Remko van Westerloo: Oh Oh Tirol zal niemand teleurstellen

RTL 5-zenderbaas Remko van Westerloo is uitermate tevreden over Oh Oh Tirol, dat vanaf vanavond op zijn zender is te zien. “We hebben de eerste aflevering gezien en kennen alle verhalen die nog komen. Van alles wat ik lees en heb gezien kan ik welgemeend roepen dat Oh Oh Tirol niemand zal teleurstellen. Er zit nog veel meer in deze mensen”, vertelt hij aan deze blog.

Oh Oh Cherso trok afgelopen najaar gemiddeld 1,3 miljoen kijkers en was de grote verrassing van de zender. Van Westerloo heeft overigens een kijkersverlies ingecalculeerd, maar denkt uiteindelijk nog (ver) boven het zendergemiddelde uit te komen met Oh Oh Tirol.

Wel is er dit keer veel gestuurd of misschien zelfs gemanipuleerd. Zo brengen de heren de eerste nacht in Oostenrijk door met de nieuwe babe Tatjana, terwijl de vier andere meiden nog onderweg zijn. Het is de katten op het spek binden, zoveel wordt al snel duidelijk bij een eerste preview.

Van Westerloo: “Manipuleren zou ik niet willen zeggen. We hoeven niet heel erg te sturen, maar de onschuld is er bij de acht wel vanaf. We hebben van te voren nagedacht hoe we er voor gaan zorgen dat ze niet achterover gaan leunen, maar dat het interessant blijft. Dat is een constant spel tussen de makers en de cast, ze begrijpen dat er iets van ze verwacht wordt.”

De zenderbaas roemt producent Eyeworks. “Het zijn goede programmamakers, die weten waar ze mee bezig zijn. In Oh Oh Tirol kom je denk ik iets meer verhaal tegen, waardoor het ook iets meer gelaagdheid zal hebben. En dat het een heel andere omgeving is, brengt zijn eigen dynamiek mee.”

De derde serie met de cast van Oh Oh Cherso is al besteld, opnieuw een zomervariant. Maar met ‘het sturen’ vanuit de makers nu weet de cast straks nog beter wat ze eventueel kunnen verwachten. “Ja, de onschuld is er dan wel helemaal van af. Dat is altijd het nadeel bij zulke nieuwe reeksen. Dat laat onverlet dat ik er heel veel vertrouwen in heb.”

Oh Oh Tirol, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Niet gedacht, toch weer leuk: Oh Oh Tirol op RTL 5
- Jokertje: Oh Oh Cherso leuker dan Oh Oh Tirol
- Derde reeks Oh Oh Cherso staat nu al vast
- Nieuw castlid Oh Oh Tirol heet Tatjana Liefhebber
- Zenderbaas: Oh Oh Cherso kan nog jarenlang mee
- Cherso-jongeren zien wel geld voor Oh Oh Tirol

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Remko van Westerloo: Oh Oh Tirol zal niemand teleurstellen

  1. Liesbeth

    Hoe kan het nu een hit zijn?
    De helft blijkt in scene gezet. Je zit gewoon weer naar een nieuwe soap te kijken. Dus RTL het is geen reality show.

    Vrienden van mij zijn jullie tegen gekomen en het is gewoon in scene gezet. Echt slecht! Niet verwacht van jullie.

      /   Reply  / 
    1. !#Michael#!

      News Flash honey! Alle reality-tv is (deels) gescript, welcome to the real world of television ;)

        /   Reply  / 
    2. Richard

      Of iets een hit is, heeft niets te maken met of het gescript is of niet. Dat heeft met het aantal kijkers te maken….

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>