Kijkcijferhit Game of Thrones dit najaar bij RTL4

Niet RTL5 of RTL8, maar familiezender RTL4 zendt komend najaar de successerie Game of Thrones uit. Dat meldt de Volkskrant. Eerder was al bekend dat RTL het eerste seizoen van de HBO-serie heeft aangekondigd. In Amerika is het tweede seizoen zondag met hoge kijkcijfers afgesloten. Zowel de kijkers als de critici zijn lovend over de serie. Het was dan ook een kwestie van tijd dat de serie naar Nederland werd gehaald.

De keuze van RTL om Game of Thrones op RTL4 uit te zenden is verrassend te noemen. De serie kenmerkt zich door intens acteerwerk, grootse veldslagen, gruwelijke moorden, erotiek en indrukwekkende locatieshots, aldus de Volkskrant. Game of Thrones kan dus op veel Kijkwijzericoontjes rekenen. RTL verwacht door het internationale succes een groot publiek en plaatst de serie daarom op hoofdzender RTL4. Noch de uitzenddag, noch het tijdslot is bekend.

Game of Thrones is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin en gaat over de strijd tussen vijf koningen. Gemiddeld keken er per aflevering 10,3 miljoen Amerikanen naar Game of Thrones. Daarmee is het de op twee na best bekeken serie van HBO ooit, dat eerder successen behaalde met series als Sex & The City en The Sopranos. In Nederland was de serie al te bekijken via de Nederlandse betaalzender van HBO.

De serie kreeg in Nederland bekendheid door het nieuws dat Carice van Houten een rol kreeg in seizoen twee van Game of Thrones. Mocht de eerste reeks dit najaar op RTL4 goed scoren, zal Carice spoedig op de Nederlandse televisie te bewonderen zijn.

Zie ook:
RTL koopt HBO-kostuumdrama met Carice van Houten

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Kijkcijferhit Game of Thrones dit najaar bij RTL4

  1. Sander

    ‘Kijkcijfericoontjes’ moet ‘Kijkwijzericoontjes’ zijn?

      /   Reply  / 
  2. Ralph

    Leuk! Geweldige serie.. :)

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Ik neem aan dat het op de maandagavond gaat komen. De serie avond van rtl4.

      /   Reply  / 
  4. Levi

    Goede zet. Serie verdient hoge cijfers, al zijn hoge kijkcijfers op RTL4 voor buitenlandse series niet altijd gegarandeerd. Alleen CSI en Bones trekt een miljoen kijkers. Dat is ook de reden dat op maandag nooit iets anders te zien is als CSI, CSI New York en Bones.
    Alle andere series zijn altijd geflopt, denk aan Law & Order: LA, Womens Murder Club, Brothers & Sisters

      /   Reply  / 
  5. vic

    De serie komt waarschijnlijk niet op de maandag.
    De serie is 16+, dat betekend dat hij pas na 22.00 mag worden uitgezonden.

    Gokje: Zondag, om 22.00

      /   Reply  / 
    1. $ Dollar Bill $

      RTL hoeft zich toch niet aan onzin te houden als de kijkwijzer? Gewoon 20:30 uitzenden ze vallen toch niet onder de Nederlandse mediawet. Alsof HBO het pas na 22:00 uitzendt en omdat het niet op het openkanaal komt betekent niet dat kinderen niet kunnen kijken.

      Carice een hoofdrol in seizoen 2? Ze heeft amper 4 zinnen tekst!

        /   Reply  / 
      1. Nick

        “The night is dark and full of terrors!”

        Tot zover de bijdrage van onze Carice.

          /   Reply  / 
  6. vinn

    Twijfel tog wel op het zo goed past bij rtl4, helemaal als het echt na 22.00 moet worden uitgezonden. Het zou opzich wel op zondag kunnen dan perfect om nog te kyke voor ‘t slapen maar denk den telaat is

      /   Reply  / 
  7. Wouter

    Lekker na Ik Hou Van Hollanmd naar de kut van Carice kijken.

      /   Reply  / 
  8. Mark

    Veruit de beste serie die ik tot nu toe heb gezien. Briljant acteerwerk, ijzersterke dialogen en magische plots. Inderdaad wel een vreemde keuze voor RTL4. Had beter op RTL5 gepast of RTL7. Overigens heeft Carice idd een zeer bescheiden rol in serie 2. Maar in de derde serie wordt haar rol groter ;)

      /   Reply  / 
  9. $ Dollar Bill $

    Daar krijgt ze 8 zinnen tekst? :P

      /   Reply  / 
  10. Nick

    Juist goed. Ik vind dat RTL4 wat meer kwalitatieve series moet gaan bieden in plaats van CSI, Bones e.d. alleen maar… een goede dramaserie uit het buitenland of dit bijvoorbeeld.
    Zo vind ik ook nog steeds dat RTL4 aan de haal had moeten gaan met LOST destijds.

      /   Reply  / 
    1. Levi

      Mee eens! Alle echte goede series worden uitgezonden op zenders en tijdstippen dat er geen hond naar kijkt. En het perfecte voorbeeld is inderdaad Lost. Had op RTL zeker een miljoen kijkers kunnen halen. Op NET5 is het een afdankertje geweest op de late avond

        /   Reply  / 
      1. Timo

        Komt toch omdat RTL minder bouwt op buitenlandse content, en meer lokale content maakt. SBS daarentegen heeft mede hierdoor met bijna alle grote producenten/distributeurs een output-deal. Dus er blijft ook maar weinig over voor RTL.
        Persoonlijk denk ik dat nieuwe series van het afgelopen tv-seizoen 2011-2012 als ABC’s Revenge, CBS’s Person of Interest (van producent WB) en ABC’s Scandal grote hits vergelijkend met CSI:, CSI: NY en Bones hadden kunnen zijn op RTL4. Maar ja, de rechten liggen bij SBS NL. Dus dat gaat niks worden. Ook reality series als Survivor (US versie van het zweedse format Expedition Robinson) en The Amazing Race ook grote hits kunnen zijn voor RTL4. Maar ja, weer liggen de rechten bij SBS NL en die doen hier niks mee. TAR seizoen 17 dook zelfs 1-1.5 jaar terug bij Discovery NL op uit het niets.

          /   Reply  / 
  11. Timo

    Beide seizoenen Game of Thrones heb ik zelf afgelopen week achter elkaar gekeken, met de S2 finale afgelopen maandagochtend. Ik vind het 1 van de beste series die ik ooit heb gezien. En het zou potentieel met de juiste marketing en dag/tijdslot op RTL4 hier ook een grote hit kunnen worden. Maar de vraag is of een serie die eigenlijk voor een niche publiek is gemaakt, zoals eigenlijk met elke HBO serie, op een grote open zender een groot publiek (dus minstens 1 miljoen kijkers) kan behalen.

      /   Reply  / 
  12. Pingback: RTL 4 op zondagavond met hitserie Game of Thrones | Zappen

  13. Arno

    Super toffe serie. Alleen jammer dat de cijfers in Nederland zo tegen vallen ! voor de Nederlandse Fans hier trouwens nog een Nederlands Game of Thrones forum http://www.thegameofthrones.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>