RTL 4 broedt op nieuw zaterdagavondamusement

De afgelopen twee jaar domineerde RTL 4 op de vrijdag- en zaterdagavond. Talentenjachten als The Voice of Holland, X Factor en Holland’s Got Talent verslaan moeiteloos de concurrentie. En ook op zaterdag doen shows als Ik Hou van Holland en De Jongens tegen de Meisjes het goed. Maar daar kun je niet 20 afleveringen per seizoen van maken, weet ook zenderbaas Erland Galjaard.

Hij is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe formats, zeker nu SBS 6 weer wat dingen uitprobeert qua amusement. Titels als Minute to Win It en Let’s Get Married keren komend jaar niet meer terug.

“Minute to Win It vond ik hartstikke leuk, het eerste jaar scoorde dat ook de pannen van het dak. Ik had er veel meer van verwacht begin dit jaar. Al zie je ook in het buitenland dat deze show het na een aantal seizoenen minder doet.”

De trouwshow van Winston Gerschtanowitz, Let’s Get Married, komt komend seizoen niet op de buis. “Heel misschien daarna. Het zit in mijn achterhoofd, ik geloof in dit genre in de breedte. Romantiek en huwelijksshows. Dat is er niet heel veel.”

Galjaard vervolgt: “We zijn ook verwend bij RTL 4. Als iets 1,3 miljoen kijkers scoort, lijkt het soms in het niet te vallen naast een Ik Hou van Holland. Let’s Get Married begon heel hoog, ik meen op 1,7 miljoen kijkers. Daarna zakte het iets in. Paul kwam toen ook weer wat omhoog.”

In het nieuwe seizoen komen in elk geval Ik Hou van Holland, All You Need Is Love en De Jongens tegen de Meisjes terug op de zaterdagavond. “Wat Beat the Best gaat doen, is nog even afwachten. My Name Is… heeft in het verleden op de zaterdag marktaandelen van boven de 30 procent behaald in de boodschappers – voor mij heilig. We proberen op de zaterdag wat te variëren. Maar inderdaad, binnen een kalenderjaar komt er een nieuw zaterdagavondprogramma primetime op RTL 4, dat is zeker. En het komt ook uit Nederland, niet uit het buitenland.”

Zie ook:
- Schizofrene verhoudingen bij Super Saturday
- Zaterdag RTL 4 met Minute to Win It en All You Need Is Love
- Vuurdoop voor Winston en zijn Let’s Get Married

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “RTL 4 broedt op nieuw zaterdagavondamusement

  1. Martijn

    Goed nieuws dat minute to win it en lets get married niet meer terugkeren. Beide programma’s zijn niet sterk genoeg voor de zaterdagavond.

      /   Reply  / 
  2. Dan

    Typisch Carlo & Irene wordt vast het nieuwe zaterdagavond amusement!

      /   Reply  / 
  3. bouwer124

    jaa ik hoop nu dan echt dat Lets Get Married! niet dit TV Seizoen 2012 / 2013 ff overslaat maar dan uitendelijk vanaf volgend jaarr vanaf het GloedNieuwe TV Seizoen 2013 – 2014! dan zou ik ook weer een Nieuw seizoen van de liefde”s show Lets get married! programmeren op de primetime ZaterdagAvond om 20:30 bij RTL4 en dan bij het 2e seizoen net als het 1e seizoen Winston weer in zetten als presentator van de show wand dat deed hij Namelijk kij goed

      /   Reply  / 
    1. Maarten

      Sarcasme, I presume?

        /   Reply  / 
  4. k:Alex

    All You Need zeker op het late tijdslot laten staan, dat was dit voorjaar de zaterdagavond hit, zelfs met een matige leadin.

      /   Reply  / 
  5. Michel

    Alles moet weg (Nederlandse versie van deze Belgische show) met Carlo Boszhard of een nieuwe presentator aantrekken voor deze show bij RTL. Zie wikipedia voor uitleg van dit format.

    Wanted Nederlandse versie van een soort verstoppertje met heel Nederland als speelveld. Met kandidatenkoppels, jagers maat, ook een grote rol voor de kijker thuis. Format van Channel4 zie wikipedia voor meer uitleg over dit format.

    De Staatsloterij 100.000 Euro show Terugkeer van dit format zoals het bij Veronica werd gedaan.

    Terugkeer Sterrenslag

    Tv Sterren van Morgen Talentenjacht waarin RTL4 opzoekt gaat naar een nieuwe presentator.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: RTL 4 mindert met Ik Hou van Holland | Zappen

  7. Pingback: RTL 4 komt met twee nieuwe zaterdagavondshows | Zappen

  8. Pingback: Nieuwe zaterdagavondshow Linda de Mol | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>