Wie volgen Martijn en Wendy op bij X Factor?

Het lijkt erop dat RTL op zoek moet naar een nieuw presentatieduo. Eerder deze week werd bekend dat Martijn Krabbé en Wendy van Dijk naar alle waarschijnlijkheid de presentatie van een nieuw seizoen X Factor niet meer op hun rekening nemen. Ze zouden te druk zijn met andere projecten en presenteren daarnaast ook al het kijkcijferkanon The Voice. De vacatures lijken geopend: wie worden de opvolgers van Martijn en Wendy?

Op de radio vertelde Martijn: ‘Je moet je voorstellen dat ik met Wendy volgend jaar The Voice en The Voice Kids heb. En Wendy heeft ook nog Ushi en Moordvrouw, en ik heb ook nog twee programma’s erbij. Het moet allemaal maar kunnen.’ Wendy’s manager Frank Wisse liet aan RTL Boulevard weten dat hij de uitspraken van Martijn begrijpt. Het vertrek lijkt daarmee zo goed als zeker.

Over de terugkeer van X Factor wordt door RTL nog altijd geheimzinnig gedaan. Angela Groothuizen meldde eerder dat X Factor terugkomt in 2013, maar dan wel volledig vernieuwd. Een nieuw presentatieduo en een nieuwe jury lijken daar onderdeel van uit te maken. Groothuizen is coach bij The Voice Kids en jureert dit najaar ook in het nieuwe RTL-programma Beat the best. Desondanks lijkt het erop dat Groothuizen terug zal keren in de jury van X Factor. ‘Ik ben dol op de X Factor, ik vind het echt een fantastisch programma. Maar er moet wel iets enorm vernieuwends gebeuren om de strijd aan te kunnen met de andere auditieshows.’

De kans dat Gordon terugkeert in de jury van X Factor is klein. Hij zou zich meer willen richten op zijn zang- en presentatiecarrière. Zijn ambitie om een grote show te presenteren schuift hij dan ook niet niet onder stoelen of banken. ‘Ik zou graag nog eens zo’n groot showprogramma willen presenteren met een collega samen. Wat dacht je van mij met Chantal Janzen, of Nicolette van Dam?’

De afgelopen drie seizoenen bestond de jury van X Factor uit Gordon, Eric van Tijn, Stacey Rookhuizen en Angela Groothuizen. In het eerste seizoen, dat tussen 2006 en 2007 bij RTL4 te zien was, zaten Henk Temming, Marianne van Wijnkoop en Henkjan Smits in de jury. Laatstgenoemde keert dit najaar voor even terug naar RTL voor een nieuw programma met Peter Heerschop en Viggo Waas. Wellicht wordt het meer dan een eenmalig uitstapje en zal Henkjan Smits opnieuw plaats nemen in de jury? Het speculeren is in ieder geval begonnen.

Zie ook:
- Angela: X Factor volledig vernieuwd terug op tv in 2013
- Gordon: Zangwedstrijden na dit tv-seizoen voorbij 

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Wie volgen Martijn en Wendy op bij X Factor?

  1. gorr

    ik hoop echt geen henkjan in de jury. Daar zit niemand op te wachten.

    presentatie lijkt me verrassend als john williams dit doet samen met eventueel chantal janzen

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Je gaat er in iedergeval op achteruit, maar begrijpelijk als Martijn en Wendy ermee stoppen.
    Kijkend naar de presentatoren die ze in huis hebben zou ik gaan voor John Williams en Chantal Janzen.

      /   Reply  / 
  3. Steffan

    Ik hoop dat Lieke van Lexmond samen met bijv. Winston het presentatiestokje overnemen.

    De coaches moeten worden: Eric van Tijn, Angela groothuizen en twee nieuwe. Het liefst 2 zangers..

    Caro Emerald? Anouk? Ilse de Lange? Zanger van Kane? Zanger van Di-Rect? Eva Simons?

      /   Reply  / 
  4. kwikjealex

    Ik zou voor Edsilia Rombley gaan in de jury, ze heeft het een aantal keer eerder gedaan en wanneer Angela het niet meer zou doen is zij de perfecte vervangster.

      /   Reply  / 
  5. Ell

    John Williams en Chantal Jansen zijn een leuke combi.

    De jury moet ook geheel vernieuwd worden. Alleen zou ik Gordon wel erin houden.

    Naast Gordon, Ruth jacott? (leuke personality, goede zangeres, loop al even mee) , Xander de Buisonje. Eva Simons vind ik ook een goede, Zij heeft met veel internationale artiesten gewerkt en een wereldwijde hit gehad.

      /   Reply  / 
  6. Sjoerd

    Ik vind Eva Simons een hele goede keus! Eric van Tijn zou ik niet weg laten vallen. Doe dan Eric, Gordon, Eva en Ruth jacott.

      /   Reply  / 
  7. Michel

    Wat is iedereen toch de hele tijd Winston (deze jongen kan helemaal niets), Bridget, Chantal en John te roepen. Het word tijd voor weer wat nieuwe gezichten bij RTL4. Valerio Zeno en Lieke van Lexmond moeten het worden. Zeno daarnaast ook inzetten als presentator van RTL Boulevard en een Je zal het maar hebben achtig programma op de woensdag of de donderdagavond.

      /   Reply  / 
    1. Tabuu

      Valerio als presentator van X Factor of RTL Boulevard? Fantastische jongen die erg goed kan interviewen, mensen op hun gemak stelt en op locatie een fenomeen, maar een live programma is helemaal niets voor hem. Hij heeft daarnaast totaal geen luide stem en is veel te droog en ingetogen voor een spektakelshow als X Factor. Lieke ligt echter wel heel erg voor de hand.

        /   Reply  / 
      1. Michel

        Als ze hem de kans geven dan kan hij het bewijzen. Ik denk dat hij het wel in zich heeft in elk geval. Hij kan die zelfde spanning en hier en daar een grapje zoals Martijn dat doet er zeker inbrengen. Iets wat ik Winston niet zie doen. Deze laatste heeft in het verleden al vele malen laten zien geen grote show te kunnen dragen.

          /   Reply  / 
        1. Tabuu

          Valerio heeft al enkele keren bij BNN voor publiek liveshows kunnen doen (bv een keer bij de IQ Test), maar dat werkte totaal niet. Veel te ingetogen, droog voor al het spektakel. Hij is juist van de kleine grapjes waar je soms ook even bij moet nadenken, en dat doet hij fantastisch op locatie. Hij zou de auditierondes van X Factor denk ik ook wel aankunnen, met de mensen op hun gemak stellen en naar ze vragen enzo, maar bij de liveshows wordt dat helemaal niks.

            /   Reply  / 
          1. Michel

            Zo jij goed tot je recht komen als je de sidekick van Patrick Lodiers bent? IQ test is een heel ander soort programma en Sterretje gezocht (wat hij ook deed) was eigenlijk niet echt een show. Valerio moet zeker niet stoppen met locatieprogramma’s maar, hij is ook klaa om groot amusement te gaan doen. Hij is de beste optie als opvolger van Martijn Krabbe bij X Factor. Verder was Martijn ook niet meteen op zijn best bij liveshows. Als je nu Idols3 terug kijkt en deze vergelijkt met The Voice 2 dan is hij ook meer gegroeid in zijn rol en beter geworden.

              /  
  8. vinn

    Ik zie het Bridget Maasland ook wel doen, lijkt me erg leuk mischien samen met Winston of John Williams

      /   Reply  / 
  9. Sander

    Lieke en Valerio zou een geweldige combinatie zijn.

      /   Reply  / 
    1. Cees

      Valerio oke, Lieke nee :)
      Mijn mening..

        /   Reply  / 
  10. Nick

    Chantal heeft het duidelijk verpest na Sunday Night fever. Lieke vond ik ook altijd verschrikkelijk bij DWTS.

    John Williams, Winston misschien? Sowieso; waarom een duo? Ik ben meer fan van een enkele presentator zoals X Factor UK met Dermot O’Leary. Doet het al jaren goed.

      /   Reply  / 
  11. Eddie

    Ik zou gaan voor een vakman alla Carlo Boszhard, die spanning lan opbouwen, humor heeft en heel belangrijk een mening. Bij laatstgenoemde voorwaarde vallen af; Winston, John Williams en nog erger Valerio Zeno, kommop!!!

    Ik zeg Carlo & Chantal!!!

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Carlo is zeker een vakman maar, als hij X Factor gaat doen word het de Carlo Boszhard show en draait het niet meer om de kandidaten.

        /   Reply  / 
  12. WJ

    Chantal Janzen presenteerde ooit Idols 3; vond ik niet zo geslaagd. Dan inderdaad liever Valerio. I duopresentatie verplicht? Dan mag hij Dennis van BNN met zich meenemen – die hebben een goeie chemie, en wie zegt dat een duo altijd mannetje-vrouwtje moet zijn?

      /   Reply  / 
  13. Kayl

    John en Bridget! Lijkt mij een prima presentatie koppel.

    Jury zou ik dan gelijk ook een likje verf geven.

    Gordon, Glennis Grace, Eva simons en John Ewbank.
    Glennis en Eva zijn 2 totaal verschillende artiesten, dat maakt het wel interessant.

      /   Reply  / 
    1. edward

      angela groothuizen zit al in de jury van x factor das wel bekend

        /   Reply  / 
    2. edward

      ps brigitt en john ja dat lijkt mij idd erg geweldig

        /   Reply  / 
  14. Floris

    John als presentator van een show als xFactor, dat zou ik wel eens willen zien.. Misschien niet eens zo heel gek.
    Ruben Nicolai als ik mocht kiezen.

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Lieke van Lexmond strijdt voor juiste taal… en X Factor | Zappen

  16. Pingback: Stacey Rookhuizen wil programma ‘dat echt bij haar past’ | Zappen

  17. Pingback: Erland Galjaard wil Wendy en Martijn op X Factor 2013 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>