorde en zag soms de meest vreemde dingen gebeuren :D Laat maar komen!

      /   Reply  / 
  18. Pingback: RTL aanstaande maandag al met terugkeer Call TV | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>