Britt & Ymke en het Mysterie van… nog geen hoogvlieger

Het duo Britt Dekker en Ymke Wieringa wordt vanavond herenigd op RTL 5, als de eerste aflevering vanreisshow En het Mysterie van… is te zien. De twee bewezen in Echte Meisjes in de Jungle een fraai duo te zijn maar nu moeten ze het echt op eigen benen doen. Is dit na Barbie’s Bruiloft de tweede hit van RTL 5 dit voorjaar?

De eerste aflevering is vorige week vertoond op een persviewing en om maar met de deur in huis te vallen: dit is geen hoogvlieger. Britt en Ymke worden elke aflevering naar een ander land gestuurd, krijgen drie opdrachten mee om zo een mysterie te ontrafelen. Maar de klusjes zijn wel heel erg niksig. En als je dan wel een uur televisie moet vullen, dan schiet het format echt te kort.

Nu is Britt & Ymke en het Mysterie van… zeker niet het eerste rammelende format dat toch zijn charme heeft. Erica Terpstra maakte voor Omroep Max haar reisprogramma dat objectief gezien heel wat steken liet vallen, maar dat werd gered door de personality Erica. Zo geliefd als Erica zijn Britt en Ymke nog niet, maar de likability bij het duo is hoog.

Sterker nog: misschien kunnen ze wel niet zonder elkaar. Britt was onlangs nog te zien in Echte Meisjes op zoek naar Zichzelf, maar leek niet erg op haar gemak tussen de negen andere reality-meisjes. Erg op haar hoede en bewust van de kracht van een hitprogramma was Britt niet half zo grappig/leuk/aandoenlijk als in de Jungle-variant. Maar met Ymke aan haar zijde in dit nieuwe RTL 5-programma, is Britt weer net zo leuk als eerst. En komt ook Ymke goed uit de verf.

Hopelijk heeft producent Eyeworks na de eerste reis ook ingezien dat Britt &Ymke en het Mysterie van… wel wat meer body kan gebruiken. Minder Dennis Weening en Rick Brandsteder (die alleen maar zijn ingeschakeld om de thuiszittende presentatoren van reality-zender RTL 5 koest te houden) en meer sturing en spanning op reis. Dan maak je er een leuk programma van.

Britt & Ymke en het Mysterie van…, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Britt Dekker mogelijk ziekte van Lyme na RTL-wereldreis
- Britt Dekker twijfelde lang over deelname Echte Meisjes 2
- RTL 5 stuurt Britt en Ymke op wereldreis

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Britt & Ymke en het Mysterie van… nog geen hoogvlieger

  1. Joris

    Iemand toevallig het interview met imke op qmusic vanmorgen gehoord? Tenenkrommend..

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Ja, Imke deed dat NIET al te best. zou het graag nog eens terug willen horen, dat fragment

        /   Reply  / 
  2. Olga

    Gisteren de eerste aflevering gekeken en vond het enorm tegenvallen. Het format is een beetje (erg) stuurloos: het hangt overal een beetje tegenaan en daardoor is het simpelweg niet leuk. Ook de dames zelf doen iets te hard hun best om er iets van te maken.

      /   Reply  / 
  3. Willeke

    Had gister de laatste 10 minuten gekeken omdat daarna de weddingcrasher kwam. Maar ik ben echt geen fan meer van die 2 hoor.. in echte meisjes waren ze nog leuk, tja toen kende bijna niemand ze nog.. Maar ik was dr echt niet fan van!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>