Matthijs lyrisch over Humberto in RTL Late Night

humberto tanIn de maandelijkse media-uitzending van De Wereld Draait Door heeft Matthijs van Nieuwkerk een diepe buiging gemaakt voor Humberto Tan en het team op RTL Late Night. De Vara-presentator is enorm onder de indruk van wat er in één seizoen tijd op de late avond is gebeurd. “Het sprankelt, het is fris, het heeft een goed humeur, het is ontzettend energiek en het swingt als een trein. Mijn hoed gaat diep, diep voor je af.”

Humberto laat zich de complimenten welgevallen. “We zijn heel hard gegroeid dit eerste seizoen. Dat is een meevaller. Maar dat schept ook verwachtingen voor het tweede seizoen.”

Want vanaf september wordt het tv-landschap op de late avond wederom omgespit. Pauw & Witteman verdwijnt, het eerste half jaar zal Jeroen Pauw solo een latenightshow verzorgen. Vanaf januari komt Nederland 1 vermoedelijk dan weer met een ander programma rond 23.00 uur.

Matthijs denkt dat het stoppen van Pauw & Witteman mede is veroorzaakt door Tan. “Het heeft vele redenen dat ze gaan stoppen, maar je mag de illusie denk ik hebben dat jouw aanwezigheid er een klein beetje bij hoorde.” Tan: “De kijkcijfers van Pauw en Witteman zijn achteruit gegaan en die van ons vooruit. Maar ik denk niet dat je kan zeggen dat het een met het ander te maken heeft. Wij maken een totaal ander programma. Ik heb me nooit met die competitie beziggehouden.”

Tot slot kan Matthijs het niet laten een klein prikje uit te delen aan Humberto. Want sinds RTL Late Night op de buis is, is het voor programma’s bij de publieke omroepen lastiger geworden een RTL-gast te strikken. Volgens Matthijs mogen ze zelfs niet meer bij hem aan tafel verschijnen. Humberto: “Ze mogen wel bij DWDD, alleen zitten ze vaak eerder bij ons. Ik vind dat wel prettig.”

Bekijk het gesprek:

Zie ook:
- AvroTros mengt zich niet in strijd om latenightshow
- Scheiding: Jeroen Pauw verder zonder Paul Witteman
- KRO aast weer op late night Nederland 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>