RTL 5 aast op dramaserie Thijs Römer

thijs römerNederlands drama is hot, tv-zenders investeren maar wat graag in een serie waarmee je onderscheidend bent. Na de grote zenders storten nu ook de kleinere zenders zich op dit genre televisie. RTL 5 komt met een dramaserie mede ontwikkeld door Thijs Römer.
Dat verklapt programmadirecteur Erland Galjaard in Adformatie. “We ontwikkelen momenteel twee series, waarvan één naar een idee van acteur Thijs Römer. Het gaat om volwaardig drama, zeker geen soap. Er wordt nu aan gewerkt en we moeten nog kijken of we er mee doorgaan. We willen stapje voor stapje kijken of we nieuwe dingen kunnen introduceren. De jeugd verandert erg snel en daar moet je op inspelen.”

Galjaard herhaalt verder de woorden van zenderbaas Paul Cormont, die meer relevante programmering voor jongeren wil uitzenden. Voorbeelden zijn 112 Ooggetuige, Het Zal Me Een Rotzorg Zijn en Zon, Zuipen, Ziekenhuis.

RTL 5 heeft vorig jaar overigens geëxperimenteerd met Nederlands drama in de vooravond: Malaika. De zender was daarover niet ontevreden, maar het lukte niet een vervolg te geven aan de soap.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL 5 aast op dramaserie Thijs Römer

  1. J

    Lijkt me goed al RTL5 gaat investeren in Drama. Maar ook in de rest van de programmering. Een goeie hippe spelshow zou ook prima bij RTL5 passen.

      /   Reply  / 
  2. albert

    Een show met joey & tony met een reis door amerika lijkt me goed idee. las vegas was ook groot succes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>