Renée Soutendijk en Porgy Franssen in RTL’s Moordvrouw

Hij zit er nu toch echt aan te komen, de politieserie met Wendy van Dijk. RTL kondigt vandaag aan dat het 10-delige Moordvrouw in het voorjaar van 2012 te zien zal zijn. Meteen is de cast gepresenteerd met heel wat grote namen uit de acteerwereld. Naast Van Dijk gaat het om Renée Soutendijk (Carla Vreeswijk), Thijs Romer (Evert Numan), Porgy Franssen (Menno de Waard), Chava Voor in ’t Holt (Simone Blok) en Achmed Akkabi (Mamoun Amezian).

RTL vertelt over Moordvrouw, dat zich afspeelt in Friesland: “In Leeuwarden staat het uiterst gemotiveerde en professionele politieteam, onder leiding van Carla Vreeswijk, voortdurend onder hoogspanning om dreigende catastrofes het hoofd te bieden. Niet zozeer met traditionele deductie en ontspannen gepuzzel, als wel met bloedstollende races tegen de klok waar het gaat om leven of dood.

Complicerende factor daarbij is de komst van rechercheur Fenna Kremer, een eigengereide moordvrouw die met haar onorthodoxe en confronterende aanpak niet alleen criminelen ontmaskert, maar ook haar eigen collega’s tegen zich in het harnas jaagt. Moordvrouw is razendsnel televisiedrama.”

Zie ook:
- Wendy van Dijk dubt over titel politieserie Moordvrouw
- Politieserie Wendy van Dijk loopt meer vertraging op
- Politieserie Wendy van Dijk jaar uitgesteld
- Moordplek: Politieserie in Friesland met Wendy van Dijk

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Renée Soutendijk en Porgy Franssen in RTL’s Moordvrouw

 1. Dennis

  Klinkt goed!

    /   Reply  / 
 2. anoniem

  Klinkt zeker goed.
  Wordt vast een top serie.

  Ben benieuwd welke dag dit zal gaan komen.. zal maandag of vrijdag zijn.

    /   Reply  / 
 3. Paradox

  Krijgen we een Flikken Maastricht scenario? Alleen maar randstedelijke accenten in de provincie? Lijkt het wel op als je zo de cast hoort..

    /   Reply  / 
  1. Sven van der Mann

   Gij zijt niet zo snugger he? Mocht er al Fries te horen zijn gaat het niet om een dialect om een echte taal….Het is jammer dat het een vrouwelijke cast met idem hoofdrolspeler. Als ik aan Friesland denk,denk ik aan eigenwijze, stugge Friese man, die je niet in je harnas moet krijgen. Een gemiste kans lijkt me, en Wendy is niet bepaalt een talent qua acteren…(zelfs presenteren is middelmaats)

     /   Reply  / 
   1. RJ

    Het woord “dialect” staat nergens, dus wie is er nou niet zo snugger? Lezen is een kunst blijkt maar weer…

      /   Reply  / 
 4. M

  Klinkt goed, maar t blijft ff afwachten.
  Ik denk zelf aan zondagavond, begin 2012 is Sundag Night Fever ook weer afgelopen.

    /   Reply  / 
 5. NDK

  Moordwijven, Moordvrouwen, Moordvrouw.

  Het is niet echt origineel meer he.. is een goede titel echt zo moeilijk te bedenken?

    /   Reply  / 
 6. Kim

  Leuk, al die Gooise accentjes en dat is dan zogenaamd in Leeuwarden. Maar lijkt me een goede serie, ben erg benieuwd.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>