Eddy Zoëy gepasseerd als presentator Expeditie Robinson

Trammelant bij RTL 5. Eddy Zoëy is gepasseerd als presentator van Expeditie Robinson. “Ik ben er zelf ook verbaasd over. Het was de bedoeling om dit later met RTL naar buiten te brengen, maar ik ga er niet over liegen als ik hierover gevraagd zou worden”, vertelt hij in de Coen & Sandershow. Dennis Weening neemt het presentatiestokje over en daar is Eddy het niet mee eens. Weening was eerder kandidaat in Expeditie Robinson en stapte toen vrijwillig op. “Dat maakt hem niet de meest geloofwaardige host voor dit programma.”

Het bericht kwam voor Zoëy als donderslag bij heldere hemel. “De echte reden is me niet geheel duidelijk. We zijn er financieel niet uitgekomen. Maar heel duur ben ik niet. Ik zou het voor hetzelfde bedrag hebben gedaan als de vorige jaren. Het is jammer. Ik had het idee dat met een paar telefoontjes meer we er wel uit zouden zijn gekomen.”

Zoëy vermoedt dat de actie te maken heeft met de wisseling van de wacht bij RTL 5. Remko van Westerloo vertrok naar de SBS-groep, Paul Cormont heeft nu de touwtjes in handen. “Zijn besluit, daar hoef ik het niet mee eens te zijn, maar ik ben wel behoorlijk pissig geweest.” Zoëy vindt het echter te vroeg om een deurtje verder te gaan kijken. “Dit verdient niet de schoonheidsprijs, maar ik heb niet het idee dat ik nu echt een probleem heb met RTL 5. We gaan praten. They owe me one, vind ik.”

De presentator denkt evengoed omstreeks de opnameperiode van Expeditie Robinson zijn koffers te pakken. “Rond die tijd ga ik op stap voor National Geographic. Op dit moment zijn de banden met die zender erg goed.”

Zie ook:
- Eddy Zoëy wil meer dan alleen RTL 5
- Eddy Zoey nieuw gezicht Expeditie Robinson

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Eddy Zoëy gepasseerd als presentator Expeditie Robinson

 1. Brian

  Vreemde beslissing! Dennis is een leuke presentator, maar heeft niet die uitstraling die Eddy heeft, daarnaast klopt het inderdaad dat zijn geloofwaardigheid ook niet zo groot is. RTL5 moet goed opletten dat ze Eddy niet laten lopen, want hij heeft wel veel kwaliteiten, als de zender alleen gedragen zou worden door Rick Brandsteder, Dennis Weening en Nikki Plessen, stelt eht niet veel meer voor.

    /   Reply  / 
 2. Levi

  Ik begrijp hier echt helemaal niets van. Waarom Dennis Weening? Die is goed voor programma’s als SYTYCD, maar niet voor een serieuze show als Expeditie Robinson. Eddy was dit wel of komen ze straks met het ”briljante” idee om hem tot de nieuwe presentator van SYTYCD te maken. Een soort ruil

    /   Reply  / 
 3. Martijn

  Rtl5 zet in op 1 presentator ( Dennis Weening), maar of dat nou zo slim is……

    /   Reply  / 
 4. Willeke

  Begrijp me niet verkeerd, Dennis is een hele leuke man, en presenteert ook heel goed, maar Eddy heeft een leukere uitstraling voor dit soort programma’s! Ik hoop echt dat Eddy binnekort nog andere programma’s mag presenteren, want hij is echt goed!

    /   Reply  / 
 5. mini

  ik ben het absoluut met jullie eens!dennis weening is leuk en goed in presenteren,maar eddy zoey past echt bij expeditie robinson.
  eddy is gewoon een ander soort presentator.met heel veel kwaliteiten.
  jammer dat rtl5 nu opeens zo doet.als ze hem laten lopen zijn ze echt gek.alle programma’s die hij doet zijn top.

    /   Reply  / 
 6. vinn

  Dit had ik alleen gesnapt, als Eddy zelf zou mee doen als kandidaat.
  & net wat Eddy zegt, Dennis stapte op dus niet echt geloofwaardig.

    /   Reply  / 
 7. Mark

  Vind dit echt een belachelijke beslissing! Weening heeft totaal geen Robinson Uitstraling en was zelf een mietje als kandidaat. Natuurlijk wisten we dat niemand Hasselbach kon opvolgen maar hij had zeker geen Weening als opvolger gekozen als hij dat kon!

    /   Reply  / 
 8. Juize

  Het best scorende programma van RTL5…
  Waarom ga je aan zo’n programma sleutelen en geef je het een andere (mindere) presentator?

    /   Reply  / 
 9. Peter

  Ik vind het eigenlijk wel een goede keuze. Eddy is zo verzekerd van zichzelf. Hij doet het niet slecht, maar een frisse wind is niet verkeerd. Ik vind hem te dominant voor expeditie robinson. Dus ben blij met de keuze om Dennis een kans te geven.

    /   Reply  / 
 10. arjan

  @peter
  helemaal mee eens!! Eddy vind zichzelf zo belangrijk en speciaal. weg met die vent

    /   Reply  / 
 11. Jarno

  Ik vond Eddy goed, maar ik heb er vertrouwen in dat Dennis het ook goed gaat doen!

  PS Dat je niet goed bent in een spel betekend niet dat je het niet kan presenteren.

    /   Reply  / 
  1. kwikjealex

   Het gaat erom dat de host boven de deelnemers staat.
   Maar omdat de host heeft opgegeven ipv het spelletje gespeeld, is het geen voorbeeld richting de deelnemers.

     /   Reply  / 
 12. Angela

  Ik heb met verbazing gelezen dat Eddy Zoey geen ER meer gaat presenteren.
  Toen ik hoorde dat hij het programma ging presenteren in 2009, dacht ik: jij moet van goede huize komen om er net zo’n mooi programma van te maken als Ernst-Paul deed.
  Hij deed het meer dan geweldig! Mijn complimenten daarvoor.
  Mijn verbazing is nog groter dat Dennis Weening ER gaat presenteren. Iemand die om een flutreden zomaar stopt als kandidaat (terwijl er zoveel mensen zijn die aan ER mee willen doen), wordt de presentator, ongelooflijk!
  Ik weet niet of ik ER nog zo leuk ga vinden als voorheen.
  Erg jammer deze beslissing van RTL.

    /   Reply  / 
 13. samantha

  rtll doe eens niet zo stom je gaat niet met presentator wisselen die kik cijfers trekttt tjeesss dom dom

    /   Reply  / 
 14. Jordy

  @Peter en @Arjan: Niet mee eens. Beter een zelfverzekerde presentator dan een mietje die met het spel kapt wat hij notabene zelf mag hosten.

    /   Reply  / 
 15. Gert

  Eddy Zoey gaat alleen dit seizoen niet presenteren, volgens mij. Dit omdat hij een duik gaat maken naar het wrak van de Titanic

    /   Reply  / 
 16. Toon

  Ongelooflijk, een goede opvolger als Eddy inruilen voor iemand zonder enige ruggegraat, een watje die meteen opgeeft als het hem niet zint. Goede zet, je zal al je reclame en beloftes over een uniek seizoen, meer dan waar moeten maken om die eikel geloofwaardig over te laten komen. Ik haak in ieder geval af als trouwe kijker.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>