Kritiek op brute kippenslacht Echte Meisjes in de Jungle

Echte Meisjes in de Jungle is gisteren goed van start gegaan met 733 duizend kijkers en trending topic op Twitter. Maar het laatste blokje van de uitzending leverde een storm van kritiek op. Hierin was te zien dat de reality-heldinnen de opdracht kregen een kip te vangen, te doden, te slachten en uiteindelijk een kipfiletje te bakken. De meisjes hebben alleen geen idee hoe je zo diervriendelijk mogelijk een kip slacht, waardoor er brute methodes worden toegepast.

Ymke wil in eerste instantie met een zakmesje de kop van haar kip afsnijden. Daar wordt uiteindelijk vanafgezien. In het andere team wordt een knuppel gevonden om de kip het licht uit de ogen te slaan. Maar Leslie slaat mis en raakt de vleugel, die meteen is gebroken. Je hoort de kip noodkreten uitslaan – net als de meisjes zelf overigens.

Op Twitter en op blogs is vol afschuw gereageerd op deze barbaarse praktijken. “Dit gaat nog een staartje krijgen!! Wat een tyfusprogramma! Welke mongool laat nou een stelletje hersenloze wijven een kip slachten! Pleurishonden! Ik ga hier zeker te weten actie op ondernemen! Neem dat maar van mij aan! Geen dreigement maar een belofte!!!”, zegt Lawrence op deze blog.

Martijn: “Dat ging inderdaad veel en veels te ver. Maar als iemand hier schuld aan heeft dan zijn het de makers en niet de kandidaten, die ook maar gewoon een opdracht krijgen. Op dat ene moment na echt super genoten!” En Rolf: “Dat dit feit in Suriname heeft plaats gevonden wil niet zeggen dat het opeens zo maar allemaal is toegestaan. Uiteraard is het normaal dat mensen in die landen zelf hun eigen kippen slachten, maar dan nog zal dit op zorgvuldige wijze moeten worden gedaan waarbij het lijden van het dier tot een minimum wordt beperkt.” Weer een ander eist excuses van RTL.

Volgens kandidate Pauline is het uitvoeren van de opdracht anders dan het kijken ernaar. Ze vertelt: “Quintis geeft die opdracht, het startschot luidt en dan maakt het niet uit wat er gebeurd, maar die kip moet dood. Als ik vroeger Groeten uit de Rimboe keek, vroeg ik me af hoe mensen zulke dierenmishandelaars konden zijn. Maar je doet zelf hetzelfde.”

De Partij voor de Dieren zal vandaag in het Radio 1-programma Lunch een reactie geven op de slachting. Ook de Dierenbescherming heeft zijn walging uitgesproken. De club gaat een code opstellen voor omroepen. Ze wil dat omroepen ondertekenen dat ze geen gebruik maken van dieren voor vermaak.

Je kunt het fragment (9 minuten) terugzien bij de videospeler van RTL. Heftige beelden!

Zie ook:
- RTL knipt slachten kip uit herhaling Echte Meisjes in de Jungle
- Pauline (Echte Meisjes in de Jungle): Die kip moest dood!
- Dè nieuwe tv-hit van 2011: Echte Meisjes in de Jungle
- Heftige video slangenbeet Echte Meisjes in de Jungle gelekt
- Preview Echte Meisjes in de Jungle: castingtape (video)
- Drama queens uit Echte Meisjes in de Jungle bekend
- Leslie en Pauline in Echte Meisjes in de Jungle
- RTL 5 herenigt reality-helden in Echte Meisjes in de Jungle
- RTL 5-ster Ymke gewond tijdens Echte Meisjes in de Jungle

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Kritiek op brute kippenslacht Echte Meisjes in de Jungle

  1. Steffan

    Dit ging inderdaad veel te ver!

      /   Reply  / 
    1. Rob

      Nou mensen, het wa heftig, wel beetje té misschien, maar kom op zeg ! De meeste van jullie die hier zoveel kritiek op hebben zijn vast ook diegene die lekker een eitje bakken…. ? Heb je je weleens verdiept in legbatterijkippen ???? Dat is pas zielig ! En straks weer allemaal je vol vreten op de zomerbarbecue, maar hier de heilige maria uit gaan hangen. FANTASTISCH PROGRAMMA ! Zelden zo moeten lachen, rollend van de bank.

        /   Reply  / 
      1. kino

        Hallo!
        Dieren hebben ook een leven hoor.
        Dit zijn dieren in de natuur en het heeft HELEMAAL niks met legbatterijen te maken. NEDERLAND GAAT IN 2012 LEGBATTERIJEN VERBIEDEN. Met kippen in de natuur mag je niet mee bemoeien. Dat is natuur. Het is net als bijv. Hout hakken in gebieden waar dat niet mag. DIT IS ONACCEPTABEL!

          /   Reply  / 
  2. Tom

    Als vegetariër in hart en nieren vond ik het allemaal wel meevallen!

      /   Reply  / 
    1. boris

      Wat een onzin om een k.. kip van 2 kwartjes

      dan moeten we ook maar alle auto’s van de weg halen
      voor de konijnen die platgereden worden.

        /   Reply  / 
      1. boody

        Schandalig en wat een waardeloze meiden zonder geweten, hebben ze mischien een hondje om zo iets mee te doen dan weten ze mischien waar ze mee bezig zijn.
        En voor de omroep heb ik helemaal geen woorden

          /   Reply  / 
  3. Mark

    Je mag tegenwoordig ook niks mee uitzenden zonder dat er gezeik over komt! Straks gaan ze nog kamervragen stellen ook!

      /   Reply  / 
  4. Marieke

    Ik vond het ook niet erg, je zag helemaal niets, het was vooral suggestie. En ja: kipfilet komt van een levende kip…. En in de jungle is er geen AH met voorverpakte filetjes…

    Super grappig programma, ik kijk volgende week zeker weer!

      /   Reply  / 
  5. Lenthe

    Ik dacht dat wij in NL dit stadium inmiddels wel voorbij waren. We leven in de 21ste eeuw! ‘Ja, das leuk! Laten we ze een kip laten slachten. Dat beest heeft toch geen gevoel. Vinden de kijkers leuk, dan gaan die meiden gillen’, moest die mongool vast gedacht hebben. Ik hoop écht dat dit nog een staartje krijgt.Dierenleed ter vermaak is het laagste van het laagste, het valt mij zeer tegen van RTL. Onbegrijpelijk, die sporen echt niet.

      /   Reply  / 
    1. Barbara

      Wat een naïeve reacties. Wat denken jullie? Dat iedere kip eerst verdoofd wordt en daarna geslacht? Een slachthuis of ouderwets de nek om draaien komt op hetzelfde neer, de consument wil immers kip.

        /   Reply  / 
  6. sylvia

    ik vond het walgelijk. Ik weet ook heus wel dat een kip geslacht moet worden voordat je hem op kunt eten maar om allemaal zo vreselijk hysterisch achter zo’n arm kippetje aan te moeten rennen?? dat beestje werd eerst vreselijk opgejaagd, en daarna geslacht. Ik heb het slachten eraf gezet wilde het niet zien. Ik neem aan dat het slachten van een kip er normaal niet zo hysterisch aan toe gaat. En dan nog dit, ik eet ook kip, maar ik hoef echt niet te zien hoe zo’n beestje geslacht word, dan ga ik wel naar een slachthuis. Ik kijk naar een leuk tv programma dan hoef ik daar niet mee geconfronteerd te worden. Ze hadden ook iets anders kunnen bedenken ook al is het in de jungle. Ik vind het zieke tv vermaak. Leuk programma, alleen dit was was er een met een nare nasmaak.

      /   Reply  / 
  7. Stef

    Wat een gezeik hier! Om maar twee kippetjes… Er worden genoeg kippen per dag geslacht! En dat het hier niet op de correcte wijze gaat, jammer dan! Maar kom op zeg, het zijn maar twee kippen. Kijk dan gewoon niet naar dit programma en sluit je aan bij de PvdD zou ik zeggen… Stelletje zielige vegetariërs!!!

      /   Reply  / 
    1. Je bent < dan niksss

      Als je niet weet waar het over gaat, laat dan alsjeblieft ook niet je mening achter zieligerd.

        /   Reply  / 
  8. Annie Tillieu

    Alles voor de kijkcijfers??
    Mensen die zo met dieren omgaan moeten zelf maar achterna gezeten worden, armen gebroken en dan langzaam slachten!!
    Dat scoort pas goed voor de kijkcijfers!!!
    Laat alles wat ademt in vrede bestaan!!
    Beetje respect voor de natuur en alles wat er in leeft!!!

      /   Reply  / 
    1. Barbara

      Jij slaat een mug bewusteloos en zet hem daarna terug in zijn natuurlijke habitat? Kom op schei uit, ga eens bij een keertje kijken bij een boerderij.
      De dierenbescherming krijgt het nog druk deze zomer. Over een paar weken worden de lammetjes weer geslacht, eet smakelijk.

        /   Reply  / 
      1. Maria

        Mensen die zoals jij reageren weten duidelijk niet waar het om gaat.
        Alles kan 100 keer worden geslacht om te worden opgegeten.
        Maar het gaat om de manier waarop.
        Als jij mocht kiezen tussen een vlugge dood, of om te worden op gehezen aan je nek, dan piep je ook wel anders.
        Echt dom om het slachten van dieren (zo pijnloos en snel als mogelijk) te vergelijken met het martelen van dieren.

          /   Reply  / 
  9. kokkie

    nou dan mogen ze ook wel die programma bij veronica wat van zeggen wat een armmoedig kuiken bruut word aan gepakt bij darkroom en dat vind ik al erg zielig…

      /   Reply  / 
  10. Annie Tillieu

    Ook dat programma is te slecht voor woorden!!
    Ik ben blij dat de dierenbescherming gaat proberen het te verbieden!!
    Laat me weten wat ik er aan kan doen en ik doe mee!!

      /   Reply  / 
  11. sylvia

    Stef heeft dus duidelijk moeite met begrijpend lezen, schrijf ik dat ik kip eet maakt hij je uit voor zielige vegetariërs!!! wie is hier nu zielig. En dan nog de opmerking dat je maar niet naar het programma moet kijken, ik wist niet dat diu zou gebeuren anders had ik deze aflevering ook echt niet bekeken. Ik hoop dat Stef in een volgend leven een kip word.

      /   Reply  / 
    1. Michelle

      Ik hoop ook dat Stef in zijn volgende leven een kip wordt!!

      Het is heel erg wat er in de aflevering gebeurde. Dat ging echt te ver. Het is niet “maar” een kip. Helaas geven veel mensen niet om dieren en dat is heel erg jammer.

        /   Reply  / 
  12. Daphne

    ik vond het echt walgelijk! echt te erg voor woorden gewoon!!! ik steun elke maand een stichting voor dierenleed en vond dit dus ook heel erg! De mensen die dit programma hebben bedacht en gemaakt mogen van mij zelf ook mishandeld worden!

      /   Reply  / 
  13. Pingback: RTL knipt slachten kip uit herhaling Echte Meisjes in de Jungle | Zappen

  14. Piet

    Dat er een kip geslacht moet worden om te eten oke, daar kan ik nog wel in vinden, maar deze 2 worden gewoon mishandeld en dit kan je toch niet normaal vinden? Bij die ene kip wordt zijn vleugel kapot geslagen, krijgt ze nog een paar klappen, vervolgens valt deze een paar keer op de grond en duurt het nog eeuwen voordat ze uit haar leiden verlost wordt. Ik wil echt niet weten hoe lang dit tijdens de opnames geduurd heeft. Echt schandalig dat de producers niet iemand erbij gezet hebben die de kippen meteen uit hun leiden verlost. Alles voor de kijkcijfers tegenwoordig… bah!

    ps. Ik been geen vegetariër en ben gewoon van mening dat er zo niet met dieren omgegaan moet worden. Dierenleed moet je tot het minimale beperken en zeker niet inzetten om meer publiciteit te genereren voor het programma. Dit is echt ziek.

      /   Reply  / 
  15. kingcoco

    vreselijk al die jankende mensen. gezeur om niets. burgerlijke kutjes allemaal. meestal mensen die niks te doen hebben of niet tevreden zijn met hun leven dat ze maar overal over gaan zeiken

      /   Reply  / 
    1. Maria

      nee en jij hebt wat te doen zeker, waarom ben je dan deze reacties aan het lezen, kneus!

        /   Reply  / 
  16. Anna

    Schandalig ,schandalig ,wat sommige mensen er al niet voor overhebben om beroemd te worden ,vreselijk ,ik had nooit gedacht dat die meisjes zo wreed konden zijn .Het doet niet terzake om allerlei andere dingen er met de haren bij te slepen ,van jullie eten allemaal kip ,en, wat een onzin om je over zoiets op te winden ,daar gaat het niet over ,ook de bioindustrie is een verschrikking ,maar dat is geen excuus om dan maar raak te doen met die beesten!
    Ik hoop dat die meisjes eens flink op hun geweten worden aangesproken en dat ze voorgoed van de buis zullen verdwijnen ,stuk voor stuk ,ik vind het prima dat er aangifte wordt gedaan ! Eyeworks heeft voorgoed voor mij afgedaan ,niet dat ze zich daar iets van aan zullen trekken ,die illusie heb ik niet,maar het moet maar eens gedaan zijn met al die arrogante ego´s !!

      /   Reply  / 
  17. Sander

    Jammer dat ze geen uitleg kregen hoe dit het beste te kunnen doen. Het was niet nodig op deze manier. Na een goedde uitleg was het waarschijnlijk minder dramatisch gegaan. Met de dieren is totaal geen rekening gehouden heel jammer van dit programma. Vond het leuk tot dit drama op het eind.

      /   Reply  / 
  18. marjolein

    verschrikkelijk!!!
    echt verschrikkelijk!:|
    en niemand die ook iets doet! hier moeten ze gevangenis straf voor krijgen! iedereen die hieraan mee deed, inclusief die intelligentieloze lelijke ”meisjes”
    als je dat niet erg vond dan heb je echt geen hart!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>