Dè nieuwe tv-hit van 2011: Echte Meisjes in de Jungle


RTL 5 heeft weer een nieuwe tv-hit: Echte Meisjes in de Jungle. Eigenlijk ben ik al enthousiast sinds zenderbaas Remko van Westerloo deze realityshow aankondigde. Na de preview op de voorjaarspresentatie van RTL 5 wist ik het zeker: Echte Meisjes in de Jungle is mijn nieuwe favoriete programma. Waarom? de creme de la creme van reality-tv komt nog één keer uit in een ultieme catfight. Zonder dat het kijken voelt als ramptoerisme, al zit er hier en daar wel wat plaatsvervangende schaamte in. Maar Echte Meisjes in de Jungle bevat vooral veel humor, verontwaardiging en bewondering.

De tien totaal verschillende meisjes Pauline en Leslie (Echte Gooische Meisjes), Amanda en Nadia (De Gouden Kooi), Britt en Ymke (Take Me Out), Anna en Michella (Dames in de Dop) en Adinda en Jaëlle (Benelux’ Next Topmodel) maken in Echte Meisjes In De Jungle vier weken een tocht door de rimboe van Suriname. Aan de hand van spannende, humoristische en soms loodzware opdrachten wordt bepaald wie van de meisjes het beste is opgewassen tegen de jungle en de hoofdprijs van maximaal 50.000 euro mee naar huis neemt. Quintis Ristie is aanwezig als ervaringsdeskundige en steun en toeverlaat van de meisjes.

Na aankomst in Suriname worden de meisjes direct in twee teams verdeeld. Vanaf dat moment is de strijd begonnen. De strijd om luxe en om geld. Het verliezen van een opdracht betekent slapen in een hangmat tussen de enge beesten, terwijl de winnaars even verderop genieten van het comfort van een luxe slaapplaats. Naast luxe strijden de teams wekelijks om een geldbedrag van 5000 euro.

De helden uit deze serie zijn volgens mij toch wel Britt (hart op de tong en immer grappig), Ymke (voor haar lef en vaak berekenende manier van denken) en Pauline (ideale schoondochter, zelfs in de jungle). Later vandaag overigens op deze blog een interview met Pauline en Anna. Kijken allemaal!

Echte Meisjes in de Jungle, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- RTL knipt slachten kip uit herhaling Echte Meisjes in de Jungle
- Pauline (Echte Meisjes in de Jungle): Die kip moest dood!
- Heftige video slangenbeet Echte Meisjes in de Jungle gelekt
- Preview Echte Meisjes in de Jungle: castingtape (video)
- Drama queens uit Echte Meisjes in de Jungle bekend
- Leslie en Pauline in Echte Meisjes in de Jungle
- RTL 5 herenigt reality-helden in Echte Meisjes in de Jungle
- RTL 5-ster Ymke gewond tijdens Echte Meisjes in de Jungle

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Dè nieuwe tv-hit van 2011: Echte Meisjes in de Jungle

  1. Paul

    Ik snap die titel niet. Ooit gebruikt voor ‘Echte Gooische Meisjes’, omdat die meisjes echt uit ‘t Gooi kwamen en echt waren in tegenstelling tot de Gooische Vrouwen. Maar waarom moet dat ‘echt’ er nu voor? Minor detail.

    RTL5 neemt Tokkie TV over. Benieuwd hoelang dat successen oplevert.

      /   Reply  / 
  2. GK

    Zwaar gescript en dus weinig spontaniteit.
    Kun je die slangenbeet nog even over doen , staat er nog niet goed op !!

      /   Reply  / 
    1. piet

      Nou nee hoor, Ymke kan niet zo goed acteren….Dit kan je niet scripten

        /   Reply  / 
  3. Ymke

    Na zo’n artikel kán het niet níét een televisiehit worden. (dat is positief bedoeld hoor!)

      /   Reply  / 
  4. !#Michael#!

    Herman? Wat maakt dit voor jou n hit dan?! 500dznd 1mln? Ik denk wel dat het aardig scoort maar t zal toch geen Oh Oh Cherso cijfers halen? ofwel?!?!

      /   Reply  / 
    1. Herman

      1 miljoen kijkers is ambitieus maar niet onhaalbaar. De casting is zo goed, dat levert heel leuke tv op. En echt veel concurrentie is er niet, van Flashback verwacht ik in elk geval niet veel tegenstand

        /   Reply  / 
  5. vinn

    ik denk dus wel 1 miljoen kijkers

      /   Reply  / 
  6. Den

    misschien dat het mooie weer kijkers kost, maar ik denk wel dat het gaat scoren.. weereens wat nieuws op tv waar ik enthousiast naar uit gekeken heb!!

      /   Reply  / 
  7. Martijn

    Hoop op een hit. Lijkt me echt een fantastisch programma! Vond ik ook al vanaf de bekendmaking hiervan. Maar of het ook zo’n hit gaat worden als Oh oh Cherso/Tirol weet ik zo net nog niet. Zet in op 550.000 tot 650.000 kijkers.

      /   Reply  / 
  8. piet

    Belachelijk dat die kip zo geslacht moest worden

      /   Reply  / 
  9. Isis

    Heel onverantwoord van RTL 5 om een stel domme bimbo’s 2 kippen te laten slachten terwijl ze niet weten hoe ze dat snel en met zo min mogelijk leed moeten doen en er maar op los slaan met een dikke tak.

    Een dieptepunt. Maarja alles voor de sensatie en de kijkcijfers nietwaar RTL 5?
    De eerste aflevering en meteen de laatste wat mij betreft.

      /   Reply  / 
  10. Goozaaah

    Hahah ik vind dit programma fucking vet man… ze zijn zo dom (sommige) en daarom ook die ECHTE meisjes als titelnaam.. ( drama queens ) Ik vind het zo geweldig om te zien hoe die best wel verwende wijven t uithouden in de jungle… en dan denken ze dat ze t makkelijk hebben hahaha, maar ik denk dat heel veel kijkers… want volgens mij volgt precies daarna Oh Oh Tirol’ daar wel naar kijken.. En ben het idd eens met de reactie van Isis. Toch leuk zo’n nieuw programma.. tegenwoordig gaat t alleen maar om reality.. Eens kijken wat t word.. and i love Amanda & Michella. Alleen jammer dat ze elkaar nog niet mogen.. terwijl ik vind dat ze soms op elkaar lijken met karakter haha.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>