Sterren Oh Oh Tirol vangen 500 euro per aflevering

5000 euro. Dat is het bedrag dat de acht hoofdrolspelers uit Oh Oh Cherso overhouden aan hun ski-avontuur in Tirol. Weekblad Revu heeft de hand weten te leggen op de contracten die Sterretje, Matsu Matsu, Jokertje, Sniper, Barbie, Little Princess, Elize en Kabouter ondertekenden met RTL en producent Eyeworks. 500 euro per aflevering van Oh Oh Tirol, wat dus neerkomt op 5000 euro voor de hele skitrip. Is dat veel of weinig?

Wie kijkt naar de leeftijd van de reality-helden, zal tot de conclusie komen dat het een vorstelijke vergoeding is. Veel generatiegenoten moeten weken werken voor datzelfde geld, als ze al een fulltime baan hebben. En die werken dan, terwijl deze acht een krappe drie weken gratis op vakantie zijn in een luxe skichalet inclusief royaal vervoer.

Maar de acht van Oh Oh Tirol zijn geen gewone jongeren. Door Oh Oh Cherso – waar ze overigens gratis aan meewerkten – groeiden ze uit tot bekende Nederlanders. En die kunnen puur door hun bekendheid goed geld vangen.

Ter vergelijking: een beetje b-ster krijgt tussen de 1000 en 1500 euro voor deelname aan een tv-spelletje of tv-programma. Dat komt neer op een (deel van een) draaidag waar ze anders elders in het land kunnen schnabbelen. Hoe groter de naam, hoe hoger de gage. De echte sterren zijn zeer selectief met dit soort klusjes, want hoe groter de naam, hoe beter exclusiviteit werkt.

De acht Hagenezen hadden met een verblijf in Nederland waarschijnlijk meer kunnen verdienen in die drie weken door langs allerlei discotheken te gaan voor een optreden. Dat is wel een beetje kortetermijndenken, want het programma Oh Oh Tirol verlengt ook de duur van het sterrendom voor de acht.

Bovendien hebben Eyeworks en RTL een zegje in waar en wanneer de realityhelden optreden. Sterker nog: een deel van de gage bij zo’n schnabbel gaat naar de tv-bedrijven. Wie Oh Oh Cherso/Tirol voor een optreden huurt, betaalt 8000 euro. De acht houden daar individueel zo’n 500 euro per gig aan over. Dan blijft er dus 4000 euro over, te verdelen onder management, boekingskantoor en Eyeworks.

Revu weet te melden dat de jongens en meiden van Oh Oh Tirol het beter hebben gedaan dan de Echte Gooische Meisjes, die in 2008 met een serie bij RTL te zien waren. Zij kregen elk 250 euro per aflevering. Maar die titel was dan ook veel minder succesvol dan Oh Oh Cherso. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de acht voor Oh Oh Tirol (veel) meer hadden kunnen vragen dan 5000 euro…

Zie ook:
- Remko van Westerloo: Oh Oh Tirol zal niemand teleurstellen
- Niet gedacht, toch weer leuk: Oh Oh Tirol op RTL 5
- Derde reeks Oh Oh Cherso staat nu al vast
- Cherso-jongeren zien wel geld voor Oh Oh Tirol

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Sterren Oh Oh Tirol vangen 500 euro per aflevering

  1. Martini

    Zo’n programma (1 miljoen kijkers) kan makkelijk een programmabudget van ‘n ton per aflevering hebben. Dat haalt Oh oh Tirol bij lange na niet. Wellicht, met het verblijf en het salaris van de camera- en geluidsmensen, ‘n derde ervan?

    Bij RTL Boulevard vangt de 3e deskundige aan de desk al ruim 1500 euro PER aflevering. Fiona zit er toch wel eens per keer, dus daar haalt ze al een mooi salaris uit. Naast haar magazine-werk.

    Die gasten hadden makkelijk 2500 per uitzending kunnen vragen. Maar goed, ik zat het laatst nog eens te kijken en bleef toch zitten met een vreemd gevoel. Waar kijken we in godsnaam naar? Ze kunnen nog net schijten maar voor de rest blijft het toch een kansloos zooitje. Ook zielig wat er voor hen in de toekomst nog komt, want al zeggen ze dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen, je zult zien dat ze over een paar jaar nog steeds wel eens opduikelen in de media. Nemen vast en zeker ieder kansje aan om nog voor de camera’s te verschijnen. Soms is het te triest voor woorden wat de aandacht van een prachtig medium als tv met mensen doet!

      /   Reply  / 
    1. Marieke

      Een ton per aflevering voor een programma van 23 minuten netto? Denk dat je niet helemaal realistisch bent, dat is veel te veel! Daar zijn de programmabudgetten van de NL commerciele zenders echt niet toereikend voor….

        /   Reply  / 
  2. Tim

    In reality moet je deelnemers niet betalen. Als je betaald krijgt, moet je opdrachten van de opdrachtgever uitvoeren: weg reality!

      /   Reply  / 
    1. Marieke

      Ook dit klopt niet helemaal, deelnemers krijgen een vergoeding omdat ze tijdens de opnames niet kunnen werken/studeren/…, ze worden dus in geld gecompenseerd voor hun tijd.

        /   Reply  / 
  3. gorr

    en een gratuis verblijf in een villa en alle drank en voedsel die ze krijgen? Best netjes

      /   Reply  / 
  4. vinn

    Ik vind het erg weinig, ik had zeker wel 1000 euro per aflevering verwacht.. dus 10.000 in totaal

      /   Reply  / 
  5. Koehoen

    Ik vind het wel oké eigenlijk, je moet er ook bij bedenken dat ze een gehele vakantie gratis erbij krijgen. En hun maken toch dat mensen kijken naar het programma, dus hun zorgen voor de inkomsten..

    Maar van de andere kant, het gaat nergens over. Ze drinken zich helemaal lam en daar krijgen ze nog voor betaald ook..

      /   Reply  / 
  6. Jeroen

    Ze draaien 2 dagen over 1 aflevering dus 250 euro per dag. Secret Story, Gouden Kooi en BB kandidaten kregen maar 50 per dag.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Ja maar je noemt wel de programma’s op waar de kandidaten 3 maanden of langer in zitten en dan ook nog prijzengeld winnen door spelletjes te winnen.

        /   Reply  / 
  7. Zo

    Dat is meer dan genoeg. Eyeworks betaald niet 5000 euro aan 1 persoon maar 8 personen. En dan nog een beetje aan tijgertje. En vergeet niet dat de cameramensen 24/7 doorwerken. Maar Oh Oh is reality en reality is over het algemeen gewoon goedkoop vergeleken studioprogramma’s.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>