RTL 4 en SBS 6 doen zuinig aan met veel films in september

friends-with-benefits-originalDe crisis laat ook zijn sporen na in tv-land. Zo maakte SBS 6 eerder al bekend zich vooral te focussen op de vooravond, waardoor het grote amusement in het weekend even op zich laat wachten. Maar ook bij RTL 4 groeien de bomen al niet meer tot in de hemel. Deze zomer was bijvoorbeeld GTST-vervanger Ik Kom Bij Je Eten al niet meer te zien. En in het nieuwe seizoen houdt RTL 4 de hand op de knip op de donderdagavond. Voordat titels als Bonje met de Buren, Help Mijn Man Is Klusser of Het Zesde Zintuig terugkeren, zal RTL 4 eerst filmpremières op de donderdag uitzenden.

Het gaat om films als Mr Popper’s Penguins, Rango en Friends with Benefits.

Ook SBS 6 vertrouwt op zijn filmpakket in september. De maandagavond blijft het podium van grote blockbusters, in september zullen Harry Potter en Ocean’s Thirteen hun tv-première beleven. De zender gaat op opnieuw vrijdag de concurrentie van The Voice of Holland uit de weg met zijn filmpakket en ook op zaterdag staan opnieuw familiefilms in de schema’s.

Vorige week kwam nog naar buiten dat SBS 6 wel wat dingetjes voor het weekend voorbereid, zoals Jungle VIP’s. Die titel is in september nog niet terug te vinden in de programmering.

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “RTL 4 en SBS 6 doen zuinig aan met veel films in september

  1. Nick

    SBS komt dus op maandag, vrijdag en zaterdag met films en op dinsdag en donderdag met buitenlandse series? Dus er blijven alleen nog op woensdag en zondag programma’s van eigen bodem over? Gaat hem dus ook niet worden!

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Geld is zeker op gegaan aan nieuwe vormgeving en decors voor beide zenders. Als je dat goed wil laten doen dan kost dat wel wat.

      /   Reply  / 
  3. elwin

    actie films op vrijdag (fugitive, Swordfish) en familiefilms op zaterdag (Kung fu panda, finding nemo)… toch gok ik dat we over een paar weken een vernieuwd schema krijgen… die oude films op vrijdag kan echt niet!

      /   Reply  / 
  4. M

    Later dit jaar word dit de zaterdagavond van SBS6

    19.00 Nederland Muziekland (al vanaf september)
    20.00 Verliefd op Ibiza (later ?)
    21.00 Jungle Vips (later Bn’rs in de Rimboe)
    22.00 Show me the Money
    23.00 Hart van Nederland

      /   Reply  / 
  5. J

    Opmerkelijk is dat bij RTL4 ”RTL Late Night” nog niet in de schema’s staat.

    En dat bij SBS de zaterdag avond nog niet begint in september, en de vooravond anders in de schema’s staat dan verwacht.

    De schema’s zullen na de perspresentaties ook nog wel wat wijzigen.

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Dat is maar vier weken Herman. Daarna start Geer & Goor in de bijstand en waarschijnlijk om 21.30 Verslaafd. Ik vind de programmering van rtl4 helemaal niet zuinig. Ook de zondag wordt weer opgepakt vanaf 15 september en ze hebben een late night talkshow. Vanaf oktober dus alleen op de maandag series en de rest van de week NL product op prime time.

      /   Reply  / 
    1. J

      Ik vind verslaafd wel een programma dat op zondag 20:00 kan komen.

      Dan heb je:

      20:00 Obese, hoe is het nu met? / Verslaafd / Ontvoerd / Obese
      21:30 Man met de Hamer / Miljoenenjacht / Divorce / Moordvrouw / Nieuwe Buren

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Past daar inderdaad goed. Miljoenenjacht komt trouwens 6 oktober al terug, dus of ze gaan schuiven met de man met de hamer of het gaat naar 20.00. Erg vroeg dit seizoen.

          /   Reply  / 
        1. J

          Dan schuift miljoenenjacht naar 20:00 uur denk ik.

          Obese, hoe is het nu met telt 3 afleveringen
          Miljoenenjacht 5 afleveringen
          Man met de hamer telt er 8…. Dat komt dus mooi uit en kunnen ze 10 november met een nieuwe zondag starten! Ontvoerd & Divorce ?

            /   Reply  / 
  7. Mike

    Ehhhhh, oceans thirteen is geen premiere hoor…. Was in 2011 voor het eerst op tv….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>