Het zwabberend bestaan van All You Need Is Love


Robert ten Brink mag zich al enige jaren de koning van de kijkcijfers noemen op Kerstavond. De special van All You Need Is Love scoort meer dan 2,5 miljoen kijkers en behoort daarmee tot de best bekeken programma’s van een heel jaar. Met zulke scores gingen de handen van Ten Brink en RTL dermate jeuken, dat is besloten om toch maar weer een volledige serie te maken. Een balletje kan raar rollen.

Een resumé: Het is 2005 als Robert ten Brink eigenhandig de stekker trekt uit series All You Need Is Love. “Een quiz presenteren daar kun je mij ‘s nachts voor wakker maken. Maar bij All You Need ben ik ook eindredacteur en zit ik maanden in het proces van redactie, montages, ruzies en toestanden”, zei hij toentertijd. “Het is zo zwaar om All You Need Is Love te maken. Je moet de juiste mensen vinden, het verhaal de goede wendig geven… het kost teveel tijd. Vroeger moest er getongzoend worden, nu is houden van al genoeg om in het programma te passen.”

Toch komt er in 2008 een nieuwe reeks op de buis, op de vrijdagavond van RTL 4. Robert toentertijd in Life & Cooking: “We hebben in 16 seizoenen alles wel een keer gedaan. Je kunt nu niet meer terugkomen met een studioprogramma, zeker niet na die Kerst-specials.” Dus trekt hij eropuit door het land. “Het zijn vaak de familieverhalen die het meest aangrijpen, van die verhalen met een gigantische achtergrond. Mensen die uit elkaar zijn gerukt door een visum of doordat ze moesten vluchten. Daar gaan we mee verder.” De korte reeks scoort rond net onder het miljoen en krijgt geen concreet vervolg.

En afgelopen november kondigde Robert al de nieuwe serie aan, met een motivatie die haaks staat op eerdere uitspraken. “Zo lang ik al bij RTL in dienst ben, heb ik al gezeurd om een complete serie. Ik denk dat ze wel eens gek van mij werden, in elke vergadering haalde ik het weer aan. Eindelijk zijn mijn gebeden verhoord en gaan we vanaf februari nieuwe afleveringen maken van All You Need Is Love.”

Nu zegt hij over de nieuwe serie in Televizier: “Ik vind het doodeng. Het is niet zo maar een programma, ik ben ook bang een blauwtje te lopen. Met dit programma tors je een heel verleden met je mee. Stel je voor dat het niet aanslaat. (…) We doen geen liefdes uit het buitenland. Hier komen heftige relaties aan bod, verbroken liefdes en stille liefdes. Nieuw is de love mansion, veertien vrijgezellen in een huis in hartje Jordaan.”

Ten Brink komt bij zijn gasten niet meer met de bekende videoband aanzetten. “We doen gewoon een digitale instart, ik heb dus niks meer in m’n handen, ik vraag alleen of ze mee willen komen. Maar ik kan natuurlijk niet zeggen: ‘Ik heb een digitale instart voor je’, dan denken ze dat ik iets onder de leden heb.”

Robert ten Brink waait dus met alle winden mee. Is dat erg? Nee hoor, niets zo veranderlijk als de mens. En als deze serie kwalitatief net zo sterk is als de kerstspecials, kunnen we ons verheugen op zes mooie zaterdagen. De uitzending wijkt overigens wel af van die kerstspecial, All You Need Is Love staat op de zaterdagavond en dus moet er wel de nodige show in. Tipje van de sluier: Alain Clark zingt de nieuwe tune in.

All You Need Is Love, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- All You Need Is Love stopt 14 vrijgezellen in Love Mansion
- Robert ten Brink presenteert comeback The Bachelor
- Kijkcijfers vrijdag: All You Need Is Love weer winnaar
- Robert ten Brink maakt nieuwe serie All You Need Is Love
- Robert gaat reizen voor All You Need Is Love

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Het zwabberend bestaan van All You Need Is Love

  1. rob

    6 afleveringen toch?.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Klopt!

        /   Reply  / 
  2. peter de zwalf

    nee komen 6 afleringen vriend

      /   Reply  / 
  3. kokkie

    nee er komen nu nog 5 afleveringen lol

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>