Baas RTL 7 aast op Jakhals Erik en Dennis van der Geest

Als het aan RTL 7-zenderbaas Peter Lubbers ligt, wordt zijn poule aan presentatoren spoedig uitgebreid. RTL 7 heeft Sebastiaan Labrie al aangetrokken voor de Dakar-rally, maar Lubbers wil graag meer boegbeelden aantrekken, vertelt hij in het AD. “Labrie past perfect bij de zender. Hij is stoer, authentiek en laagdrempelig. Ik zou meer van dat soort gezichten willen. Bijvoorbeeld judoka Dennis van der Geest of jakhals Erik Dijkstra, die vaak aanschuift bij VI. Zulke personen creëren echt een mannen onder elkaar gevoel. Precies wat we willen.”

RTL 7 is zich al enige tijd aan het profileren als een mannenzender met veel sport en stoere series. Deze zomer werd de vormgeving aangepast en luidt de slogan ‘meer voor mannen. Dankzij successen als Voetbal International is het marktaandeel van de zender aan een opmars bezig.

Deze maand is bekendgemaakt dat RTL in het nieuwe jaar doorgaat met darts. “Vooral mannen kijken graag naar darts”, vertelt Lubbers in het AD. “We zenden een aantal toernooien live uit, maar willen ook een groot driedaags toernooi organiseren met dartsbond PDC. We pakken het groots aan.”

Dan is er nog de wielervariant op VI Oranje waar sprake van is. “De Tour zit in het DNA van onze mannelijke kijkers. Het idee is om vanaf een locatie in Nederland en twee posten in Frankrijk te discussiëren over de Tour, maar ook de voetbalnieuwtjes te bespreken. Een beejte in de VI Oranje-sfeer. Ik zou het ook graag met Wilfred Genee doen. De adverteerders reageren tot nu toe positief. Daarvan zijn we afhankelijk, omdat het programmabudget voor een groot deel naar sportrechten gaat.”

Zie ook:
- ‘RTL 7 met wielervariant VI Oranje’
- RTL 7 wil darts weer groot maken in Nederland
- RTL 7 met soap over De Voetbalsupporter
- Nieuwe vormgeving RTL 7: Meer voor mannen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Baas RTL 7 aast op Jakhals Erik en Dennis van der Geest

 1. Martijn

  Rtl7 is aan het groeien, mooi om te zien!
  Verwacht zelf ook veel van Voetbalfans wat halverwege januari op de buis komt!

    /   Reply  / 
  1. C

   Nu RTL 8 nog..

     /   Reply  / 
 2. Martijn

  offtopic:
  Ruben Nicolai neemt de presentatie van ‘ Doe maar normaal’ over van Sander Lantinga! ( of was dat al bekend?)
  Sander gaat in het panel zitten.

    /   Reply  / 
 3. Laus

  Dennis van der Geest?
  Wil je je zender zo’n gezicht geven?
  Tip: Jort Kelder is een beter icoon voor je zender!

    /   Reply  / 
 4. David

  Erik Dijkstra? Als er íemand een duidelijk (links) VARA-stempel heeft is hij het wel. Snap niet wat RTL7 met hem zou moeten.

    /   Reply  / 
 5. wesley

  En dat terwijl die Lubbers volgens mij naar de AVRO gaat….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>