Stelen kandidaten toegestaan bij The Voice of Holland 2013

In Amerika kunnen de coaches het nu al, in Nederland moeten ze nog een jaartje wachten: het stelen van kandidaten bij de battle-rondes van The Voice. Dat verklapt John de Mol op 3fm. “Elk nieuw seizoen evalueren we, wat kunnen we beter doen? Volgend jaar gaan we sowieso een aantal nieuwe dingen introduceren die in het buitenland al bewezen zijn, zoals de steals bij de battle.” Het betekent dat elke kandidaat die niet door de eigen coach wordt meegenomen naar de liveshows, de kans heeft op een vangnet bij de andere coaches.

In de Coen & Sander-show wordt John gevraagd of hij net als RTL-zenderbaas een systeem wil, dat één coach met meerdere talenten in de finale terechtkomt. Daar wil De Mol niet zo concreet op ingaan, maar in het antwoord lijkt hij dus open te staan voor suggesties.

De mediatycoon heeft de doelstelling om met The Voice of Holland een winnaar af te leveren die nog vele jaren succesvol is als artiest. “Dat is het streven, maar het is ook een show waarin het publiek een grote mate van zeggenschap heeft. Dat is nu eenmaal democratie. Ik sta dus achter dat principe, maar niet per se achter de keuze van het publiek.”

Er is heel veel te doen geweest om Johannes Rypma, die volgens velen niet terecht in de finale staat. “Zangtechnisch is hij misschien minder”, stelt De Mol. “Maar je moet het voor een carrière niet alleen van een mooie stem hebben. Langzamerhand wordt echter de indruk gewekt dat hij helemaal niet kan zingen. Dat is niet zo. Anders zou je de halve finale niet doorkomen.”

Zie ook:
- John de Mol niet blij met uitspraken Henkjan Smits
- RTL wil ander systeem liveshows The Voice of Holland
- Beroerde singles voor finalisten The Voice of Holland
- Herhaalt geschiedenis zich met verkeerde finalisten TVOH?
- Innovatie bij The Voice: Kandidaten stelen bij Battles

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>