Gordon: Zangwedstrijden na dit tv-seizoen voorbij

Jurylid Gordon voorspelt het einde van de auditieshows voor zangtalent. “Met zangwedstrijden houd je het misschien nog een seizoen vol, maar dat houdt ook een keer op. Het is tijd voor vernieuwing”, zegt hij in Televizier. Dat terwijl Gordon deze en volgende week nog te zien is in Holland’s Got Talent en vorige maand voorbarig X Factor 2012 aankondigde, terwijl RTL daar nog helemaal geen besluit over heeft genomen. Mochten de zangwedstrijden inderdaad ophouden bij RTL, dan heeft Gordon al een alternatief klaarliggen.

Hij vertelt: “Het heet Holland Superhost. Een tijdje geleden was het de sterfdag van Willem Ruis, een man die alles kon: presenteren, zingen, acteren, dansen. Daarna is er nooit meer zo iemand gekomen. Met Holland Superhost wil ik naar zo iemand op zoek. Over de jury heb ik ook nagedacht: daar moet in ieder geval Ron Brandsteder in.”

Gordon wil het programma zelf presenteren met Linda de Mol aan zijn zijde. “We hebben allebei bewezen duizendpoten te zijn op entertainmentgebied. We zouden een gouden combi zijn.”

Sowieso pleit de zanger/tv-personality voor nieuwe duo’s op televisie. “Ik zou The Voice gaan presenteren, maar dat is door omstandigheden op het laatste moment niet doorgegaan. Voor het programma was het beter geweest als het niet weer gepresenteerd zou worden door Wendy en Martijn. Het is gewoon te veel. Probeer ook eens te kijken naar andere duo’s.” Hij geeft als voorbeeld zijn eerdere samenwerking met Linda de Mol voor Just the Two of Us bij Talpa. “Dat was fantastisch. Of wat dacht je van mij met Chantal Janzen, of Nicolette van Dam? Ik zou graag nog eens zo’n groot showprogramma willen presenteren met een collega samen.”

Vooralsnog begint 23 september een nieuw seizoen van The Voice of Holland bij RTL 4. Iets zegt mij dat Nederland opnieuw massaal gaat kijken naar die zangwedstrijd. Wat RTL 4 op vrijdagavond gaat brengen in 2012, is nog even afwachten. Ondertussen denkt SBS 6 een antwoord te hebben met The Winner Is… waar opnieuw zang centraal staat.

Zie ook:
Gordon ziet carrière in VS voor Aliyah uit Holland’s Got Talent
Knoop doorgehakt; X Factor in 2012 weer terug op tv
- 15 Minutes of fame in Holland’s Got Talent
- Angela: Niveau The Voice of Holland hoger dan vorig jaar
- SBS 6 opent inschrijving talentenjacht The Winner Is…

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Gordon: Zangwedstrijden na dit tv-seizoen voorbij

  1. anoniem

    Gordon heeft gelijk. RTL moet in het voorjaar niet meteen zang wedstrijd komen.
    Voor de zaterdag avond heeft rtl genoeg programma’s om nog een hele tijd door gaan (misschien moeten ze alleen wat nieuw ipv Echt Waar verzinnen)
    Maar op de vrijdag moeten ze gewoon gewoon een heel goed nieuw format neerzetten. En dan in het najaar nog 1x Hollands Got Talent en The Voice en dan stoppen.

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Dat superhost lijkt me best een aardig idee. Ik denk dat SBS ‘The Winner’ op vrijdag gaat zetten en daar gaat X-Factor niet van winnen denk ik.

    Dus RTL, op vrijdag een show met Gordon en Linda, da’s inderdaad niet zo’n gek idee….

      /   Reply  / 
  3. Daan

    Wat is deze man vol van zichzelf zeg. Zichzelf een duizendpoot noemen in het rijtje met Linda de Mol. Ik weet niet wat hij achter de schermen allemaal doet om op de buis te blijven maar als er een volledig overschat talentloos figuur op de buis te zien is, is het wel Gordon.

      /   Reply  / 
    1. !#Michael#!

      Hij is wel n duizendpoot!

      Hij zingt, presenteert, acteert en heeft personality genoeg om een personality show als Gillend Naar Huis of Glitter Glamour Gordon te dragen. Daarnaast doet die n programma als Hotter Then My Doughter ook perfect. Hij kan alles, en veel daarvan ook nog met (groot) succes.

      Dus zet je verblindende Gordon-Haat-Bril eens af, en kijk naar de feiten!

        /   Reply  / 
  4. Frank

    Zulke programma’s zijn er allang geweest.. Showmasters in 1989, met Sandra Reemer bij RTL. Daarna nog Superster bij de TROS, met o.a. Angela Esajas. Wel beter dan een zangwedstrijd!

      /   Reply  / 
  5. Pjotr

    En dat uit de mond van Gordon! Over mensen die teveel op tv zijn gesproken. Nu op vr&za, hollandsgottalent, hotter than en zie ze vliegen… Pfff vermoeiend!

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Gordon is daar zelf ook niet blij mee die heeft zelf al eens bij RTL aan de bel getrokken dat dit to much is maar RTL programmeerd het zo daar kan hij weinig aan doen.

      Verder is Gordon gewoon een echte show man. Getuige het feit dat je hem mag of niet mag. In de tijd van Willem Ruis was dat ook zo. Hele volksstammen vonden hem te druk te aanwezig etc en zette eerder de tv uit dan aan als hij er op was.

      Je bent pas goed als je veel tegenstanders hebt.

        /   Reply  / 
  6. vinn

    Zou inderdaad wel top zijn! Ik zou ook zo graag een progamma zien voor acteurs die dan bijv. een vaste rol (minimaal 1 seizoen) winnen in GTST

      /   Reply  / 
  7. Martijn

    Ik dacht dat Gordon inmiddels was veranderd, maar blijkbaar heeft hij toch weer even een inzinking. Niet echt netjes wat hij hier allemaal weer zegt.Ga nou niet op stoelen zitten waar je niks mee te maken hebt.Daarnaast heeft Gordon al meerdere malen laten zien dat hij geen grote studioprogramma’s kan dragen als presentator.

      /   Reply  / 
  8. Martijn

    En waarom stoppen met talentenjachten? Ik kijk nu al weer uit naar TVOH.Er zijn al zo weinig muziekprogramma’s. zolang je maar binnen het genre blijft vernieuwen is er niks aan de hand.

      /   Reply  / 
  9. Nick

    Had Wendy weggelaten bij de liveshows van TVOH en ik was tevreden geweest.

      /   Reply  / 
  10. !#Michael#!

    Trouwens… Ik had het presentatie Duo Linda & Gordon best wel willen zien bij The Voice, Just the two of Us deden ze samen heel goed!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>