RTL 5 lanceert nieuwe soap: Malaika

Na jaren van monopolie komt RTL 5 met een nieuwe soap. Naast het succesvolle Goede Tijden Slechte Tijden is vanaf eind maart het gloednieuwe Malaika te zien, dat zich afspeelt in een zorgcentrum. Jasmine Sendar, bekend uit Goudkust en ONM, heeft één van de hoofdrollen te pakken. RTL 5 gaat vooralsnog 50 afleveringen uitzenden, wat neerkomt op 10 weken, net genoeg om tot de zomerstop iets nieuws in zijn vooravond te hebben.

In Malaika staan drie jongeren centraal, gespeeld door Sendar, Curt Fontin en Juvat Westendorp. “Ze delen lief en leed met elkaar. In Malaika zit alles wat bij een soap hoort: spanning, humor, emoties, romances en intriges”, vertelt zenderbaas Paul Cormont in De Telegraaf. “Wij geloven nog altijd in dit genre. Goede Tijden, Slechte Tijden zat vorige week rond de twee miljoen kijkers.”

Malaika wordt gemaakt door het bedrijf van Johan Nijenhuis, die bekend is met het maken van jongerentelevisie. Hij tekende eerder voor succesproducties als Costa, SpangaS en Zoop. Malaika wordt mede gefinancierd door zorginstellingen, die en positief beeld willen neerzetten van de thuiszorg. Over de verhaallijnen zegt Cormont: “Er zitten ook jongere mensen die herstellen van een operatie of revalideren na een ongeluk. En we staan stil bij de zorg die mensen thuis krijgen.”

De zorginstellingen verwachten veel van Malaika (Swahili voor engel). “Vergelijkbare series als Onderweg naar Morgen, Spangas en Goede Tijden Slechte Tijden hebben een bereik van minimaal 500.000 tot maximaal 3 miljoen kijkers. Dat het effect heeft is bewezen: een jaar na de start van de dierentuinserie Zoop werd dierenverzorger het populairste beroep.”

Met Malaika kan RTL 5 een serieuze impuls geven aan zijn vooravond, waar het de laatste maanden toch kwakkelen is. Sowieso komt de zender binnenkort al met The Best of Idols Worldwide in zijn vooravond en vanaf eind maart dus Malaika.

Zie ook:
- Ferry Doedens neemt pilot RankTank op
- RTL 5 zet Ferry Doedens in als presentator
- RTL 5 voorlopig zonder Nederlandse vooravond
- Vooravond RTL 5 aandachtspunt voor zenderbaas

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “RTL 5 lanceert nieuwe soap: Malaika

  1. Dennis

    Goed initiatief van RTL 5!

      /   Reply  / 
  2. k:Alex

    Zolang ze maar niet zo dom zijn om een overlap met gtst te hebben.

      /   Reply  / 
  3. Arjan

    Ik ben er bang voor rtl5, de kijkcijfers zijn zeer slecht, zie vandaag 1,8%. Dat komt niet goed zo.

      /   Reply  / 
  4. Felthuis

    Dit gaat ‘m niet worden, dat kan ik je zo al vertellen. Het lijkt meer een promotieserie om de zorg een positief imago te geven, dan op een echte soap.

      /   Reply  / 
  5. noname

    Ik denk dat het te proberen waard is. Ze krijgen zendtijd van 19.00 tot 19.30 uur.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    Holy shit, wat een kutpromo!

      /   Reply  / 
    1. tim

      waar zie jij die promo dan?

        /   Reply  / 
  7. dre

    Ik snap niet dat Sendar niet in gtst speelt ze een mooie en goede actrice die goed in de soap zou passen. Dus de makers moeten haar eens casten.

      /   Reply  / 
  8. Peter

    Ik ben benieuwd. Nederland is wel weer toe aan een tweede soap na GTST. Als ik het zo lees is het gewoon ONM 2.0 dat had precies dezelfde verhaallijnen rondom een ziekenhuis de laatste jaren. Hopelijk dat ze buiten Jasmine nog meer oudgediende van ONM gaan terug brengen. Dat verdienen ze namelijk na het associale stopzetten er van op Nederland 3 door een zender coördinator die dacht dat Spangen het beter zou doen in de vooravond op Nederland 3, wat duidelijk niét gebleken is….Hopelijk wordt het een succes.
    Verder denk ik dat dit gewoon een probeersel is in den beginnen. Daarom voorzichtig van start in het voorjaar. Bij succes wellicht vanaf september weer een vervolg maar dan een heel seizoen net als GTST.

      /   Reply  / 
  9. tim

    Ik geef het zeker een kans. Heb er wel zin in, weer eens wat anders dan GTST. Stomme zet van SBS6 om niet met een tweede soap te komen, nu gaat RTL hen weer voor.

      /   Reply  / 
    1. Martijnjdd

      Op een zender die het moeilijk heeft (SBS), is het starten van een soap niet zo’n slimme zet hoor. Dat heeft Lotte bij Talpa wel laten zien.

        /   Reply  / 
      1. tim

        Onzin…hoezo zou dat nou geen zin hebben?
        Misschien is dat juist net wat die zender nodig heeft.

          /   Reply  / 
        1. Martijnjdd

          Kijk maar naar eerdere voorbeelden van soapseries: Lotte, Bon Bini Beach, maar ook de laatste reeks van Big Brother of Secret Story. Als zo’n dagelijks programma niet aanslaat, heb je wekenlang / maandenlang een dip in je programmering. En dan is stopzetten wel heel erg duur.

            /   Reply  / 
  10. Gtstfan!

    Leuk initiatief! Ik ga zeker kijken!
    Hopelijk programmeren ze het niet tegenover GTST, dat verliezen ze sowieso!

      /   Reply  / 
    1. Peter

      Doen ze toch ook niet. Het staat tussen 19.00 en 19.30 uur.

        /   Reply  / 
  11. Peter

    Net de promo bekeken, maar ben toch iets minder enthousiast dan in mijn voorgaande posting geworden. Ik ga het zeker een kans geven, maar het lijkt in de verste verte niet op een soap. Het is allemaal op lokatie gedraaid en niet in studio’s. Een beetje scripted reality lijkt het meer. Het zal dus lastig worden. Het is niet echt herkenbaar als een soap, en dat is toch de kracht lijkt me.

      /   Reply  / 
    1. Peter

      Promo was blijkbaar toch een pilot, niet zoals het er uiteindelijk uit komt te zien. Jasmine was in deze pilot zelfs niet eens te zien. Hopelijk wordt het dus beter en wel als een echte soap.

        /   Reply  / 
  12. lars

    Eindelijk wordt er weer geinvesteerd in het volledig uitgeklede RTL 5, een goed iniatief. Ze hebben nu toch ook door dat je met goedkope reality en amerikaanse series geen zender groot kunt houden. Een soap zou goed kunnen lukken op RTL 5 mits het goed gemaakt is, zeker het proberen waard.

      /   Reply  / 
  13. StefanXVI

    Waarom zetten ze Deal or no Deal niet weer om 20.00 uur? Dat scoorde toch altijd 400 tot 500 duizend kijkers? Hoewel ik niet echt fan van hem ben, denk ik toch dat Dennis Weening dat best kan. Ook een nieuw seizoen van Big Brother zal best redelijk scoren in RTL5′s vooravond denk ik.

      /   Reply  / 
  14. vinn

    Hoe kan een soap nou om 3 mensen draaien?
    Maar wel leuk ben benieuwd

      /   Reply  / 
  15. Zayn

    Sorry maar een soap met 3 mensen? Uhm nee… Die verhaallijnen zijn zo uitgekauwd. Elke dag 10 minuten voor elk personage, is 50 minuten per personage per week. Dan mogen ze wel met hele goede verhaallijnen komen..

      /   Reply  / 
  16. Zayn

    Ik wil ook een nieuwe serie Big Brother. In de UK kunnen ze het nog altijd wel voor elkaar krijgen om het BOEIEND te houden. Doe dat hier dan ook..

      /   Reply  / 
  17. Zayn

    Ze moeten het met veel propaganda presenteren, zoiets als Dennis en Valerio met Proefkonijnen doen. Dus kies voor een controversiële opening.

      /   Reply  / 
  18. marjolein

    Alleen al die titel doet me NIETS

      /   Reply  / 
  19. Pat

    Altijd jammer geweest dat gouden kooi stopte , had altijd 600.000 kijkers op rtl5 om half 8

      /   Reply  / 
    1. :)

      ja mooie tijd haha!

        /   Reply  / 
  20. mal

    ik ben niet blij met de naamkeuze , waarom gaan ze de serie malaika noemen ? wat heeft die naam met n verzorgins tehuis te maken.
    waarom ik er niet blij mee ben omdat ik 32 jaar geleden de naam malaika heb gekregen , mijn naam was onbekend maar nu niet meer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>