Peter Heerschop wil niet te veel bekendheid door Ik Hou van Holland

Peter Heerschop is de nieuwe teamcaptain van Ik Hou van Holland. Dit najaar worden er zeven afleveringen opgenomen en dan keert het format waarschijnlijk in 2010 weer terug. Peter Heerschop heeft eerder laten weten daar zin in te hebben, al zegt hij nu in De Volkskrant dat het hem niet te veel bekendheid moet gaan opleveren. “Ik werk nu met Bert Visscher bij Het Zuidelijk toneel. Hij wordt heel vaak nageroepen. En toen ik met Najib Amhali werkte, was dat ook zo. Hele kroegen beginnen te juichen als hij binnenkomt. Dat lijkt me verschrikkelijk. Dus als dat het resultaat is van Ik hou van Holland, dan stop ik direct.”

Hij omschrijft zijn nieuwste tv-klus als ‘iets leuks voor erbij’. “Het is eigenlijk vergelijkbaar met iemand die heel veel van wijn houdt, maar die op een avond denkt: en nou lekker een biertje. Maar uiteindelijk hoop je wel dat mensen je onthouden vanwege de dingen waar je echt je ziel en zaligheid in hebt gestopt.”

Heerschop doet nu even promotie voor Sorry, Minister, dat vanavond voor het eerst te zien is op Nederland 3. Tegen de journalist van De Volkskrant zegt hij: “Ergens verontrust het me ook dat iedereen me nu al naar dat programma vraagt. Het zijn maar drie opnamedagen per jaar, waarvoor ik niks voorbereid. (…) Ik hou van Holland is gewoon even een uitje. Misschien zou het sterker zijn als ik alleen maar doe wat ik echt wil. Maar ja, if you can’t be with the one you love, love the one you’re with.”

Het enthousiasme spat er niet van af. Maar dat komt straks vast wel goed als de opnames eenmaal beginnen.

Overigens is er (onder voorbehoud) in het weekend van 2 oktober een speciale Ik Hou van Holland onder de naam Ik Hou van RTL. Hierin allemaal RTL-coryfeeën. Irene Moors is één teamcaptain en heeft Rad van Fortuin-meisje Leontine Borsato in haar team. De special wordt gemaakt vanwege het 20-jarig jubileum van RTL.

Zie ook:
- Sorry, Minister: Nederlandse variant met vrouw en Marokkaan
- Peter Heerschop definitief teamcaptain Ik Hou van Holland
- Speciale Ik Hou van Holland voor 20-jarig bestaan RTL

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Peter Heerschop wil niet te veel bekendheid door Ik Hou van Holland

  1. HIJ

    Dan zal Jan de Hoop wel de andere teamcaptain zijn, Irene en hij zitten er als enige al 20 jaar.

      /   Reply  / 
  2. michel

    Ik kan nu al zeggen Peter dat dit wel gaat gebeuren! HEEEEEEEEEEEEEEEE Peeeeeeeeeeeeeetuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuhhhhhhhhhhhhh Dat werk zeg maar!

      /   Reply  / 
  3. el-g

    jaja… alsof het een moetje is; Ik hou van Holland. Alsof iemand die je naroept gelijk af te leiden is als kijker van Ik hou van Holland… misschien is het een Evers staat op luisteraar ;)

      /   Reply  / 
  4. Tom

    Het kwam toch al op 27 Oktober terug?

      /   Reply  / 
  5. Sandra

    Dan moet hij niet in Ik hou van Holland gaan zitten, dat programma scoort ontzettend goed.
    Daar wordt je natuurlijk nog bekender door.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>