SBS plaatst The Winner Is… tegenover Wie Is de Mol?

“SBS 6 heeft maar twee goede programma’s nodig en de hele beeldvorming draait 180 graden om. The Winner Is… zou daar één van kunnen zijn”, aldus John de Mol in juli dit jaar. Daarmee zijn de verwachtingen voor de talentenjacht hooggespannen. Waar auditieshows tot op heden in het weekend werden uitgezonden (al werd Popstars naar de maandag verplaatst) maakt SBS 6 de verrassende keuze om The Winner Is… op donderdag te plaatsen, waar de zender nu series als House, Castle en The Mentalist uitzendt. Het programma van Beau van Erven Dorens en Jeroen van der Boom komt daarmee rechtstreeks over publiekslieveling Wie Is de Mol? te staan.

De Avro begint op 5 januari weer met dat programma, dat vorige maand op een haar na naast de Gouden Televizier-ring greep. De buzz rondom de 2012-serie is nu al groot. Het afgelopen seizoen scoorde stabiel tussen de 1,5 en 2 miljoen kijkers, waarmee Wie Is de Mol? op Nederland 1 met afstand marktleider was op dat moment.

The Winner Is… zal vanaf donderdag 26 januari te zien zijn bij SBS 6. Het gaat om acht opgenomen shows waarin telkens een categorie wordt uitgebatteld. Daarna volgt een liveshow die de uiteindelijke winnaar van The Winner Is… moet opleveren. Inzet is niet een platencontract, maar een flinke geldprijs. Kandidaten kunnen na elk optreden een deal sluiten waarmee ze geld winnen, maar zichzelf elimineren. Een publieksjury waarbij Jeroen van der Boom aan het hoofd staat, stuurt ook kandidaten naar huis, al dan niet met lege handen.

Bij The Winner Is… is ook een categorie met mensen die al in de muziekindustrie actief zijn geweest. Daar zijn onder andere Des’ray (2 Brothers on the 4th Floor), Loïs Lane, Arno Kolenbrander, Dewi Pechler, Rachel Kramer, Maribelle, Anita Heilker (ex-Dolly Dots), Joost Marsman (ex-IOS), Justine Pelmelay en Lilian day Jackson (ex-Spargo) vertegenwoordigd.

Bij de 2012-presentatie van de SBS-zenders was een muzikaal voorproefje van The Winner Is…:

Zie ook:
- Tweevoudig ex-talentenjacht-kandidaten in The Winner Is…
- SBS 6 kiest Beau als presentator The Winner Is…
- Avro maakt groepsfoto Wie Is de Mol? 2012 bekend
- Kandidaten Wie Is de Mol? 2012 gelekt tijdens opnames
- SBS 6 trekt boetekleed aan en pleegt onderhoud

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “SBS plaatst The Winner Is… tegenover Wie Is de Mol?

  1. Marjolein

    Dit is nou niet echt slim van SBS6, 2 miljoen kijkers kijken al naar wie is de mol en dan is er ook nog op verschillende avonden europa league voetbal waar ook meer dan een miljoen mensen naar kijken. Bijna zeker dat dit niet boven de miljoen komt.

      /   Reply  / 
  2. !#Michael#!

    @ Marjolein

    Wie is de mol heeft nog nooit 2 miljoen kijkers getrokken, laat staan gemmideld ;)
    Eerder gemmideld 1.4/1.5 miljoen, met een uitschieter richting de 1.8 miljoen.

    Dit zal voor komend seizoen niet anders zijn. SBS6 gaat met dit programma op een avond zitten waar er voor groot amusement nog wel een plekje te vinden is.

    Ik denk dat het management van SBS en dat producent Talpa heel tevreden zijn met elke score boven de 1 miljoen kijkers of een minimaal marktaandeel van 15% in de doelgroep 2049. Niemand verwacht cijfers à la The Voice, als zoiets wel gebeurt is dat fantastisch, maar niemand verwacht dat.

    Ik denk dat The Winner is meer kans heeft tegen over reality shows als Wie is de Mol dan wanneer het op vrijdag/zaterdag op moet boksen tegen grote familie shows van RTL en de NPO.

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Ja dat laatste denk ik ook. Weet je wat ik alleen zo raar vind dat bijna alle zenders de woensdagavond zo links laten liggen. RTL5 b.v. had Oh oh Cherso en New Chicks beter op de woensdag kunnen zetten i.p.v dinsdag.

        /   Reply  / 
  3. $ Dollar Bill $

    De donderdag is al voor RTL4 en Nederland 1. Veel succes SBS jullie zullen het nodig hebben. De donderdag zie ik trouwens ook niet echt als een talentenjacht avond dat is net zo raar als op de maandag.

    Ze durven blijkbaar de concurrentie met RTL4 niet meer aan op de vrijdag en zaterdag.

      /   Reply  / 
  4. David (2)

    Iemand die weet wat RTL in die periode op de donderdag heeft? Januari en Februari zijn de maanden waarin RTL het wat rustiger aan doet (lees: herhaalt), maar ik kan me toch niet voorstellen dat ze SBS dit cadeautje zo makkelijk willen geven.

      /   Reply  / 
  5. Mark

    Ja SBS, kansloos dit natuurlijk

      /   Reply  / 
  6. Piet

    We weten allemaal hoe het afgelopen is met secret story op donderdagavond.

      /   Reply  / 
  7. Martijn

    tja, het leek me een leuk programma, maar ik ga toch echt naar ‘ Wie is de mol?’ kijken.
    Donderdag heb ik verder niks op tegen,maar doe het dan vanaf eind maart als ‘Wie is de mol?’ is afgelopen.Zo maak je het Beau toch weer erg lastig om een hitje te scoren.

      /   Reply  / 
  8. Mark

    Dit is meer een weekendshow, SBS!!!

    Ik zou zondag proberen, is altijd de beste SBS avond geweest. En in januari is Miljoenenjacht en SYTYCD afgelopen, dan zijn er toch shows voor de liefhebbers. RTL 4 heeft altijd alleen films begin van het nieuwe jaar.

      /   Reply  / 
  9. Weetikveel

    Doei SBS. Zwaai allemaal even mee ;) . Ze leren er ook niks van. SBS opdoeken is een beter plan. SBS 6 en Net 5 kijk ik toch nooit. Veronica vindt ik best leuk , komen goede films op ;) .

      /   Reply  / 
  10. Melissa

    Ik kijk sowieso niet omdat Beau het presenteert. Die man leert het nl. ook nooit. Nu weer Patrick Lodiers afgekraakt in een column. Maar wat kan Beau nou eigenlijk zelf? Misschien moet er eens een poll gedaan worden met de vraag of het NL-se publiek Beau nog wel wil terugzien met een nieuw programma. Mijn antwoord daarop is “nee bedankt”.

      /   Reply  / 
  11. hans

    Dit gaat hem niet worden zeker niet met Beau van Erven als ze nou een fatsoenlijk
    en kundige presentatie erop hadden gezet dan hadden we misschien kans
    De meeste mensen kotsen Beau uit, zie de resultaten alles van hem flopt
    met zijn grootdoenerij NEE hij denkt dat hij boven de mensen staat,
    in deze tijd willen de mensen normale nuchtere mensen op de buis,
    voorbeeld Waarom scoort Boer zoekt vrouw zo goed? juist een normale presentatrice
    die voor de mensen staat en niet erboven………………..

      /   Reply  / 
  12. Boos

    Echt belachelijk, dat een slecht programma, waar er ondertussen tienduizend van zijn, in plaatst van castle en the mentalist. stelletje idiote. weet iemand dan ook misschien wanneer ze het gaan terugdraaien of wanneer castle en mentalist worden uitgezonden???

      /   Reply  / 
  13. Klaas

    Inderdaad gewoon The Mentalist en Castle weer terugzetten, en zon kansloos programma als The winner is en waar er al 20 van zijn opdoeken!!

      /   Reply  / 
  14. jan

    ben het met je eens gewoon the mentalist en castle weer terug vin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>