Ook John de Mol valt over poule-indeling The Voice

De kans dat The Voice of Holland volgend jaar flink op de schop gaat, is weer groter geworden. Sowieso wordt het stelen van kandidaten tijdens de Battles geïntroduceerd. Maar net als RTL-zenderbaas Erland Galjaard lijkt ook producent John de Mol iets te willen doen aan te sterke poules. Vorig jaar hadden Nick & Simon eigenlijk twee finalisten met Chris Hordijk en Charly Luske, dit jaar had Trijntje ‘de poule des doods’ met Leona Philippo en Sandra van Nieuwland.

“We zijn erg blij dat de beste zangeres uit de finale heeft gewonnen”, zegt Thomas Notermans, de woordvoerder van John de Mol, in het AD. Tegelijkertijd is ook Talpa opgevallen dat het raar was dat Sandra niet in de finale stond en Johannes Rypma wel. “Of dat voor ons een reden is om de liveshows aan te passen, kan ik nog niet zeggen. We gaan nog evalueren, zoals na elk seizoen.”

Erland Galjaard opperde vorige week tegen deze blog dat het knock-out systeem op de schop moet. Dat een coach met een sterk team met meer dan één kandidaat de finale ingaat.

Notermans zegt daarover: “De indeling n de poules maakt veel uit, dat beseffen we. Zo krijg je dat als superzangeressen Sandra en Leona beiden voor coach Trijntje Oosterhuis kiezen, ze elkaars concurrenten zijn. Maar let wel, bij voetbal is dat niet anders. Als Nederland in een moeilijke poule komt bij het EK of WK heb je hetzelfde probleem. Uiteindelijk levert het wel een mooie competitie op.”

Zie ook:
- Leona redt The Voice of Holland; Johannes verliest
- Stelen kandidaten toegestaan bij The Voice of Holland 2013
- RTL wil ander systeem liveshows The Voice of Holland
- Herhaalt geschiedenis zich met verkeerde finalisten TVOH?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ook John de Mol valt over poule-indeling The Voice

  1. Martijnjdd

    Voordeel bij deze opzet is dat niet alleen de finale spannend is. Nu was de halve finale ook spannend. Nadeel bij deze competities is dat er eigenlijk maar een paar favorieten zijn voor de eindzege, waardoor de spanning weg is bij de eerdere liveshows.

      /   Reply  / 
  2. Marco

    @Notermans: maar bij EK of WK kunnen wel twee landen uit dezelfde poule in de finale komen…

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Ze zouden het systeem moeten aanhouden tot er nog 12 mensen over zijn. Dan steeds per week 2 eruit met de minste stemmen. Zo duren de liveshows ook langer en is het eerlijker.

      /   Reply  / 
  4. Martijnjdd

    De eenvoudigste oplossing is bij de halve finale de regel 1 per coach valt er af los te laten. Van de 8 overgebleven halve finalisten gaan de 4 beste door naar de finale. Dat kunnen er dus ook 2 van dezelfde coach zijn.
    Verder vond ik de opzet van dit jaar wel leuk met 4x per show een uitschakeling, ipv de sings-offs.

      /   Reply  / 
  5. rtd

    maar hoe je het ook went of keert…. er kan er maar 1 de winnaar zijn!!

    dus als de finale tussen Sandra en Leona was gegaan was het net zo ‘spannend’ als nu

      /   Reply  / 
  6. Jaap

    En opnieuw een nieuwe coach erbij.. (of wellicht 2?) aangezien Nick en Simon hebben besloten alleen nog The Voice Kids te doen…

      /   Reply  / 
  7. Zayn

    De Mol wil hier allemaal maar blijven proberen met z’n arrogante ego, maar is in de US al lang plat gegaan voor de zenderbazen die het anders wilden hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>