Sandra Schuurhof was nog niet uitgekeken op RTL Nieuws

Op de valreep van 2011 zorgt Sandra Schuurhof voor één van de opmerkelijkste mediatransfers. Gisteren werd bekend dat ze RTL Nieuws (en RTL Boulevard en Wat Vindt Nederland) verruilt voor een job bij Hart van Nederland, waar ze mee denkt over inhoudelijke innovatie en ook achter de presentatiedesk plaats gaat nemen. Dat terwijl menig royalty-verslaggever nu echt de troonswisseling afwacht en zich dan stort op een nieuwe klus. Sandra blijft het koningshuis volgen als ze op 1 maart aan de slag gaat bij SBS 6, haar overstap is niet ingegeven door sleetsheid bij haar oude werkgever, zegt ze.

Voor de camera’s van RTL Boulevard zegt ze: “Ik vond het wel een moeilijke beslissing om weg te gaan, want ik heb hier met heel veel plezier 13 jaar gewerkt. Het was niet zo dat ik het niet meer naar mijn zin had, niets meer kon leren of de verslaggeving zat was. Helemaal niet. Maar als er na 13 jaar een heel mooie kans komt en je kan iets nieuws gaan doen, dan moet je dat misschien maar gaan doen.”

SBS-directeur Leo van der Goot kondigde op de 2012-presentatie al aan dat de SBS-programma’s Hart van Nederland en SBS Shownieuws op de schop gaan, wat de kijker in de loop van 2012 moet gaan merken. Sandra Schuurhof mag daar over meedenken en neemt een schat aan kennis mee van de RTL Nieuws-vloer. “Ik vind het een enorme uitdaging om te proberen er een journalistieker programma van te maken zonder dat je de oude kijkers wegjaagt maar wel nieuwe kijkers aantrekt.”

Zie ook:
- RTL Nieuws verliest Sandra Schuurhof aan Hart van NL
- SBS geeft makeover aan Shownieuws en Hart van NL
- Remko van Westerloo nieuwe programmadirecteur SBS
- De Mol: Rustig kijken welke presentator in welke positie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sandra Schuurhof was nog niet uitgekeken op RTL Nieuws

  1. Ed

    Zelfoverschatting. Was maar onbeduidend schakeltje en niet iemand die meedenkt over concept RTL nieuws.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>